Copy
7 januari 2020
Bekijk online
Aanmelden
College on Tour
Het college van Alphen aan den Rijn is regelmatig op pad. Via de nieuwsbrief 'College on Tour' blijft u op de hoogte van de activiteitenagenda en nieuws van het college. Kent u iemand die dit ook interessant vindt om te ontvangen?
Stuur deze nieuwsbrief dan door! »

Nieuws

178 zonnepanelen op dak Theater Castellum

Met het plaatsen van de zonnepanelen wordt ruim 20,8 ton CO2 bespaard per jaar.

Dit jaar wordt noodzakelijk onderhoud uitgevoerd in het theater, en worden aanpassingen aan het gebouw gedaan die de bedrijfsvoering verbeteren. Het treffen van duurzaamheidsmaatregelen hoort hier ook bij. Naast het plaatsen van 178 zonnepanelen op de twee hoge platte daken van het theater, wordt ook de verlichting duurzamer. Op verschillende plaatsen worden de huidige lampen vervangen door ledverlichting. Tijdens de verbouwing worden nog meer duurzaamheidsmaatregelen getroffen in het pand, zoals het energiezuiniger instellen van de luchtbehandelingsinstallatie en beter isoleren van het verwarmingssyssteem.

Verduurzaming van Theater Castellum is onderdeel van de nota “Op weg naar duurzaam gemeentelijk vastgoed” die in 2017 is vastgesteld. Deze heeft als ambitie dat alle gemeentelijke gebouwen in 2025 energieneutraal zijn.
Voor meer nieuws vanuit het college, lees hier meer.

Vooruitblik

Opening mini-supermarkt Zwammerdam

Wie: Kees van Velzen 
Waar: Swadenburgendam 8, Zwammerdam
Wanneer: 7 januari 2020 | 19.00 uur

Wethouder Van Velzen, wijkwethouder van Zwammerdam, opent de nieuwe mini-supermarkt, een samenwerking tussen Rehorst Supermarkten en Ipse de Bruggen. Het is de bedoeling dat deze mini-supermarkt een buurtfunctie krijgt in Zwammerdam. Boodschappen kunnen ook bezorgd worden met een elektrische bakfiets. De bakfiets wordt ter beschikking gesteld door de gemeente.

Nieuwjaarsreceptie provincie Zuid-Holland

Wie: College
Waar: Nieuwe Kerk, Den Haag
Wanneer: 8 januari 2020 | 16.00 uur

Het college is aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van de provincie Zuid-Holland.

Afsluiting B@School

Wie: Gert-Jan Schotanus 
Waar: Basisschool de Meridiaan, Boskoop
Wanneer: 10 januari 2020 | 08.45 uur

Wethouder Schotanus reikt diploma’s uit aan leerlingen die hebben deelgenomen aan het project B@School. Voor basisschoolleerlingen werd afgelopen tijd boksen en breakdance aangeboden op school. B@School is een initiatief van De Vos Danscentrum en boksschool Teus de Kruyf. De leerlingen kregen gedurende acht weken vier breakdancelessen en vier bokslessen. Het programma draait in de lage inkomensbuurten van Alphen aan den Rijn. Daar doen kinderen minder aan sport dan in andere wijken. Kinderen die nog niet lid zijn krijgen een aanbod om gedurende drie maanden te sporten bij een vereniging naar keuze.

Ondertekening Schone Lucht Akkoord

Wie: Leo Maat
Waar: Gemeente Utrecht, Stadsplateau 1, Utrecht
Wanneer: 13 januari 2020 | 14.15 uur

Wethouder Maat is aanwezig bij de ondertekening van het Schone Lucht Akkoord. Het doel van het Schone Lucht Akkoord is de gezondheidsschade door luchtvervuiling in 2030 te verminderen.

Informatieavond Oude Raadhuis Boskoop

Wie: Gerard van As
Waar: Coenecoop College, Boskoop
Wanneer: 14 januari 2020 | 19.30 uur

Wethouder Van As is aanwezig bij de informatieavond over het Oude Raadhuis Boskoop, georganiseerd door Bibliotheek Rijn en Venen en de gemeente. Naar verwachting neemt Bibliotheek Rijn en Venen in de tweede helft van 2020 haar intrek in het Oude Raadhuis in Boskoop. Inwoners en betrokkenen worden geïnformeerd over de toekomst van het pand. Tijdens de informatieavond onthullen directeur Hester van Beek en wethouder Van As ook officieel de naam van het pand.

Terugblik

Nieuwjaarsreceptie gemeente Alphen aan den Rijn

Wie: College en kinderburgemeester Elmehdi Sassa
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 6 januari 2020

Het college nodige inwoners uit voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Alphen aan den Rijn. Samen met de kinderburgemeester Elmehdi hield burgemeester Spies haar nieuwjaarstoespraak.
Stadhuisplein 1
2405 SH Alphen aan den Rijn
T: 14 0172
gemeente@alphenaandenrijn.nl
www.alphenaandenrijn.nl
Volg ons

Uitschrijven
Doorsturen