Copy
Butlletí informatiu de la Cambra de Terrassa amb les principals notícies d'actualitat econòmica i empresarial.

T'expliquem un cas d'èxit, adapta'l al teu projecte: Conserves Ferrer

El proper dijous 19 de desembre Eladi Ferrer, International Commerce Director de l'empresa de productes preparats Conserves Ferrerexplicarà la trajectòria de l'empresa que va néixer l'any 1964 amb l'objectiu de comercialitzar trufes fresques i a dia d'avui ja posseeixen més de 150 referències d'aliments. Els productes Ferrer estan presents a més de 63 països, des d'Alemanya fins al Japó passant pels Estats Units. A més, disposen d'una xarxa comercial pròpia que posiciona els productes Ferrer fora del país.
Les sessions de casos d'èxit que la Cambra de Terrassa prepara, permeten conèixer de primera mà les experiències viscudes per d'altres empresaris i com han resolt les diferents situacions que se'ls han presentat fins a arribar al moment actual de l'empresa.
Aquestes sessions s'emmarquen dins del Pla d'internacionalització de la Cambra, que ofereix també sessions de prospectiva de mercats internacionals, plans de prospecció a mida a qualsevol mercat del món amb el servei d'Accés a Nous Mercats i organitza Missions Comercials a diferents països.
 

Èxit internacionalització
Més informació: mllimos@cambraterrassa.esvgarcia@cambraterrassa.es

Opinió

Complexitat Administrativa

La complexitat administrativa és una variable analitzada en el darrer informe de conjuntura econòmica, que la Cambra realitza trimestralment en col·laboració amb l'Idescat. Les empreses enquestades manifesten que una de les gestions que més complexitat els comporta és la tramitació de sol·licituds i justificacions d'ajuts i subvencions, principalment pels sectors de la indústria i el comerç. Alhora, la tramitació de llicències i permisos també suposa una gran complexitat per a la indústria, la construcció i el comerç. Pel que fa als costos, si bé la major part de les empreses afirma que ha assumit uns costos associats per sota dels 6000 euros, la majoria de les empreses constructores ha suportat entre 6000 i 30.000 euros de costos. Com a possibles solucions les empreses centren les seves propostes en una major coordinació entre les administracions, a fomentar la tramitació electrònica i evitar l'excés de normativa i millorar-ne la qualitat.

Informe de conjuntura: AQUÍ


Comerciants i emprenedors s'interessen pel màrqueting digital

Una cinquantena de persones van assistir el passat 21 de novembre a la sessió de màrqueting digital adreçada al sector del comerç.
La sessió va anar a càrrec de Josep Beltran, director de Serveis Empresarials de la Cambra, i Carles Giner, coordinador de projectes d'Assessorament i Desenvolupament Empresarial de la Cambra, que van centrar la ponència en la importància de l'estratègia de màrqueting a Internet per generar oportunitats de negoci.
En concret, van donar a conèixer els nous hàbits dels consumidors i van posar l'accent en la importància de l'estratègia per a captar potencials clients. 
Aquesta sessió dóna continuïtat al conjunt d'accions de formació i serveis empresarials que ofereix la Cambra en l'àmbit del màrqueting digital.

Més informació servei: AQUÍ
Més informació curs: AQUÍ


   AGENDA  
 

19 de desembre (dj)
[Sessió informativa]
Cas d'èxit: Conserves Ferrer
Hora i lloc: De 9 a 12 hores a la seu de la Cambra
Més informació i inscripcions:
mllimos@cambraterrassa.es
vgarcia@cambraterrassa.es


19 de desembre (dj)
[Sessió informativa]
Càrrecs directes SEPA: Una necessitat i una oportunitat de creixement per a l'empresa
Hora i lloc: De 9:15 a 10:45 hores a la Delegació de la Cambra a Sant Cugat
Més informació i inscripcions:
moliveras@cambraterrassa.es


[Missió comercial]

Marroc i Algèria
(del 21 al 29 de gener de 2014)
Inscripcions: Consultar termini.
Més informació: AQUÍ


[Missió comercial]
Iran i Erbil-Kurdistán iraquià-
(del 21 al 26 de febrer de 2014)

Inscripcions: Consultar termini.
Més informació: AQUÍ


 


 (Espai publicitari)
              


Erasmus per a emprenedors

La Cambra participa des de 2009 al programa europeu Erasmus per a emprenedors que ofereix als nous empresaris l'oportunitat d'adquirir coneixements i experiències que els ajudin a llançar el seu projecte i, alhora contribuir al creixement de les pimes europees. Les últimes xifres del programa revelen que l'Estat espanyol lidera les estadístiques de participació en aquest programa. La Cambra ha gestionat el projecte des dels seus inicis, i ha impulsat la participació de 70 persones -14 de les quals aquest 2013-. 

Article de l'Econòmic: AQUÍ 
Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa
C/ Blasco de Garay 29-49
08224 Terrassa