Copy
29 oktober 2019
Bekijk online
Aanmelden
College on Tour
Het college van Alphen aan den Rijn is regelmatig op pad. Via de nieuwsbrief 'College on Tour' blijft u op de hoogte van de activiteitenagenda en nieuws van het college. Kent u iemand die dit ook interessant vindt om te ontvangen?
Stuur deze nieuwsbrief dan door! »

Nieuws

Ontbijtbijeenkomst Hartstikke Sociaal

Op woensdag 30 oktober om 8.00 uur heten burgemeester Liesbeth Spies en wethouder Han de Jager staatssecretaris Tamara van Ark welkom bij Hartstikke Sociaal Bokaal bij het Hoofdkantoor van Zeeman. Hartstikke Sociaal Bokaal is een jaarlijks terugkerend evenement waar ondernemers met een hart voor sociaal ondernemen in het zonnetje worden gezet. Tijdens deze bijeenkomst hoort u het verhaal van deze ondernemers en als waardering wordt de Hartstikke Sociaal Bokaal uitgereikt door Rijnvicus.

Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst gaan ondernemers in gesprek met overheid, vakbonden en andere ondernemers. Speciaal hiervoor is staatsecretaris Tamara van Ark aanwezig en het FNV. Aan de hand van een aantal kritische stellingen vindt een interactief gesprek plaats. Een uitgelezen kans voor ondernemers om dieper door te praten over zaken als (wettelijke) belemmeringen die worden ervaren bij sociaal ondernemen.
Voor meer nieuws vanuit het college, lees hier meer.

Vooruitblik

Week van het Werk

Wie: College
Waar: Gemeente Alphen aan den Rijn
Wanneer: 29 oktober 2019 tot en met 2 november 2019

De Week van het Werk wordt georganiseerd door Ondernemers, Onderwijs en Overheid van Alphen aan den Rijn. Zij hebben het thema ‘Dichtbij Werkt’ gekozen, omdat zij graag zouden zien dat zo veel mogelijk Alphenaren een baan in onze gemeente krijgen.  
Wanneer Waar Wat Wie
29 oktober 2019 14.00 – 16.30 uur Adventskerk, Alphen aan den Rijn #WERKT voor stages en bijbanen – stage en bijbanenbeurs Han de Jager
30 oktober 2019 08.00 – 10.00 uur Hoofdkantoor Zeeman Textielsupers, De Schans 15, 2405 XX Alphen aan den Rijn Hartstikke sociaal (bokaal) en ontvangst staatssecretaris Tamara van Ark Liesbeth Spies en Han de Jager
30 oktober 2019 09.00 – 21.00 uur Archeon, Alphen aan den Rijn Hacketon #Work Gert-Jan Schotanus
30 oktober 2019 09.00 – 16.00 uur Archeon, Alphen aan den Rijn Go4it! Han de Jager
31 oktober 2019 09.00 – 21.00 uur Archeon, Alphen aan den Rijn Hacketon #Work Han de Jager
2 november 2019 13.00 – 16.00 uur Gemeentehuis Alphen aan den Rijn Beurs van het Werk Han de Jager

Bestuurlijk overleg belangenvereniging Zwammerdam

Wie: Gerard van As en Kees van Velzen 
Waar: Zwanenburcht, Zwammerdam
Wanneer: 29 oktober 2019 | 19.30 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij het bestuurlijk overleg met belangenvereniging Zwammerdam. Wethouder Van As is deze keer ook aanwezig om te praten over woningbouw in Zwammerdam.

Overhandiging boekje 'PeuterStart, alleen het beste is goed genoeg'

Wie: Gert-Jan Schotanus 
Waar: Servicebureau Junis, Zuidpoolsingel 6, Alphen aan de Rijn
Wanneer: 31 oktober 2019 | 11.00 uur

Wethouder Schotanus neemt het boekje 'PeuterStart, alleen het beste is goed genoeg' in ontvangst van Marie-Louise van Mourik, directeur van Junis Kinderopvang. PeuterStart, partner van Junis en onderdeel van BOOST, is in Alphen aan den Rijn al jarenlang de partner voor peuterspeelzalen en voorschoolse educatie (VE). Op 16 locaties - in elke wijk in Alphen aan de Rijn maar ook Boskoop en Rijnwoude – komen zo'n 645 kinderen van 2-4 jaar samen om te spelen en te leren. Peuters krijgen bovendien een extra steuntje in de rug, want alle Peuterstart-groepen werken met een VE-programma. VE is bedoeld om alle kinderen een kansrijke start met de beste ontwikkelingskansen te bieden. Peuters kunnen op de locaties hun sociale vaardigheden ontwikkelen en spelenderwijs hun taal- en spraakvaardigheden oefenen in een veilige omgeving. PeuterStart investeert in 2019/2020 in een nog hogere kwaliteit van VE. Voor de PeuterStart-locaties krijgen zij hiervoor subsidie van de overheid via de gemeente Alphen aan de Rijn. Samen met de gemeente is er een onderzoek uitgevoerd voor verbeterpunten. Met de uitkomsten ontwikkelden zij een onderscheidend aanbod voor voorschoolse educatie. In het boekje is te lezen hoe dit vorm krijgt.

Duurzame Huizenroute

Wie: Leo Maat
Waar: Gemeente Alphen aan den Rijn
Wanneer: 2 november 2019

Wethouder Maat bezoekt de Duurzame Huizenroute. Een bezoek aan een woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november kan een goede eerste stap zijn om kennis op te doen en ervaringen te horen. In heel Nederland stellen huiseigenaren gastvrij hun woning open en vertellen over hun aanpak, ervaringen en de keuzes die zij hebben gemaakt. Met een grote variatie in woningen en soorten maatregelen is de duurzame huizenroute voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen een aanrader. Op www.duurzamehuizenroute.nl/alphenaandenrijn kunt u zien welke woningen er bij u in de buurt opengaan en zich aanmelden voor een bezoek.

Wijkbezoek Alphen West

Wie: College
Waar: Wijkcentrum Kerk en Zanen, De Oude Wereld 51-59, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 5 november 2019 | 16.00 uur

Het college brengt een bezoek aan Alphen West. De afgelopen tijd organiseerde de gemeente speeddates op diverse locaties met de college- en raadsleden. Heeft u goede ideeën, wilt u uw hart luchten, heeft u iets leuks te delen of heeft u een mooi initiatief? Kom dan langs.

Terugblik

Plusweek Zeeheldenbuurt

Wie: Leo Maat
Waar: Zeeheldenbuurt, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 21 oktober 2019

Wijkwethouder Maat bezocht de workshop Trash Art tijdens de Plusweek in de Zeeheldenbuurt. Deelnemers leerden hoe ze kunst kunnen maken van afval.

Open dag De Oude Stomp

Wie: Liesbeth Spies
Waar: De Oude Stomp, L. Pasteurweg 7, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 26 oktober 2019

Burgemeester Spies opende de open dag van De Oude Stomp, een ‘huiskamer’ voor het thuisfront van veteranen of actief dienende militairen. Op deze dag konden mensen kennismaken met De Oude Stomp en werden verhalen van veteranen verteld.

Inloopavond Stichting Nieuwe Alphenaren

Wie: Gert-Jan Schotanus 
Waar: Theater Castellum, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 26 oktober 2019

Wethouder Schotanus bezocht de inloopavond van de Stichting Nieuwe Alphenaren. Deze avond werd georganiseerd in samenwerking met Tom in de Buurt. Tijdens deze avond konden Alphenaren kennismaken met statushouders.

Aftrap kinderburgemeester en kinderraad

Wie: Liesbeth Spies
Waar: Basisscholen Wereldwijzer en Merediaan, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 28 oktober 2019

Burgemeester gaf bij de groepen 7 van de basisscholen Wereldwijzer en Merediaan in Kerk en Zanen het startsein voor de zoektocht naar onze eerst kinderburgemeester en kinderraad. De bus rijdt langs nog meer scholen samen met wethouder Schotanus.

Hoogste punt bibliotheek en parkeergarage

Wie: Kees van Velzen 
Waar: Aarplein, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 28 oktober 2019

Wethouder Van Velzen was aanwezig bij het bereiken van het hoogste punt van de bouw van de bibliotheek en de parkeergarage op het Aarplein. Ook komt hier het gemeentearchief en de fietsenstalling. Verwachting is dat het gebouw halverwege 2020 in gebruik kan worden genomen.
Gemeente Alphen aan den Rijn
Stadhuisplein 1
2405 SH Alphen aan den Rijn
T: 14 0172
gemeente@alphenaandenrijn.nl
www.alphenaandenrijn.nl
Volg ons

Uitschrijven
Doorsturen