Copy

Agenda

Vergadering dagelijks bestuur
4 november @20:30 uur

BAJK dag 'Zoek jouw rendement'
13 november @ 14:00 - 20:30

 

AJK Den Bosch: Actualiteiten Melk/Vlees prijzen
5 november @20:15 uur

Provinciaal overleg
24 november @ 20:15

 

Kom allemaal op 13 november naar de BAJK-dag ‘Zoek jouw rendement!'De uitnodiging voor de BAJK-dag is inmiddels in de brievenbus gevallen. Je kunt je nog steeds opgeven voor deze zeer interessante en gezellige dag die georganiseerd wordt bij de CHV-Noordkade te Veghel!

Wees erbij! Opgeven?  Dat kan hier! 

Tijdens deze dag komen verschillende interessante sprekers aan het woord, zoals:

 

  • René Savelberg (Voormalig CEO McDonald’s Nederland)
  • Siem Korver (Bijzonder hoogleraar “Food, Farming en Agribusiness” Universiteit van Tilburg)
  • Berry Marttin (Raad van Bestuur Rabobank)
En nog veel meer:
 
  • Themadiscussie: ‘Verdienen met bedrijfsontwikkeling’
    Begeleidt door ZLTO
  • ‘Ter land, ter stal en op mijn bord' (Presentatie documentaire BAJK)
  • Peterson Farm Bros. (Greg Peterson doet zijn verhaal voor de camera)
     
Dit alles wordt begeleid door onze dagvoorzitter Willem van der Schans van Den Eelder. Op onze website is meer informatie en het programma van de BAJK-dag te vinden.


Pierre van Genugten, nieuwe intensieve bestuurder BAJK


 

Hallo, ik ben Pierre van Genugten en ben 24 jaar. Wij zijn thuis met vier kinderen waarvan ik nummer twee ben. Ik ben woonachtig in Best waar ook een vleesvarkensbedrijf gevestigd is waar ik sinds 1,5 jaar volledig werkzaam voor ben.

 

Al sinds jaar en dag ben ik thuis in de weer met en voor de varkens. Al vroeg wist ik dat mijn passie in ondernemen én de varkenshouderij lag. Voordat ik thuis volledig ben begonnen ben ik afgestudeerd aan de MAS en HAS Hogeschool, richting Dier- en Veehouderij en als specialisatie varkenshouderij.

 

Op ons thuisbedrijf hebben we 4500 vleesvarkensplaatsen met bijbehorende speenbiggenplaatsen. De tweede locatie, op afstand, heeft 5000 vleesvarkensplaatsen ook met bijbehorende speenbiggen. Beide locaties zijn volledig op brijvoer, waarin ik mijzelf heb gespecialiseerd. Mijn rol in het bedrijf is divers en omvat o.a. voermanagement, gezondheidsmanagement en mestverwerking.

 

Vanaf dit jaar wil ik me bestuurlijk inzetten voor het BAJK. Sectoren worden steeds kleiner, het is daarom des te belangrijker om contact te onderhouden met collega (potentiele) bedrijfsopvolger en lering te trekken uit elkaars ervaring.

 Werkgroep avond VerbredingOp 15 oktober 2015 was de startavond voor Werkgroep Verbreding voor seizoen 2015-2016. Deze avond is opgezet om leden aan te spreken die op een of andere manier met verbreding te maken hebben of hier interesse in hebben. Verbreding is heel divers. Het hoeft niet enkel een camping of boerderijwinkel te zijn, het kan ook iemand zijn die als ZZP-er naast de werkzaamheden op de boerderij werkt.
Op sport- en spelboerderij Leekzicht in Boerdonk heeft Dirk van Asseldonk een rondleiding gegeven en zijn ervaringen gedeeld waarom er een verbredende tak is naast zijn melkveebedrijf.
 
Gastspreker van de avond was Jasper Spierings. Jasper is melkveehouder in Oss, maakt zijn eigen kaas en verkoopt deze kaas plus allerlei streek producten in zijn Landwinkel.
De avond werd grotendeels in het Engels gehouden, omdat Greg Peterson uit Amerika ook op deze avond aanwezig was voor opnames voor de BAJK dag.  Ondanks dat het verhaal in het Engels werd gehouden was hij ontzettend duidelijk, al moest er over zijn “fire red” runderen even worden nagedacht (lees brandrode runderen). De belangrijkste boodschap was dat je niet moet gaan verbreden als je puur voor de extra inkomsten gaat. Je moet gaan verbreden omdat je wilt ondernemen en omdat je durft nieuwe initiatieven uit te werken. 

 Greg Peterson overgevlogen vanuit Amerika!


 
Twee weken geleden hebben de filmopnames voor de BAJK dag plaats gevonden met Greg Peterson. Greg was hiervoor speciaal over gevlogen vanuit Amerika. Greg is samen met zijn twee broers Nathan en Kendal bekend vanwege de leerzame filmpjes van de Peterson Farm Bros. Voor de BAJK-dag hebben we Greg gevraagd om naar Nederland te komen en zijn visie te geven over de Nederlandse landbouw. Zo is er donderdagmiddag als eerste gefilmd bij de varkenshouderij van de Familie Daandels en in de avond heeft Greg een bezoek gebracht aan de sport- en spelboerderij van de Familie van Asseldonk in Boerdonk. Vrijdagochtend nam Greg deel in de discussie bij de bijeenkomst ‘Eat Your Heart Out’ bij de HAS en in de middag is hij op bedrijfsbezoek geweest op het melkveebedrijf van Zuilichem in Bladel.

De filmpjes die gemaakt zijn worden getoond op de BAJK-dag 2015!Themadiscussie: 'Verdienen met bedrijfsontwikkeling'Tijdens de BAJK-dag zal de ZLTO een discussie begeleiden met als thema ‘Verdienen met bedrijfsontwikkeling’. Tijdens deze discussie zal ingegaan worden op hoe de jonge agrarische ondernemers een rol in kunnen nemen in de veranderende omgeving van de Nederlandse landbouw en de daarbij horende maatschappelijke vraagstukken. Rik Vlemminx van ZLTO verzorgd de inleiding van de paneldiscussie en Hendrik Hoeksema leidt vervolgens de discussie met de panelleden.

 Schrijf je nu in voor de MaïsChallenge 2016!
 


 

In 2016 gaat NAJK samen met veredelaar Limagrain de snijmaïsteelt nogmaals op scherp zetten in een spannende competitie waaraan jij mee kunt doen. Doe ervaring en expertise op, bovendien zijn er hele mooie prijzen te winnen. Inschrijven voor de MaïsChallenge 2016 kan tot 18 november 2015.
 Actieve AJK’s

In oktober zijn er veel avonden georganiseerd door de diverse AJK’s. In deze Informail de afgelopen evenementen op een rijtje:

  

  
Unsubscribe <<Email Address>> from this list.

Copyright (C) 2015 BAJK All rights reserved.

Forward this email to a friend
Update your profile
Email Marketing Powered by Mailchimp