Copy

Agenda

Vergadering dagelijks bestuur
4 mei @ 20:30 uur


AJK West-Brabant: Boerderijentour
22 mei @ 11:00 uur

Eerste bijeenkomst coachingstraject: Ben jij de gamechanger?
18 mei @ 20:15 uur

NAJK vergadering
25 mei @ 13:00 uur

Coachingstraject: Ben jij de gamechanger?Tijdens het coachingstraject: 'Ben jij de gamechanger?', kun je als BAJK-er, samen met een kleine groep leden, jouw eigen idee om je positie van het agrarisch bedrijf te versterken verder uitwerken, bespreken en vorm geven. Als kers op de taart, maakt de beste deelnemer kans op de Dutch Farming Prijs van € 500,- die uitgereikt wordt door onze partner Agrifirm.

Heb je interesse? Geef je dan snel op via de mail, via jolijn@bajk.nl. Opgeven kan tot zondag 8 mei. Geef bij je opgave aan wie je bent, wat je doet, wat je idee is en wat je wilt leren in het coachingstraject. Provinciale Avond met Ernst van der Schans van Den EelderOp maandagavond 25 april heeft de Provinciale Avond met als spreker Ernst van der Schans van Den Eelder plaats gevonden in de Stapperij in Oirschot. Ernst heeft de leden van het BAJK verteld hoe hij thuis in het melkveebedrijf gerold is, hoe de zuivelboerderij Den Eelder is ontstaan en hoe het bedrijf zo succesvol is geworden. Het was een zeer interactieve presentatie waarin de leden volop de gelegenheid kregen tot het stellen van vragen.Meedenken over invulling project seizoen 2016/2017 genaamd keten- en samenwerkingTijdens het Provinciale Overleg, wat vier keer per jaar plaats vindt tussen bestuurders van de AJK's, werkgroepen en het dagelijks bestuur van het BAJK wordt nagedacht over projecten die interessant zijn voor leden van het BAJK. Voor seizoen 2016/2017 zal het project keten- en samenwerking opgestart worden. Dit project heeft als doel: inzicht krijgen in de agrarische productieketens en mogelijke samenwerkingsverbanden, zodat de jonge agrarische ondernemer kan inventariseren waar mogelijkheden en kansen zijn voor de bedrijfsontwikkeling.

Vanuit het bestuur van de AJK's, werkgroepen en het BAJK zouden wij het erg leuk vinden als leden mee willen denken over de invulling van het project. Is dit iets voor jou? Neem dan contact op met Jolijn via jolijn@bajk.nl of 06-25358250.Netwerkgroep agrarische ondernemers van de toekomst van start In april is de netwerkgroep agrarische ondernemers van de toekomst gestart. De netwerkgroep is een initiatief van ABAB Accountants en Adviseurs en het BAJK. Na een selectieronde kwam de groep van 12 agrariërs op woensdag 13 april voor het eerst bij elkaar. Voor de groep was deze eerste bijeenkomst het startpunt om na te denken over de toekomst van de agrarische onderneming. In de komende bijeenkomst staan onder andere de thema's financiering, ondernemerschap, innovatie en de rol van de ondernemer centraal. Lees hier het gehele berichtPius X College speelt Boerderijspel BAJKIn april speelde vijf klassen tweedejaars VMBO- leerlingen van het Pius X College in Bladel het Boerderijspel van het BAJK. In het spel gaat het erom om zoveel mogelijk munten te verzamelen door vragen over de agrarische sector goed te beantwoorden. Ook tekenen, uitbeelden, debatteren en battles staan centraal. Het afgelopen jaar zijn de leerlingen regelmatig op bezoek geweest bij agrarische bedrijven en in het spel kwam dit goed van pas. De leerlingen hebben het afgelopen jaar veel geleerd over de agrarische sector. Al met al een zeer geslaagd spel! Lees hier het gehele berichtBiedt het kansen voor andere manieren van verdienen?

Tijdens de BAJK-dag 2015 zijn een aantal leden geïnterviewd over de dag en de documentaire die het BAJK heeft gemaakt. In dit filmpje geven Paul Daandels en Mathijs van Bergen aan dat zij benieuwd zijn of er kansen zijn voor anderen manieren van verdienen.


Afgelopen activiteiten

In april zijn er weer veel avonden georganiseerd door de diverse AJK’s. In deze Informail de afgelopen activiteiten op een rijtje:
AJK Uden en Land van Cuijk: Trekkertrek Boekel/ Volkel
3 april @ 13:00 uur 

Vergadering dagelijks bestuur

6 april @ 20:30 uur

AJK Den Bosch: Omgang met personeel
6 april @ 20:30 uur


AJK de Peel: Workshop De boer van morgen
19 april @ 20:15 uur


AJK Uden en Land van Cuijk: Workshop De boer van morgen
20 april @ 20:15 uur

BAJK: Provinciale Avond met Ernst van der Schans van Den Eelder
25 april @ 20:15 uur

 

AJK de Peel: Slachterij van Rooi
5 april @ 19:00 uur

 
AJK Oss: Ruwvoermanagement
6 april @ 20:30 uur

 
Pius X College - Boerderijspel BAJK 
11 t/m 15 april


AJK Eindhoven- Zuid: Workshop De boer van morgen
12 april @ 20:15 uur


AJK Oss: Dialoogsessie 'De agrarische ondernemer in 2025'
19 april @ 20:15 uur

AJK Eindhoven- Zuid: Trekkertrek Leende
23 en 24 april

NAJK bestuursvergadering
28 april @ 13:00 uur 

  
Unsubscribe <<Email Address>> from this list.

Copyright (C) 2016 BAJK All rights reserved.

Forward this email to a friend
Update your profile
Email Marketing Powered by Mailchimp