Copy

Agenda

Vergadering dagelijks bestuur
2 november @ 20:00 uur

AJK Den Bosch: Diergezondheid in de stal
2 november @ 20:30 uur

AJK Oss & ZLTO Midden-Maasland: ZLTO café
16 november @ 20:00 uur


AJK De Kempen: De agrarisch ondernemer in 2025
23 november @ 19:30 uur

BAJK: Provinciaal Overleg
29 november @ 20:15 uur

AJK De Kempen: Inspiratiesessie 'Je eigen koers'
2 november @ 20:00 uur

AJK West- Brabant: Food & Feed Worldwide
10 november @ 20:00 uur

Slot bijeenkomst coachingstraject: Ben jij de gamechanger?
22 november @ 20:15 uur

NAJK bestuursvergadering
24 november @ 13:00 uur

Provinciale Avond: Nederlandse kansen in de wereldmarkt
30 november @ 20:15 uur

'Nederlandse kansen op de wereldmarkt' de Provinciale Avond van BAJK op 30 novemberHoe ziet de internationale agrifood sector eruit? Hoe komt Nederland aan haar sterke internationale positie en kan deze behouden worden? Wat zijn de drijfveren van Nederlandse agrariërs om internationaal te ondernemen?

Kom op 30 november naar de Provinciale Avond over 'Nederlandse kansen in de wereldmarkt' bij de Stapperij in Oirschot en luister naar het verhaal van Jos Verstegen (Senior Onderzoeker Ondernemerschap WUR), Jan Huitema (Europarlementariér in de Land- en Milieucommissie), Pieter Smits (Eigenaar Smits Pluimvee & Eieren en mestverwaardingsbedrijf Eteking) en Giel Hermans (Eigenaar Hermans Suikermaïs BV). Tijdens de afsluitende paneldiscussie kun je in gesprek met de sprekers.

Kom en ontdek waar voor jou de kansen liggen!
Bekijk hier de gehele uitnodigingBAJK en AB Brabant tekenen nieuwe samenwerkingsovereenkomstOp 10 oktober hebben AB Brabant en BAJK hun handtekening geplaatst onder de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen BAJK en AB Brabant. De komende 3 jaar verbindt AB Brabant hiermee haar naam aan BAJK. BAJK is erg blij met het verlengen van de samenwerkingsovereenkomst.Bestuurder aan het woord: Pierre van GenugtenZoals jullie wellicht wel weten heeft de commissie-Nijpels het verslag over de toekomst van de agrarische sector uitgebracht. Het toekomstperspectief van de commissie-Nijpels staat op papier, maar in mijn optiek mist er een belangrijk punt en dat zijn WIJ: JONGE BOEREN! Want hoe moet de commissie haar plan uitwerken zonder hulp van de boeren? De boeren die elke dag in hun laarzen stappen!

Die heerlijke producten die wij produceren verdienen waardering en moeten verkocht worden voor een eerlijke prijs in ons eigen land en in het buitenland. Op 12 oktober was de Groeikrachtavond - onder begeleiding van 'René Savelberg - een groot succes. Het KickStartTeam hoort graag jullie ideeën en alle medewerking is welkom. Dus ben jij ook die trotse agrarische ondernemer die de toekomst ziet en wil vastpakken? Neem dan contact op met leden van het KickStartTeam of met BAJK via info@bajk.nl. Lees hier het gehele berichtBHV cursusdagen bekend seizoen 2016/2017Ook dit jaar organiseert BAJK weer de BHV cursusdagen zowel voor de basis- als herhalingscursus. Na het volgen van 1 cursusdag behaal je het NIBHV-certificaat. Speciale prijs voor BAJK leden €130, - excl. 21% BTW. Lees hier het gehele berichtBAJK Academy 4: 'De boer van morgen' is afgerond

 
In oktober is de laatste workshop 'De boer van morgen' afgenomen door AJK Oss. Hiermee is de BAJK Academy 4 helemaal afgerond. De BAJK Academy 'De boer van morgen' bestond uit: de BAJK-dag 2015, de workshops van 'De boer van morgen' verzorgd door Hendrik Hoeksema van ZLTO en plaatselijke MKB-ondernemers voor de AJK's en MBO- en HBO-scholen en het educatieprogramma 'Pius X de boer op!'.

Bij het educatieprogramma 'Pius X de boer op!' viel het op dat de leerlingen snel leren over de agrarische sector door op bedrijfsbezoek te gaan. Door de verhalen aan te horen van de agrarische ondernemers vormden zij hun eigen mening over de agrarische sector. Als de agrarische ondernemer goed verwoord hoe hij of zij werkt, dan begrijpt de burger ook welke acties/ innovaties daar op volgen. Een luchtwasser is bijvoorbeeld een innovatie die stankoverlast vanuit de intensieve veehouderij tegen gaat en deze innovatie kreeg veel draagvlak van de leerlingen.

Om op deze positieve reacties in te blijven spelen wil BAJK dit seizoen ook een educatieprogramma wegzetten bij het Heerbeeck College in Best.


Afgelopen activiteiten
 

In oktober zijn er weer veel avonden georganiseerd door de diverse AJK’s. In deze Informail de afgelopen activiteiten op een rijtje:
Vergadering dagelijks bestuur
5 oktober @ 20:30 uur

NAJK: Klankbordgroep melkveehouderij
17 oktober @ 19:45 uur

Vierde bijeenkomst gamechangers
28 oktober @ 20:30 uur

AJK Oss: Workshop 'De boer van morgen'
19 oktober @ 20:15 uur

 

BAJK Groekrachtavond: BAJK komt in actie!
13 oktober @ 20:00 uur

AJK de Peel: 'Niks in onmogelijk' 
18 oktober @ 20:00 uur


AJK Uden en Land van Cuijk: Verschillen tussen 190 en 350 liter/ kg fosfaat!
19 oktober @ 20:15 uur

NAJK bestuursvergadering
27 oktober @ 13:00 uur 

   Unsubscribe <<Email Address>> from this list.

Copyright (C) 2016 BAJK All rights reserved.

Forward this email to a friend
Update your profile
Email Marketing Powered by Mailchimp