Copy
28 januari 2020
Bekijk online
Aanmelden
College on Tour
Het college van Alphen aan den Rijn is regelmatig op pad. Via de nieuwsbrief 'College on Tour' blijft u op de hoogte van de activiteitenagenda en nieuws van het college. Kent u iemand die dit ook interessant vindt om te ontvangen?
Stuur deze nieuwsbrief dan door! »

Nieuws

Nog een paar dagen om uw Vrijwilligersheld te nomineren

Heeft u al uw Alphense Vrijwilligersheld genomineerd? U heeft nog tot en met 31 januari om iemand te nomineren voor de Vrijwilligersprijs. Kent u een persoon of organisatie die zich in vrijwillig verband langdurig of intensief heeft ingezet voor de Alphense samenleving? Draag diegene dan voor via: 
www.alphenaandenrijn.nl/College/Onderscheidingen/Vrijwilligersprijs.
Uit de inzendingen maakt een jury een selectie waarop heel Alphen aan den Rijn kan stemmen. De prijs wordt uitgereikt tijdens NLdoet (13 en 14 maart 2020). Meer informatie over de gemeentelijke onderscheidingen en mogelijkheden tot voordracht:  www.alphenaandenrijn.nl/College/Onderscheidingen.
Voor meer nieuws vanuit het college, lees hier meer.

Vooruitblik

Conferentie ‘Doen wat nodig is, hoe organiseer je dat?’

Wie: Liesbeth Spies
Waar: DUS Utrecht, Sophialaan 1, Utrecht
Wanneer: 31 januari 2020 | 09.30 uur

Burgemeester Spies spreekt tijdens het congres ‘Doen wat nodig is’ over de opgaves waar bestuurders voor staan en op welke manier zij vernieuwend kunnen samenwerken

Open huis Oude Raadhuis Boskoop

Wie: Gert-Jan Schotanus , Gerard van As en Kees van Velzen 
Waar: Oude Raadhuis, Boskoop
Wanneer: 5 februari 2020 | 14.45 uur

Wethouders Schotanus, Van As en Van Velzen bezoeken het open huis van het Oude Raadhuis Boskoop. Er wordt stilgestaan bij de monumentale aspecten van het pand en de renovatie.

Terugblik

Nationaal Voorleesontbijt

Wie: Liesbeth Spies en Gert-Jan Schotanus 
Waar: Bibliotheek Alphen aan den Rijn en kinderopvang Partou
Wanneer: 22 januari 2020

Burgemeester Spies en wethouder Schotanus lazen voor uit het kinderboek ‘De Moppereend’ ter ere van het Nationale Voorleesontbijt. Op 22 januari werden door het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven voorleesontbijten georganiseerd. Op deze manier wordt het belang van voorlezen getoond.

Ondertekening strategische samenwerkingsagenda

Wie: Leo Maat
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 23 januari 2020

Wethouder Maat ondertekende samen met hoogheemraad Langeslag van Rijnland een strategische samenwerkingsagenda. Hiermee zetten het Hoogheemraadschap en gemeente zich samen in om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan, en het landschap hierop aan te passen.

Wervingsdag sociaal domein

Wie: Han de Jager 
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 24 januari 2020

Wethouder De Jager opende vrijdag de wervingsdag ‘Doe eens sociaal’. Tijdens deze bijeenkomst kregen inwoners meer informatie over het lidmaatschap van de nieuwe adviesraad samenleving die het college op een vernieuwende wijze gaat adviseren over het sociaal domein.

Aftrap campagne autodelen

Wie: Leo Maat
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 27 januari 2020

Wethouder Maat was aanwezig bij de aftrap van de campagne ‘Mijn auto, jouw auto’. Dit is een campagne voor autodelen waarbij mensen gezamenlijk van een auto gebruik maken. Het verschilt van traditioneel autohuren doordat auto's voor een korte termijn (bijvoorbeeld per uur of per minuut) kunnen worden gehuurd. ‘Mijn auto, jouw auto’ komt voort uit het Energieakkoord Holland Rijnland.

Overhandiging bakfiets aan Supermarkt Zwammerdam

Wie: Kees van Velzen 
Waar: Swadenburgerdam 8, Zwammerdam
Wanneer: 28 januari 2020

Wethouder Van Velzen overhandigde aan Supermarkt Zwammerdam een nieuwe bakfiets. Deze nieuwe supermarkt is een samenwerking van Coop Rehorst Nieuwveen en Ipse de Bruggen. Gemeente Alphen aan den Rijn is ook betrokken geweest bij de ontwikkeling en sponsort de winkel een bakfiets om boodschappen bij mensen thuis te brengen. Zo krijgen de inwoners van Zwammerdam die slecht ter been zijn ook de boodschappen thuisbezorgd. Mensen met een verstandelijke beperking, hun begeleiders en vrijwilligers zorgen voor de dagelijkse gang van zaken in de supermarkt.

Net werken Alphen Centrum en West

Wie: Han de Jager 
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 28 januari 2020

Wethouder De Jager opende de netwerkbijeenkomst Net Werken van Alphen Centrum en West. Het thema van deze vierde netwerkbijeenkomst is wederom 'Kijk in de Wijk'. Initiatiefnemers en/of vrijwilligersorganisaties stellen zich voor en laten zien wat zij bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van onze inwoners.
Stadhuisplein 1
2405 SH Alphen aan den Rijn
T: 14 0172
gemeente@alphenaandenrijn.nl
www.alphenaandenrijn.nl
Volg ons

Uitschrijven
Doorsturen