Copy
Exclusief voor BAJK-leden;
€ 25, - ledenkorting op BHV cursus
4 BHV agrarische cursusdagen zowel voor basis- als herhalingscursus in samenwerking met AB Brabant. Na volgen van 1 cursusdag behaal je het NIBHV-certificaat. Speciale prijs voor BAJK-leden € 120, -.
Cursusdagen starten om 9.30 uur en eindigen om 15.30 uur op:
  • 18 december in Erp
  • 8 januari in Oirschot (code 95; lesdag van 8.30 uur tot 16 uur)*
  • 14 februari in Oirschot
  • 25 maart in Breda
* Speciaal aanbod code 95 voor leden met een vrachtwagenrijbewijs:
  • Extra lesstof in het kader van transport over de weg.
  • De inschrijving bij het CBR voor de code 95 bedraagt      € 26,50.
  • Extra cursuskosten € 7,50 (Bij grote deelname € 5, -)
  • € 25, - BAJK leden korting
Interesse in deelname aan een van deze dagen? Stuur dan een mail met de cursusdatum, plaats en jouw gegevens naar ines@bajk.nl.


12 december ZLTO congres met aftrap BAJK Academy

 
Op het ZLTO Congres 2013 vindt de kick-off van de BAJK Academy plaats tijdens een van de sub-sessies op het ZLTO Congres. Tijdens deze kick-off van de BAJK Academy bieden wij onze leden en overige agrarisch geïnteresseerde jongeren de mogelijkheid om de invulling van de BAJK Academy mede te bepalen.Brabantse jonge boeren, zijn ambitieus, harde werkers met oog voor vee en gewas. Maar hebben zij hierbij ook oog voor duurzaamheid en onze omgeving? Vorig jaar hebben wij tijdens de BAJK Academy onze toekomst verdiend. Maar hoe zorgen we er zelf voor dat wij onze toekomst behouden?

BAJK heeft enkele stellingen ontworpen waar wij graag jullie mening over willen weten. Geef via deze link je mening!

Hoofdspreker van het congres is Edward Zhu, ceo van de Chinese CHIC Group, wereldspeler op het gebied van voedselproductie, agritech en logistiek. Zhu is een ondernemer met een uitgesproken visie op het wereldvoedselvraagstuk en de cruciale rol die wij daarin zouden kunnen en moeten spelen.

Programma en tijden kun je vinden op www.zlto.nl/congres.
Wil je deelnemen aan het congres? Laat het weten via Nicky@bajk.nl.

 


BAJK App Online!De BAJK App is sinds 15 november te downloaden in de App store. Via de BAJK App ben je altijd op de hoogte van de activiteiten en nieuwtjes van het BAJK.

 


12 december BAJK subsessie: 
"Inkomen uit reststromen"


In de oplossingen voor onze klimaatproblemen speelt biomassa een cruciale rol. We ontdekken steeds meer toepassingen voor reststromen van onze bedrijfsvoering, als bron van duurzame energie en grondstof voor nutriënten, chemicaliën en materialen. Goed nieuws voor ondernemers in agro en food, die naast maatschappelijk ook economisch verantwoord willen ondernemen. Samen met hen gaan we op zoek naar nieuwe kansen, ideeën en verdienmodellen.

Een overzicht van de andere sub-sessies zijn hier te vinden.


Heb je interesse om deel te nemen aan het ZLTO congres?Laat het even weten via Nicky@bajk.nl.
 Samenwerkingsovereenkomst met ZLTO verlengdOp 15 november 2013 hebben Hans Huijbers (voorzitter ZLTO), Elies Lemkes – Straver (Algemeen directrice ZLTO) en Lins Keijzers (voorzitter BAJK) hun handtekening onder de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen BAJK en ZLTO geplaatst. De komende 3 jaar verbindt ZLTO hiermee haar naam aan BAJK.

De samenwerking wordt in het komende seizoen zichtbaar rondom het thema klimaat en kringlopen. De aftrap van de BAJK academy: “Verder met je toekomst” thema klimaat en kringlopen zal tijdens het ZLTO congres op 12 december gelanceerd worden.

“We zijn erg blij met het verlengen van de samenwerkings-overeenkomst. Het is een bevestiging dat jonge boeren een belangrijk aandachtspunt zijn.” aldus voorzitter Lins Keijzers.

 7 en 8 februari: Kaderweekend!

Tijdens het provinciaal overleg op 26 november is het thema van het kaderweekend 2014 vastgesteld. Dit jaar wordt er ingegaan op het thema ledenwerving.

Alle bestuurders van de kringen mogen deel nemen aan het kaderweekend. Noteer deze datum alvast in je agenda en meld je aan via Nicky@bajk.nlZLTO congres subsessie: “One hour spacejam: Kill Your Monsters”

Als in een game gaan we aan de slag met bedrijfsovername. Er komen verschillende ‘monsters’ op je weg, zoals mest, ruimtegebrek, ziektes en onmogelijke dillemma’s. Die ga je met andere studenten en jonge ondernemers verslaan, door slim je krachten te bundelen en totaal out-of-the-box te gaan in een ‘one hour spacejam’. We gooien alle remmen los op zoek naar verbluffende nieuwe oplossingen. En dit is nog maar het begin.... Na het congres jammen we online verder en wordt het meest veelbelovende idee vertaald in reële business met begeleiding van OndernemersLift+.

Meld je aan door je gegevens te mailen naar Nicky@bajk.nl!


 

  
Copyright (C) 2013 BAJK All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp