Copy
Brabants kampioenschap rundveebeoordelen en opendag bij fam. Jennissen in BerlicumOp zaterdag 31 augustus vindt de derde opendag, in het kader van Tour de boer, plaats. Deze keer wordt de opendag gecombineerd met het Brabants kampioenschap rundveebeoordelen.
 
Het evenement zal plaatsvinden op het melkveebedrijf van Rob Jennissen en zijn ouders in Berlicum. In 2008 is de familie Jennissen met hun 3 kinderen op de Veedijk in Berlicum gaan wonen. Vader en zoon Rob Jennissen draaien het melkveebedrijf dat nu bestaat uit 118 melkkoeien en 130 stuks jongvee. Het melken van de koeien gebeurd met 2 melkrobots.
 
Wil je deelnemen aan het Brabants Kampioenschap rundveebeoordelen? Stuur dan een mail met je naam, leeftijd en adresgegevens naar ines@bajk.nl. (€15, - inschrijfgeld inclusief eten en drinken) Leden boven 30 jaar mogen ook deelnemen aan het kampioenschap.
 
Interesse in het bedrijf van Rob of het BK Rundveebeoordelen? Kom dan 31 augustus naar Jennissen veedijk v.o.f., Veedijk 69, 5258 SV Berlicum. Voor meer informatie zie www.bajk.nl.


Marloes van Avendonk aspirant bestuurslidVanaf juli heeft het dagelijks bestuur er een nieuwe aspirant bestuurder bij. Tijdens de algemene leden vergadering kan ze gekozen worden tot bestuurder. Graag wil ze zich even voorstellen:

Mijn naam is Marloes van Avendonk, 26 jaar en woon in Bladel, een dorp tussen Tilburg en Eindhoven in. Van jongs af aan heb ik meegewerkt op het opfok leghennen bedrijf van mijn ouders. Wij ontvangen eendagskuikens en laten deze opgroeien tot sterke volwassen leghennen. Deze gaan bij onze klanten eieren leggen voor de consumptie.
Via een omweg ben ik bij ons bedrijf gaan meewerken. In 2008 ben ik afgestudeerd in de chemie, waarna ik twee jaar gewerkt heb. Dit bleek niet mijn ding te zijn. Toen ben ik mijn lesbevoegdheid in scheikunde gaan halen, maar ook hier kon ik mijn ei niet kwijt. Sinds 2 jaar combineer ik twee zeer uiteenlopende beroepen. Ik werk 3 dagen per week als docent scheikunde in Geldrop, en 3 dagen werk ik op het bedrijf van mijn ouders mee. Hier ben ik verantwoordelijk voor zaken zoals de planning, werkverdeling, administratie, vergunningen en dergelijken.
Afgelopen twee jaar heb ik me vooral willen verbreden wat de agrarische sector betreft, door deel te nemen aan verschillende cursussen en brainstormsessies. Op een van deze bijeenkomsten ben ik met leden van het bestuur in gesprek geraakt, en zo is het balletje gaan rollen.

Ik hoop dat ik met mijn frisse kijk op de agrarische sector een steentje kan bijdragen aan het BAJK.


Gezocht: Jonge boer met tractor en huifkar

Tijdens de Dutch design week 2013 die plaats vindt van 19 t/m 27 oktober in Eindhoven, wordt er een “Agri meets Design week” georganiseerd. Als opening van deze week zal het BAJK samen met Youth Food Movement Brabant een lekkere trek organiseren op maandag 21 oktober. De organisatie voor de lekkere trek is in volle gang. Voor deze lekkere trek zijn wij opzoek naar een jonge boer (het liefst lid van het BAJK) die een tractor met huifkar heeft en deze tijdens de lekkere trek kan rijden. Ben jij degene die wij zoeken of ken jij iemand met een tractor en huifkar? Stuur dan een mail naar ines@bajk.nl.


Bas Antonissen nieuw bestuurslid werkgroep plantaardigGraag stel ik mezelf voor als nieuwe bestuurder van de werkgroep plantaardig. Ik ben Bas Antonissen, 25 jaar en woon in Rucphen.
 
Thuis hebben wij een varkenshouderij die, mijn ouders en ik, dit jaar omschakelen naar een Biologische varkenshouderij. Daarnaast hebben wij een kleine akkerbouwtak. Ook ben ik als zzp’r werkzaam bij een melkveebedrijf in de buurt.
 
Bij het BAJK wil ik helpen met het organiseren van leuke, leerzame en interessante projecten en activiteiten en het opzetten van gezellige en nuttige netwerken waar we nog jaren mee vooruit kunnen.


13 September dialoog ZLTO en BMF

Op 13 september vindt een dialoog met ZLTO en BMF plaats. Deze dialoog wordt georganiseerd door Netwerk de Peelhorst. Het doel van de bijeenkomst is het opstellen van een toekomstvisie van de veehouderij gericht op het gebied Gemert-Bakel.
Het BAJK zal tijdens deze bijeenkomst aanwezig zijn om de stem van de jonge agrariërs te laten horen.


Veel belangstelling voor de boerderij van Rob LuysterburgZondag 28 juli vond de tweede opendag, in het kader van Tour de boer, plaats. Deze keer op de boerderij van Rob Luysterburg in Heerle. De boerderij van Rob bestaat uit vier onderdelen namelijk: akkerbouw, verse aardbeien van volle grond, asperges en een boerderij winkel met dagelijks verse producten.
Vele burgers en boeren kwamen een kijkje nemen op de boerderij. “Het is nu hoogseizoen” verteld Rob. Er zijn nu dagelijks 75 mensen aan het werk op het aardbeien veld. En als ze het met de aardbeien minder druk hebben, zijn de asperges in top productie. De moeder van Rob zorgt voor de boerderij winkel die tijdens de opendag druk bezocht werd. Voor meer informatie zie www.bajk.nl.

Het BAJK wil namens deze weg Rob Luysterburg en zijn familie bedanken voor de goede samenwerking en hun inzet.

 

  
Copyright (C) 2013 BAJK All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp