Copy

Agenda

AJK Uden en Land van Cuijk: Trekkertrek Boekel/ Volkel
3 april @ 13:00 uur


Vergadering dagelijks bestuur
6 april @ 20:30 uur 

AJK Den Bosch: Omgang met personeel
6 april @ 20:30 uur
 
AJK Eindhoven- Zuid: Workshop De boer van Morgen
12 april @ 20:15 uur

AJK Uden en Land van Cuijk: Workshop De boer van morgen
20 april @ 20:15 uur

 

AJK de Peel: Slachterij van Rooi
5 april @ 19:00 uur

AJK Oss: Ruwvoermanagement
6 april @ 20:30 uur
 
Pius X College - Boerderijspel
11 t/m 15 april

AJK de Peel: Workshop De boer van Morgen
19 april @ 20:15 uur

AJK Oss: Dialoogsessie 'De agrarische ondernemer in 2025'
19 april @ 20:15 uur


AJK Eindhoven- Zuid: Trekkertrek Leende
23 t/m 24 april

Coachingstraject: Ben jij de gamechanger?Binnenkort zullen jullie een uitnodiging ontvangen voor het coachingstraject 'Ben jij de gamechanger?'. Dit coachingstraject is bedoeld voor leden die de positie van hun agrarisch bedrijf willen versterken door het realiseren van een verhoogde toegevoegde waarde voor hun producten. We hopen met het coachingstraject onze leden te ondersteunen zodat zij hun eigen idee naar een hoger niveau kunnen tillen. Er worden een zestal avonden georganiseerd (april, mei, juni, oktober, november en december) met inspirerende sprekers en een vaste coach. 

De beste deelnemer aan het coachingstraject zal beloont worden met de Dutch Farming Prijs van Agrifirm en ontvangt hierbij € 500,-.Pius X College -  Boerderijspel


Het BAJK vindt het erg belangrijk dat de jeugd weet waar hun eten vandaan komt. We proberen ze het wel en wee op een boerderij te laten beleven. In samenwerking met de ZLTO afdeling Bladel draaien wij mee in het educatieprogramma Pius X de boer op! Het BAJK verzorgt in week 15 (11 t/m 15 april) het Boerderijspel. Dit is een levensgroot Triviant spel met diverse vragen over de agrarische sector met afwisselende battles, zoals bijvoorbeeld spijkerpoepen en juttezaklopen.

Vind jij het leuk om samen met een bestuurder van het BAJK het spel te spelen met leerlingen van het Pius X College in Bladel? Neem dan contact op met Jolijn de Bruijn, projectmanager BAJK, via jolijn@bajk.nl .BAJK goes APRÉS-SKI Op 19 maart heeft het jaarlijkse BAJK-feest plaats gevonden. Dit jaar werd het feest gehouden in de zaal Saloon in de Lunenburg te Loosbroek. Het was gezellig druk en een zeer geslaagd feest! Alle foto's van het BAJK-feest zijn terug te vinden op onze Facebookpagina.

Tijdens het BAJK-feest zijn er een aantal verkeerde jassen mee naar huis genomen. Heb je per ongeluk de verkeerde jas meegenomen? Geen probleem. De jassen kunnen bij de Lunenburg terug gebracht worden en ook weer opgehaald worden.Workshops De boer van morgenDe eerste workshops van de BAJK Academy 'De boer van morgen' hebben al plaats gevonden en in april staan er nog wat workshops gepland voor de AJK's. Begin volgend schooljaar wordt de workshop ook weggezet bij Helicon Helmond en de HAS Hogeschool.
De bedoeling van de workshop is dat onze leden goed nadenken over hun toekomst. Waar sta ik nu en waarop ben ik trots binnen mijn bedrijf? Welke veranderingen zijn er gaande in de wereld en hoe kan ik op deze veranderingen in spelen? Welke bedrijfsvoering past bij mijn eigen karakter, in mijn omgeving en bij mijn afnemers?

Voor de AJK's is er nog een workshop weg te geven. Wil jij graag een workshop volgen informeer dan bij jou AJK of via jolijn@bajk.nl.Sectorspecifieke avondenIn maart hebben de sectorspecifieke avonden plaats gevonden die onder het project Arbeid en Omgang met personeel vallen. Partners van het BAJK: Vlamings, Heemskerk en Agrifirm, hebbende leden op de hoogte gebracht van belangrijke ontwikkelingen en onderwerpen uit de verschillende sectoren. 


Partners aan het woord:

Het BAJK heeft verschillende partners waarmee zij samen werkt. Deze partners stellen de vereniging in staat om de belangenbehartiging op het hoogste niveau te blijven uitoefenen en organiseren verschillende projecten en activiteiten mee. Dit keer aan het woord de ZLTO:

BAJK en ZLTO trekken vaak intensief samen op. Logisch, want we zijn allebei gericht op de ontwikkeling van jou en andere agrarische jongeren. BAJK richt zich met name op het sociale vlak en brengt jongeren bij elkaar op thema's die hen bezighouden. ZLTO ken je als belangenbehartiger van de sector, maar we staan ook voor je klaar als zakelijke coach.
Lees hier het gehele voorstelstuk van de ZLTOJe hebt wat hulp van buiten nodig als boer

Tijdens de BAJK-dag 2015 zijn een aantal leden geïnterviewd over de dag en over de documentaire die het BAJK heeft gemaakt, genaamd:  'Ter land, ter stal en op mijn bord'. In de documentaire komt aan de orde de toekomst van de Agri-food sector in Brabant, de connectie tussen boeren en burgers en het imago van de jonge agrariër.

In dit filmpje geeft Stijn Derks aan dat je als boer wat hulp van buiten nodig hebt.


 


Afgelopen activiteiten

In maart zijn er weer veel avonden georganiseerd door de diverse AJK’s. In deze Informail de afgelopen evenementen op een rijtje:
LIV Venray
1 t/m 3 maart

Vergadering dagelijks bestuur

2 maart @ 20:30 uur

AJK HAS: Ben jij al voorbereid op de bedrijfsopvolging?
9 maart @ 14:30 uur


NAJK bijeenkomst klankboardgroep akkerbouw
18 maart @ 13:00 uur


BHV Cursusdag Raamsdonk
21 maart @ 09:30 uur

AJK Eindhoven- Noord/ Diessen 'Van nul tot hoge knul' #3
23 maart @ 20:00 uur

BAJK: Workshop De boer van morgen bij Prinsentuin College Breda

29 maart @ 09:00 uur

BAJK sectorspecifieke avond Oost- Brabant
30 maart @ 20:15 uur
 

AJK Altena en Biesbosch: Bewaring van aardappels en uien
1 maart @ 20:30 uur

 
AJK de Peel: Buitenlandse excursie
4 t/m 7 maart

 
AJK West-Brabant: Het agrarisch bedrijf en haar omgeving
15 maart @ 19:45 uur


BAJK-feest!
19 maart @ 21:00 uur


Provinciaal overleg (ALV)
22 maart @ 20:15 uur

BAJK sectorspecifieke avond West- Brabant
23 maart @ 20:15 uur

AJK Uden en Land van Cuijk: Financieel inzicht
23 maart @ 20:15 uur

AJK HAS: The Next Level!
30 maart @ 13:30 uur

NAJK- vergadering
31 maart @ 13:00 uur 

  
Unsubscribe <<Email Address>> from this list.

Copyright (C) 2016 BAJK All rights reserved.

Forward this email to a friend
Update your profile
Email Marketing Powered by Mailchimp