Copy

5 november werkgroepavond Dierlijk: Kostprijs en Rendement.


Op woensdag 5 november organiseert de werkgroep dierlijk een avond over kostprijs en rendement.

Tijdens deze avond zal Twan de Bie van ABAB accountants een presentatie geven over de verschillen in kostprijs en rendement en hoe hier op gestuurd kan worden. Twan zal zich met name richten op de melkveehouderij.

Vervolgens zal Marko van Asten een presentatie geven over zijn bedrijf en hoe het inspeelt om de kostprijs zo laag mogelijk te houden. Aan het eind van de avond zal er een discussie worden gevoerd aan de hand van een aantal stellingen omtrent kostprijs en rendement.

Datum: 5 november 2014
Ontvangst: 20.15 uur
Locatie: Stapperij, Spoordonkseweg 80 in Oirschot


Cursus Bewust op weg naar overname (Bono)

Bedrijfsopvolgers in Brabant opgelet! Er zijn nog plaatsen vrij voor de cursus Bewust op weg naar overname. Na deze 8 avonden weet je hoe je dit proces moet inrichten. Voor omgeving Diessen is de eerste bijeenkomst op 13 november om 20.15 uur. Voor omgeving Gemert/Bakel op 6 januari om 20.15 uur. Als BAJK-lid betaal je slechts € 350, - ex btw (normaal € 425, - ex btw).

Voor aanmelding en meer informatie:info@bajk.nl.


Koningin Máxima bij NAJK-symposium ‘van Traditie naar Ambitie’Hare Majesteit Koningin Máxima is op donderdag 20 november 2014 aanwezig bij het symposium ‘van Traditie naar Ambitie’ van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). Tijdens het symposium staat het gezinsbedrijf in de agrarische sector centraal. Het symposium wordt speciaal georganiseerd voor jonge boeren en tuinders uit Nederland. Lees hier het hele persbericht.

Klik hier
om je op te geven voor het Symposium.


AJK HAS Presenteert: HAS diploma op zak, hoe nu verder?

Met het oog op de toekomst richten wij ons als AJK-HAS dit jaar onder andere op het thema ‘HAS diploma op zak, hoe nu verder?’

Hoe kunnen we ons het beste profileren op de arbeidsmarkt of hoe kun je het beste starten met de overname van het bedrijf? Dit soort vragen, maar ook vele anderen komen tijdens de verschillende sessies aan bod. De activiteiten zijn niet alleen voor vierdejaars, maar ook zeker voor andere studenten interessant.

De eerste sessie, die gericht is op de melkveehouderij, vindt plaats op vrijdag 7 november om 13.00 uur. Sprekers: Johan Verstegen en Ronnie Schellekens

Lijkt het je interessant om deze sessie bij te wonen op de HAS? Meld je nu aan via AJK-HAS@has.nl vóór maandag 3 november. Let op! Deze sessie mag iedereen bijwonen, ook als je lid bent van de lokale AJK.


Kom op bezoek bij suikerunie te Dinteloord.
 
Maak kennis met de Coöperatie Cosun, woon een interessante lezing bij over onder andere belangrijke ontwikkelingen in de suikermarkt en zie met eigen ogen hoe in de regio geteelde suikerbieten verwerkt worden.
 
Op woensdag 19 november organiseerd de werkgroep Plantaardig samen met AJK Breda Roosendaal deze zeer interessante excursie.
 
Datum: 19 november
Ontvangst: 18.30 uur (later aansluiten is niet mogelijk)
Locatie: Noordzeedijk 113 te Dinteloord
 
Aanmelden is verplicht i.v.m. beperkt aantal deelnemers. Aanmelden voor 8 november via ajk.breda.roosendaal@gmail.com.
 
Bekijk hier de officiële uitnodiging.


The New Farm Family!Op 16 oktober hebben BAJK en YFM Brabant een Eat-in georganiseerd. Nadat de deelnemers bij elkaar op de bedrijven stage hadden gelopen werd tijdens de Eat-in volop geëvalueerd over de bevindingen. Aan de hand van zeer interessante discussies is de herkomst van ons voedsel besproken. Bekijk hier de film over de stages.


Kom 5 november ook naar het seminar The Next Farmers Generation
 

Op 5 november organiseert Atelier Waarden van het Land een seminar waar alle stakeholders met elkaar in gesprek gaan om de start van de ‘Next Generation’ zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Het seminar is er voor jonge ondernemers (or to be) en professionals, jong en oud, die een rol spelen in het creëren van een duurzaam toekomstperspectief voor onze voedselvoorziening.
 
Het programma start om 16.00 uur en eindigt om 20.30 uur en zal bestaan uit zowel een plenair gedeelte als interactieve tafelgesprekken rondom diverse thema’s. ZLTO voert hier een thematafel, onder leiding van adviseur Rik Vlemminx.

Vrijkaarten
BAJK en ZLTO hebben vrijkaarten (t.w.v. € 50) beschikbaar voor jongeren. Aanmelden kan bij ines@bajk.nl of jacqueline.kroon@zlto.nl.


Moet weidegang door de melkfabriek beloond worden?Zelf vind ik het een mooie stimulans, het is een moeilijke materie: de omstandigheden moeten elke dag opnieuw bekeken worden: het weer, versheid van het gras, beschikbaarheid gras, de gesteldheid van het perceel en het management van het maaien. Stichting weidegang organiseert studiebijeenkomsten waar je met een groep het veld in gaat en met elkaar en de weidecoach bovenstaande zaken bespreekt. Het is makkelijk om de koeien binnen te houden en met een vast rantsoen te werken; lekker duidelijk en geen onzekerheden.
Lees hier de hele column van Corné Sijben.


The Food Inspiration DaysOp 21 oktober ging het team van BAJK & YFM Brabant op trendtour tijdens de Food inspiration Days in Eindhoven.
Met veel aandacht voor het thema 'Reinventing traditions' interviewde zij een aantal bezoekers, entrepreneurs en vakmensen waaronder Willem Treep van Willem&Drees en Nel Schellekens van Gasterij de Gullewaard over hoe zij de boer van de toekomst zien.
Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk hier de film.


Inschrijving YFM Academie 2015 geopend

De inschrijving voor de YFM Academie 2015 is geopend. Afgelopen jaar leerden onder andere een visser, een chef-kok, een verhalenverteller, een beleidsmaker en een student meer over eten en over elkaar. Wil jij dat ook? Dit is jouw kans!
 
De YFM Academie 2015 komt eraan! Hoewel hij pas in januari van start gaat, is de inschrijving vanaf NU geopend. Kijk hier voor meer informatie.

  

  
Unsubscribe <<Email Address>> from this list.

Copyright (C) 2014 BAJK All rights reserved.

Forward this email to a friend
Update your profile
Email Marketing Powered by Mailchimp