Copy

Agenda

Brabants Kampioenschap Rundveebeoordelen
15 augustus @ 10:00 - 16:00
 
Nederlands Kampioenschap Rundveebeoordelen
19 september @ 10:00 - 17:00
 


15 augustus BK RundveebeoordelenBij AJK West-Brabant zal BAJK op zaterdag 15 augustus het Brabants kampioenschap rundveebeoordelen organiseren.
Het Brabants kampioenschap rundveebeoordelen zal plaatsvinden bij:

Melkveebedrijf Oostvogels
Passenberg 48
4709 RS Nispen
Aanvang: 10.00 uur


Wil je deelnemen aan het Brabants Kampioenschap rundveebeoordelen?
Stuur dan een mail met je naam, leeftijd en adresgegevens naar
ines@bajk.n
l of zorg dat je om 09:30 uur aanwezig bent om je in te schrijven.
(€15, - inschrijfgeld inclusief eten en drinken)
 Documentaire ‘Ter land, ter stal en op mijn bord’ onlineTijdens het ProefMei Festival in Bergen op Zoom ging de documentaire van BAJK ‘Ter land, ter stal en op mijn bord’ in première. De video staat nu online.
 
De documentaire gaat over de toekomst van de Agrifood-sector in Brabant, de connectie tussen boeren en burgers en het imago van de jonge agrariër.

Bekijk hier de documentaire.

 Save the date: 13 november BAJK-dag 2015
 
Op vrijdag 13 november organiseert BAJK de BAJK-dag 2015 ‘Zoek jouw rendement!’. Deze dag wordt georganiseerd bij de CHV-Noordkade te Veghel en is voor BAJK leden gratis toegankelijk. De BAJK-dag zal rond 14:00 uur starten en rond 20:30 uur met een gezellige borrel ten einde komen. Het thema van de BAJK-dag is marktwerking en rendement. We houden je op de hoogte!

Noteer de BAJK-dag alvast in je agenda!

 Besturen in de toekomst!De afgelopen maanden speelt er veel in de agrarische sector. Er is veel discussie over het invoeren fosfaatrechten. In provincie Noord-Brabant is een standstill ingevoerd rond Natura 2000 gebieden waarbij  tweestrijd is tussen voor- en tegenstanders. Naast dit alles is in Deurne een aanhoudingsbesluit van kracht in afwachting van een nieuwe geurverordening. En ja, hier wordt ook flink gedebatteerd tussen de verschillende partijen.
Waarom deze opsomming van beleidsveranderingen?

Omdat ik het zat ben! Allereerst zijn alle bovenstaande beleidsverandering een belemmering voor de ontwikkeling van de agrarische bedrijven. Daarnaast lees en hoor ik de verschillende meningen van de verschillende partijen. De een vind het geweldig dat er eindelijk een slot ligt op de ontwikkelingen van de agrarische sector. De andere vind dat de overheid doorschiet en niet bepaalt betrouwbaar overkomt.  De een roept op dat de jonge boeren met de vuist op tafel moet slaan, en overheidsgebouwen vast moet zetten met strobalen en tractoren. Weer anderen vinden dat de overheid juist bezig is en een grens moet stellen aan de landbouw.

Lees hier de gehele blog van Lins.
 


 

Gezocht: Bestuurder voor werkgroep Plantaardig (M/V)
 De werkgroep Plantaardig is op zoek naar versterking van de huidige werkgroep. Binnen de werkgroep plantaardig kun je diverse activiteiten ontwikkelen, organiseren, faciliteren. Daarnaast biedt de werkgroep de mogelijkheid om je netwerk te vergroten, bestuurlijke ervaring op te doen en mogelijk op termijn doorgroeien als dagelijks bestuurder van BAJK.
 
Wat wordt er van je verwacht?
Een minimale tijdsinvestering van ongeveer 1 dagdeel (4u) per maand en een pro-actieve houding!
 
Reageer als je:
- Bestuurlijke ambities hebt (ervaring is niet nodig)
- Tussen de 16 en 35 jaar bent
- Interesse in een of meerdere plantaardige sectoren hebt
- Het eigenlijk best druk hebt, maar wel tijd wilt investeren in BAJK en je eigen netwerk!
 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wendy Luijten. Zij is zowel aanspreekpunt van de plantaardige werkgroep als bestuurder in het dagelijks bestuur. Mailadres: wendy.luijten@outlook.com, mobielnummer: 0630569209.
 

 


 

  
Unsubscribe <<Email Address>> from this list.

Copyright (C) 2015 BAJK All rights reserved.

Forward this email to a friend
Update your profile
Email Marketing Powered by Mailchimp