Copy
3 december 2019
Bekijk online
Aanmelden
College on Tour
Het college van Alphen aan den Rijn is regelmatig op pad. Via de nieuwsbrief 'College on Tour' blijft u op de hoogte van de activiteitenagenda en nieuws van het college. Kent u iemand die dit ook interessant vindt om te ontvangen?
Stuur deze nieuwsbrief dan door! »

Nieuws

Zes vuurwerkvrije zones

Bij wijze van experiment worden komende jaarwisseling zes vuurwerkvrije zones aangewezen. Aanleiding hiertoe is het verzoek van Stichting Alphense Hondenbezitters, omdat veel honden bang zijn voor vuurwerk en het uitlaten tijdens de jaarwisseling een probleem is. Stichting Alphense Kinderboerderijen heeft gevraagd om ook de directe omgeving van de kinderboerderijen vuurwerkvrij te maken.

De jaarwisseling is in de gemeente Alphen aan den Rijn doorgaans een veilige en feestelijke festiviteit. Gezien het aantal overlastmeldingen de afgelopen jaren is er geen aanleiding voor het instellen van vuurwerkvrije zones. Om tegemoet te komen aan het verzoek van de beide stichtingen, worden er bij wijze van experiment zes vuurwerkvrije zones ingesteld. Dit betekent dat komende jaarwisseling geen vuurwerk mag worden afgestoken in het: Heempark (incl. kinderboerderij Zegersloot), Park Zegersloot (gedeeltelijk), Hondenspeelpark Steekterpoort, Bospark, Weteringpark en kinderboerderij de Contactweide in Boskoop.
Voor meer nieuws vanuit het college, lees hier meer.

Vooruitblik

Starthandeling ‘Koudekerk Rollatorproof’

Wie: Kees van Velzen 
Waar: Willem de Zwijgerlaan 2, Koudekerk aan den Rijn
Wanneer: 4 december 2019 | 09.00 uur

Wethouder Van Velzen, wijkwethouder van Koudekerk aan den Rijn, geeft het startsein voor ‘Koudekerk Rollatorproof’. Vanuit het dorpsoverleg Koudekerk kwam het initiatief om Koudekerk als eerste dorp in Nederland “rollatorproof” te maken. Niet alleen rollatorproof maar ook proof voor mindervaliden en kinderwagens. Samen met het dorpsoverleg heeft de gemeente gekeken wat de mogelijkheden zijn. In drie sessies is het hele dorp geschouwd. De opgehaalde info wordt verwerkt in een plan: wat kunnen we meenemen in toekomstige opdrachten en wat kunnen we wel en wat kunnen we niet doen.

Bijeenkomst Zon op Dak buitengebied

Wie: Leo Maat
Waar: De Vooruitgang, Aarlanderveen
Wanneer: 4 december 2019 | 20.00 uur

Wethouder Maat opent de bijeenkomst Zon op Dak in Aarlanderveen, die georganiseerd is met LTO Noord, Liander en de Rabobank. Agrariërs en agrogerelateerde bedrijven in het buitengebied van de gemeente krijgen tijdens de bijeenkomst de benodigde informatie om een investeringsbeslissing te kunnen nemen over het plaatsen van zonnepanelen op hun dak(en).

Bestuurlijke netwerkdag G40

Wie: Liesbeth Spies, Han de Jager  en Kees van Velzen 
Waar: Stadhuisplein 1, Almere
Wanneer: 6 december 2019 | 9.30 uur

Burgemeester Spies en wethouders Van Velzen en De Jager wonen de bestuurlijke netwerkdag van de G40 bij. Op de netwerkdag gaan aanwezige bestuurders van 40 (middel)grote Nederlandse steden met elkaar in gesprek over een grote diversiteit aan stedelijke vraagstukken.

Presentatie UNESCO nominatiedossier Neder-Germaanse Limes

Wie: Kees van Velzen 
Waar: Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Wanneer: 6 december 2019 | 15.00 uur

Wethouder Van Velzen presenteert het Limes Nominatiedossier aan Minister van Engelshoven. In Nederland is de Romeinse Limes in 2011 op de Voorlopige Lijst Werelderfgoed geplaatst. Sindsdien is er door tal van partijen gewerkt aan het vormgeven van een grensoverschrijdende samenwerking, het zichtbaar en beleefbaar maken van de Limes en het opstellen van het Nominatiedossier. Met als uiteindelijke doel het indienen van de inschrijving van het Limes op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Schrijfmarathon Amnesty International

Wie: Liesbeth Spies
Waar: Bibliotheek Rijn en Venen
Wanneer: 7 december 2019 | 10.00 uur

Burgemeester Spies schrijft mee aan de schrijfmarathon van Amnesty International. Tijdens de schrijfmarathon wordt geschreven voor mensen die onrecht is aangedaan.

Wijkbezoek Aarlanderveen

Wie: College
Waar: Buurtspeeltuin Aarlanderveen, Jacob van Damstraat 12-13, Aarlanderveen
Wanneer: 10 december 2019

Het college brengt een bezoek aan Aarlanderveen. De afgelopen tijd organiseerde de gemeente speeddates op diverse locaties met de college- en raadsleden. Heeft u goede ideeën, wilt u uw hart luchten, heeft u iets leuks te delen of heeft u een mooi initiatief? Kom dan langs.

Terugblik

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

Wie: Liesbeth Spies
Waar: Utrecht en Benthuizen
Wanneer: 29 november 2019

Burgemeester Spies heeft zes Lintjes uitgereikt aan inwoners van de gemeente. Eén Lintje ging naar mevrouw Van den Nieuwendijk, zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Vijf Lintjes werden uitgereikt tijdens de brandweerkorpsavond Benthuizen. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau ter ere van hun minimaal twintig dienstjaren bij de brandweer.

Ondertekening koopovereenkomst H. Heyermansstraat, Hazerswoude-Rijndijk

Wie: Gerard van As
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 2 december 2019

Wethouder Van As ondertekende koopovereenkomst met Habeko Wonen voor het realiseren van zes sociale huurwoningen aan de H. Heyermansstraat in Hazerswoude-Rijndijk.

Ontvangst klimaatbundel Kids Climate Conference

Wie: Leo Maat
Waar: gemeentehuis, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 2 december 2019

Wethouder Maat heeft de klimaatbundel ontvangen van Kids Climate Conference-ambassadeur Kjeld van Zwieten. De wethouder ging met de jonge ambassadeur in gesprek over welke aanbevelingen uit de bundel ook in Alphen aan den Rijn uitgewerkt kunnen worden. De junior klimaattop stond dit jaar in het teken van ‘een voedingsbodem voor een betere aarde’.

Informatieavond Zegersloot-Noord

Wie: Gert-Jan Schotanus 
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 3 december 2019

Wethouder Schotanus opende de informatieavond Zegersloot-Noord. Tijdens deze avond werden de plannen toegelicht om het gebied een nieuwe impuls te geven.
Gemeente Alphen aan den Rijn
Stadhuisplein 1
2405 SH Alphen aan den Rijn
T: 14 0172
gemeente@alphenaandenrijn.nl
www.alphenaandenrijn.nl
Volg ons

Uitschrijven
Doorsturen