Copy

Agenda

Vergadering dagelijks bestuur
2 december @ 20:30 uur

AJK Eindhoven- Zuid: Omgang met personeel
7 december @ 20:15 uur

 
BHV cursusdag Boerdonk:
15 december @ 09:30 uur

 

AJK West-Brabant: 'een beetje voor veel, of veel voor een beetje'
2 december @ 19:45 uur

Werkgroep- avond Dierlijk 'arbeid'
9 december @ 20:15 uur

 
Werkgroep- avond Plantaardig 'arbeid'
17 december @ 19:30 uur


 

BAJK-dag 2015 groot succes!Op 13 november heeft de BAJK-dag 2015 plaats gevonden op de CHV-Noordkade te Veghel. De BAJK-dag stond geheel in het teken van ‘Zoek jouw rendement’ met als thema ‘Marktwerking en rendement’. De aanwezigen werden door dagvoorzitter Willem van der Schans van Den Eelder meegenomen met het verhaal van de sprekers. Lins Keijzers, voorzitter van het BAJK, trapte de dag af en benadrukte dat het belangrijk is om iets te leren over de marktwerking en rendement en dit te ventileren op je eigen situatie, als jonge agrariër.

Lees hier het gehele bericht

 Henri van den Boomen, nieuwe bestuurder BAJK


 

Ik ben Henri van den Boomen en woon op een melkveebedrijf in Westerhoven. Al vanaf kleins af aan ben ik druk in de weer op het boerenbedrijf met de planten, dieren en natuurlijk de machines. Na mijn studie Agrotechnologie in Wageningen ben ik aan de slag gegaan als onderzoeker / klimaatspecialist bij Vencomatic Group, een bedrijf dat wereldwijd toonaangevend is in innovatieve en duurzame systemen voor de pluimveehouderij. Ik heb een brede interesse in de agrarische sector en wil graag met jonge agrarische ondernemers samenwerken om de sector op de kaart te zetten. In mijn vrije tijd ben ik actief bij de plaatselijke voetbalvereniging en drink ik ook regelmatig een pilske met vrienden.Werkgroep avonden Dierlijk & PlantaardigBijna elke jonge boer krijgt er mee te maken. Je boert samen met je vader die op termijn toch wat rustiger aan wil gaan doen. Je heb ingezet op uitbreiden en je heb iemand extra nodig om het werk rond te zetten of je hebt op bepaalde momenten seizoensarbeid nodig. Hoe kan ik dat het beste invullen en hoe ga ik er mee om? 
 
De werkgroepen Dierlijk en Plantaardig hebben speciaal voor jullie avonden georganiseerd. De Werkgroep Dierlijk op woensdag 9 december om 20:15 uur bij Hans Huijbers te Wintelre en de Werkgroep Plantaardig op donderdag 17 december om 19:30 uur bij Green Brothers te Zevenbergen.

 BHV cursussen


 
 

Er zullen 4 BHV cursusdagen gericht op de agrarisch sector, plaatsvinden. Een cursusdag is geldig voor zowel de basis als herhalingscursus. Na het volgen van 1 cursusdag wordt een NIBHV certificaat behaald. De dagen starten om 9.30 uur en eindigen om 15.30 uur.

Speciale prijs voor BAJK-leden € 130,- excl. 21% BTW.

De volgende cursusdagen zullen plaatsvinden:

 

  • 15 december in Boerdonk
  • 19 januari in Boerdonk (Code 95)
  • 12 februari in Oirschot
  • 21 maart in Raamsdonk

Op 19 januari organiseren we een BHV cursusdag die ook mee kan tellen voor code 95 (bijscholing voor mensen met een vrachtwagenrijbewijs). Tijdens deze dag kunnen ook mensen meedoen voor een gewone BHV cursus.

Opgeven kan door je naam en adres te mailen naar ines@bajk.nl.

 Tweede week van december wordt de contributie voor 2016 geïncasseerd

De kosten van een lidmaatschap van het BAJK bedragen € 40, - op jaarbasis. De contributie voor 2016 zal in de tweede week van december afgeschreven worden middels automatische incasso. Indien er geen machtiging tot automatische incasso is afgegeven wordt een factuur toegezonden. Hiervoor wordt  € 5,00 aan administratie kosten berekend.
Heb je geen machtiging tot automatische incasso afgegeven en wil je dit alsnog doen dan kan dat door op onze website het formulier "Lid worden" in te vullen.


 


Afgelopen activiteiten

In november zijn er ook weer veel avonden georganiseerd door de diverse AJK’s. In deze Informail de afgelopen evenementen op een rijtje:
 
Vergadering dagelijks bestuur
4 november @ 20:30 uur

AJK Eindhoven- Zuid: Mest beter benut!
7 november @ 20:15 uur

 
AJK Eindhoven- Zuid: Buitenlandse excursie naar Duitsland:
14 & 15 november @ 05:00 - 18:00 uur


AJK Uden en Land van Cuijk: Public Affairs
18 november @ 20:30 uur

AJK Altena en Biesbosch: spaar uw bodem, bespaar brandstof
24 november @ 20:15 uur

 


 

AJK Den Bosch: Actualiteiten Melk/ Vlees prijzen
5 november @ 20:15 uur

 
BAJK dag 'Zoek jouw rendement'
13 november @ 14:00 - 20:30 uur


AJK de Peel: Brabantse Zorgvuldigheids-score Veehouderij & Fosfaat
17 november @ 20:30 uur

AJK Cubar: Klimaat rundveestallen
24 november @ 20:15 uur

 
Provinciaal Overleg
24 november @ 20:15 uur

 
AJK Oss & AJK Den Bosch: Excursie Melkveebedrijf Aeres in Dronten
28 november @ 14:30 uur 


  

  
Unsubscribe <<Email Address>> from this list.

Copyright (C) 2015 BAJK All rights reserved.

Forward this email to a friend
Update your profile
Email Marketing Powered by Mailchimp