Copy

BAJK organiseert BHV cursusdagen

 


In samenwerking met partner AB Brabant organiseert BAJK 4 BHV agrarische cursusdagen zowel voor basis- als herhalingscursus. Na volgen van 1 cursusdag behaal je het NIBHV-certificaat. Speciale prijs voor BAJK-leden € 130,- excl. 21% BTW. Voor de volgende cursusdagen hebben wij nog enkele plaatsen vrij:

  • 15 januari 2015 te Oirschot (Code 95)*
  • 11 februari 2015 te Oirschot
  • 26 maart 2015 te Schijf

* Code 95 is speciaal voor leden met een vrachtwagenrijbewijs. De inschrijving bij het CBR voor de code 95 bedraagt € 26,50.
 
Bekijk hier hoe je je op kunt geven of stuur een mail naar ines@bajk.nl.

 Excursie Campingboerderij Breehees en de financieringsvorm crowdfunding

 

Op 2 december organiseert de werkgroep verbreding (voorheen multifunctioneel) een avond in samenwerking met AJK CUBAR.
 
Tijdens deze avond zullen wij een kijkje nemen bij Campingboerderij Breehees te Goirle. Dit is een melkveebedrijf met camping en groepsaccommodaties. Daarnaast hebben ze een eetcafé in Riel. Sjef Schellekens zal ons alles vertellen over hun familiebedrijf.
 
Na de rondleiding en een uitleg over het bedrijf zal Edwin Adams van Geld voor elkaar ingaan op de mogelijkheden van de alternatieve financieringsvorm Crowdfunding.
 
Datum:           2 december 2014
Aanvang:        20.15 uur
Locatie:          Campingboerderij Breehees
                        Breehees 6
                        5051 DD Goirle

Wij zien jullie graag volgende week dinsdag bij Campingboerderij Breehees.

 Spuitlicentie verlengen?BAJK zal in samenwerking met partner Vlamings een tweetal kennisbijeenkomsten organiseren die meetellen voor de verlenging van je spuitlicentie. Tijdens deze lezingen zullen actualiteiten op het gebied van gewasbescherming de revue passeren. Het thema dat behandeld wordt is teelt. De kosten van een bijeenkomst bedragen € 45,00 excl. 21% BTW. 
 
  • 25 februari in Boerdonk (Veghel), 13.00 - 16.15 uur
  • 26 februari in Dorst (bij Rijen), 19.00 – 22.15 uur
 
Deelnemen aan de verlenging spuitlicentie? Bekijk hier hoe je je op kunt geven of stuur een mail naar ines@bajk.nl.

 

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen VenrayBAJK en LAJK staan ook dit seizoen samen met NAJK op beurzen. Op 16, 17 en 18 december 2014 vinden de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Venray plaats. Dit is de vakbeurs voor rundveehouders, akkerbouwers en loonwerkers uit Zuid, Oost en Midden Nederland, Duitsland en België.
 
Waarom staat we op de beurs? Allereerst om nieuwe leden te werven. Ondernemende jongeren dus! Ook vinden wij het heel belangrijk om contact te onderhouden met de huidige leden en partners. Het is namelijk van belang om te weten wat er bij de leden en partners speelt.
 
Wil jij ons helpen bij de ledenwerving tijdens RMV Venray? Stuur dan een mail naar ines@bajk.nl.

 

Workshop “Wetten en Regels” bij AJK de Peel een succesOp 19 november heeft bij AJK de Peel de aftrap van de workshop “Wetten en Regels” plaats gevonden. Rebecca Wanders en John Slingerland van NVWA en Antoon Sanders van ZLTO hebben de workshop verzorgd. Er zullen nog 2 workshops bij verschillende AJK’s plaatsvinden.
 
Graag wil BAJK Rebecca, John en Antoon bedanken voor het ontwikkelen en verzorgen van de workshop.

 

Kom naar “The New Farm Family; boeren in de toekomst!” tijdens het ZLTO congres

In het jaar van het van het familiebedrijf slaan BAJK en YFM Brabant de handen in één.  Samen gaan we aan de slag met onze toekomst. Daarom organiseren wij tijdens het ZLTO congres op 11 december een workshop waarbij we een beeld van de toekomst vormen, doe jij mee?
 
Deelnemen aan het ZLTO congres? Stuur een mail naar ines@bajk.nl.

 

Nieuwe start AJK Breda/RoosendaalAJK Breda-Roosendaal heeft afgelopen maand een herstart gemaakt. Op 29 oktober heeft de startbijeenkomst plaats gevonden. De Vlaamse landbouwjournalist Jacques van Outryve heeft met een flinke dosis humor een boeiende presentatie gegeven over de landbouw in Nederland in relatie tot de EU en de wereld. Het was een avond vol wetenswaardigheden over onderwerpen als bedrijfsopvolging, het GLB en daarbij horende afschaffen van de quota, de Russische boycot, etc.
De avond was vanwege de brede blik op de agrarische sector interessant voor jonge agrariërs uit verschillende sectoren en trok 75 bezoekers. Het bestuur: ‘’We krijgen nog steeds veel positieve reacties over de avond en kunnen hier uit afleiden dat de avond een groot succes is geweest. Deze spreker is een aanrader voor ieder AJK!’’
 


Is het veilig werken op uw veehouderijbedrijf?
 
Werken in de veehouderij is relatief risicovol. Elk jaar wordt de sector geconfronteerd met ziekte onder personeel, ongevallen of bijna-ongevallen op het gebied mestopslag, machines, fijn-stof, werken met dieren, landbouwvoertuigen en stalbranden. Ongevallen zijn veelal onnodig en hebben een enorme impact op de ondernemer, werknemer en zijn gezin! Ondernemers en personeelsleden hebben vaak onvoldoende in beeld welke risico’s zij lopen -en wie aansprakelijk is bij een ongeval.
 
Door het organiseren van een praktische bijeenkomst waarbij bovengenoemde thema’s centraal staan wil ZLTO je wegwijs maken in de gevaren, risico’s en aansprakelijkheden op een veehouderijbedrijf en hoe je op jouw bedrijf de risico’s kunt minimaliseren!
 
Voor meer informatie of voor het organiseren van een bijeenkomst:
Kathelijne de Wit-Joosten, 073 217 32 42 / 06 505 284 85 of kathelijne.de.wit@zlto.nl

 


 

  
Unsubscribe <<Email Address>> from this list.

Copyright (C) 2014 BAJK All rights reserved.

Forward this email to a friend
Update your profile
Email Marketing Powered by Mailchimp