Copy
25 Februari Provinciale Avond:
"Nieuwe Verordening Ruimte en de Brabant Zorgvuldigheidsscore Veehouderij" 

Op 25 februari 2014 wordt in samenwerking met Provincie Noord Brabant en Netwerk de Peelhorst de Provinciale Avond "Klimaat & Kringlopen" georganiseerd. Op deze avond zal Jan Buys de Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij toelichten, Esther Vos weet ons dan alles te vertellen over de nieuwe Verordening Ruimte (vastgesteld op 7 februari 2014). Iedereen is van harte welkom!

Datum: 25 februari
Tijd: 20.15 uur
Locatie: Stapperij, Spoordonkseweg 80, Oirschot


Heb je meegedaan met de BZV steekproef en wil je dit met ons delen op deze avond? Meld dat dan aan Nicky van Veghel via nicky@bajk.nl.
 Win een adviestraject, €500, en een tekening van je bedrijf!Ben jij BAJK lid en ondernemer met een innovatief / duurzaam idee om op je bedrijf kringlopen te sluiten? Of ben je al bezig met het sluiten van kringlopen op je bedrijf?
Doe dan mee aan de ID Award en win:
  • 500 Euro ( Agrifirm Publieksprijs)
  • Adviestraject (Juryprijs)
Van de beste 6 inzendingen wordt een tekening gemaakt van het idee.

Meld je nu aan voor de verkiezing van BAJK Academy door je gegevens te mailen naar Ines@bajk.nl.
 

BHV Cursusdagen, nog enkele plaatsen vrij!BHV agrarische cursusdagen zowel voor basis- als herhalingscursus in samenwerking met AB Brabant. Na volgen van 1 cursusdag behaal je het NIBHV-certificaat. Speciale prijs voor BAJK-leden € 120, -.
Cursusdagen starten om 9.30 uur en eindigen om 15.30 uur op:
  • 14 februari in Oirschot
  • 25 maart in Schijf
Interesse in deelname aan een van deze dagen? Stuur dan een mail met de cursusdatum, plaats en jouw gegevens naar ines@bajk.nl. 
 
 
Geef jouw mening over de intensieve sectoren!Op 28 februari organiseert NAJK een inventarisatie bijeenkomst over de belangenbehartiging voor de intensieve sectoren. Han van Kilsdonk zal hier namens BAJK naar toe gaan.

BAJK wil graag weten wat er speelt onder haar leden. Daarom vraagt BAJK jouw mening betreffende de intensieve sectoren.

Zijn er knelpunten of heb jij ideeën over de intensieve sectoren waarvan jij vindt dat Han deze mee moet nemen tijdens dit gesprek? Laat het weten via Ines@bajk.nl. Zorg dat jouw mening telt!

 

Zin in een feestje?

BAJK gaat het komende seizoen een feest organiseren. Voor de organisatie van dit feest zijn wij op zoek naar enthousiaste leden die deel uit willen maken van de “feestcommissie”. Ben jij het feestvarken waar we naar op zoek zijn en heb je zin om mee te doen? Meld je dan nu aan via ines@bajk.nl.
 

Doe jij mee?

2014 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘Internationaal Jaar van het Agrarisch Familiebedrijf’. Het doel van dit jaar is om wereldwijd het agrarisch familiebedrijf in de schijnwerpers te zetten. Want dat familiebedrijf is immers de drager van de agrarische sector en van een vitaal platteland, en dat willen we ook in de toekomst graag zo houden.

ZLTO wil dit jaar extra aandacht geven aan dit Agrarisch Familiebedrijf, in de vorm van activiteiten en publiciteit.
Zij wil graag een werkgroep formeren van enkele jongeren en ZLTO-portefeuillehouders Maatschappij om mee te denken over een aansprekend programma en de uitvoering daarvan.

Heb jij belangstelling om mee te doen? Mail dit dan naar
ines@bajk.nl

 

Werkgroep avonden Risicomanagement een succes!Afgelopen weken hebben de avonden financieel risico, georganiseerd door de 3 BAJK werkgroepen, plaatsgevonden. Het waren zeer informatieve en leerzame avonden. Er kwam veel input vanuit het publiek waardoor een goede interactie ontstond. Middels dit bericht willen wij onze partners ZLTO, Rabobank en ABAB bedanken voor hun bijdragen. Klik hier voor meer informatie.

 

Gelukkig Nieuwjaar!?Ten eerste wil ik iedereen al het beste wensen voor het nieuwe jaar. Dit zullen we nodig hebben in het komende jaar met alle nieuwe en strengere regelgeving. Zo is er nog grote onzekerheid over het invullen van de verplichtingen welke de nieuwe mestwet met zich meebrengt. Of wat de nieuwe verordening Ruimte, met daaraan gekoppeld BZV, betekent voor de ontwikkelingsplannen van de (jonge) boeren. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Lees hier de hele column van Han van Kilsdonk.
 

  
Copyright (C) 2014 BAJK All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp