Copy

Agenda

Filmen documentaire bij de boer
2 t/m 4 mei  2015 @ 10:00 - 18:00

Filmen documentaire met het panel en de boeren
11 mei 2015 @18:00 t/m 22:00 uur
 
Vergadering dagelijks bestuur
6 mei 2015 @ 20:00 - 22:30

Leergang 'Imago, zo doe je dat!'
12 mei 2015 @ 20:00 - 22:30


Gezocht: Bestuurder voor dagelijks bestuur BAJK (M/V)


BAJK is op zoek naar een bestuurder met een plantaardige of intensieve achtergrond voor het dagelijks bestuur. Binnen het dagelijks bestuur kun je diverse activiteiten ontwikkelen, organiseren en faciliteren, daarnaast zul je veel contact hebben met de AJK afdelingen en partners van BAJK. Besturen bij BAJK biedt de mogelijkheid om je netwerk te vergroten en bestuurlijke ervaring op te doen. 
 
Wat wordt er van je verwacht?
Een minimale tijdsinvestering van ongeveer 1 dagdeel (4u) per week en een proactieve houding!

Reageer als je:
- Bestuurlijke ambities hebt (ervaring is niet nodig)
- Interesse in de intensieve of plantaardige sector hebt.
- Het eigenlijk best druk hebt, maar wel tijd wilt investeren in BAJK en je eigen netwerk!
 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lins Keijzers, voorzitter BAJK (
lins@bajk.nl of via 0641756114).


 


 


BAJK 90’s party zeer goed bezocht!

 

Op 10 april organiseerde BAJK de BAJK 90’s party bij de Vrolijke Koster in Uden. Alle leden, vrienden en bekenden van BAJK waren uitgenodigd. Alles was tot in de puntjes verzorgd door de feestcommissie bestaande uit Yvonne Daandels, Dorien Geven en Willemien Verbeek. Bekijk via deze link een sfeerimpressie van de avond.

BAJK wil Yvonne, Dorien en Willemien heel erg bedanken voor hun inzet!
 


Vacature AB Brabant:  Klauwverzorger

AB Brabant heeft een vacature voor een klauwverzorger openstaan. Is dat iets voor jou? Bekijk dan hier de gehele vacature.

Functieprofiel:

U verzorgt bij onze opdrachtgevers de klauwen van de veestapel. AB Brabant ziet klauwverzorging als een specialistische tak van haar dienstverlening. Goede klauwverzorging zorgt voor een betere koe mobiliteit en een hogere productiviteit.Trekkertrek Leende: 25ste editie een groot succes!Afgelopen weekend 24,25 &26 april was het dan zover de 25ste editie van trekkertrek Leende. Het beloofde een groot spektakel te worden en dat was het ook. Op vrijdag hadden we de jubileum avond met feestband Canvas en ze bliezen het dak eraf zoals verwacht. Het feest ging nog tot in de late uurtjes door. Dan de zaterdagavond; het was de beurt aan de mannen van de VTN Truckcompetitie om hun trucks te laten brullen over de baan. Het was een erg gezellige en drukke avond met bezoekers uit het hele land. Ook deze avond werd weer afgesloten met bier en vertier. Op zondag om 9:00uur ging de ketting strak voor de landbouwklasse tractoren om in de loop van de middag te worden opgevolgd door de hypropuller en de powerbreaker competitie, de tractoren met meer pk's en geluid. Rond half 4 begon het te regenen en werd de wedstrijd afgeblazen, maar dat mocht de pret niet drukken want het feest ging nog lang door in de tent.Kom naar het Boer2burger seminar

Op vrijdagmiddag 8 mei organiseert het Netwerk de Peelhorst/Transitieteam Brabantse Agrofood samen met HAS Hogeschool en de Stichting Animal Event het seminar #Boer2burger.

Tijdens het interactieve programma wordt aan de hand van een aantal verrassende verhalen en voorbeelden ingegaan op de relatie tussen boer en burger. Daarbij wordt tevens de Boer2burger award uitgereikt. Na het seminar is er de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de Boerderijpiste waar ook een afsluitende borrel plaatsvindt.

Het openingsseminar is een leuk evenement om samen te bezoeken. Daarom is de organisatie op zoek naar boeren die hun burgerbuurman (of buurvrouw) meenemen (andersom mag natuurlijk ook!).
Alles volgen over het seminar en de award? Kijk op twitter (@boer2burger) en Facebook (boer2burger)!

 Eerste filmdagen zitten erop
 


Afgelopen dinsdag en woensdag heeft BAJK samen met TGLE een start gemaakt met het filmen van de documentaire. Het doel? Achterhalen wat de vraag van de consument is. Waarom koopt hij/zij bepaalde producten? Wat zijn hun beweegredenen? Vervolgens zullen de consumenten samen met de boeren antwoorden op hun vragen gaan zoeken bij de bedrijven van de jonge boeren. Houd onze website en facebook pagina in de gaten voor de ontwikkelingen van de documentaire.
 

Vervanging secretariaat BAJK

 

 

 
In mei zal Ines van de Waarenburg met zwangerschapsverlof gaan. Zij is bestuur ondersteuner en projectmanager van BAJK. Daarom zal Nicky van Veghel haar in deze periode vervangen. Het kan zijn dat Nicky reageert op een mail die je naar Ines verstuurd hebt.

Nicky heeft eerder met veel liefde en plezier voor BAJK gewerkt. Zij kent de vereniging en heeft veel affiniteit met de sector.

De contactgegevens van Nicky zijn:

 

Email:              Nicky@bajk.nl

Telefoon:         0613837821

 
 
 

  
Unsubscribe <<Email Address>> from this list.

Copyright (C) 2015 BAJK All rights reserved.

Forward this email to a friend
Update your profile
Email Marketing Powered by Mailchimp