Copy


 

Beste Lezer,
Het is al weer een tijd geleden dat er een nieuwsbrief is uit gegaan. De afgelopen maanden is er veel gebeurd zowel privé als zakelijk.
Ik heb een heerlijke zomer gehad. Heerlijk uitgewaaid op Schiermonnikoog, lekker tot rust gekomen, gewandeld, gefietst met mijn honden en muziek gemaakt.

Op zakelijkgebied zijn we bezig om nieuwe plannen te maken en zijn met veel enthousiasme bezig dit verder uit te werken.
Betreffende Fengshui-winkel.nl zijn we plannen aan het uitwerken zodat de site naast de producten ook meer informatie gaat verschaffen over o.a. Feng Shui.
Zodra de plannen uitgewerkt zijn houden we jullie uiteraard op de hoogte via de nieuwsbrief.


Deze nieuwsbrief gaat in op de vijf elementen & (edel)stenen.

  Kunstenaar Tjitske Zijlstra heeft een aantal mooie sieraden en mantra kettingen gemaakt van de edelstenen op basis van de vijf elementen. 
  De sieraden zijn te bekijken en te bestellen via
webwinkel.
  
In haar werk als kunstenaar en tuinarchitect gebruikt Tjitske onder andere de principes van Feng Shui als inspiratie.


Van 7 september tot en met 29 september heeft ze een expositie in het Cultuurcentrum "De Graanzolder" te Haaksbergen.
Tevens heeft Tjitske een expositie gehad bij het Rijksmuseum Twente.Kort iets over Tjitske Zijlstra:
"Kunst is de rode draad in mijn leven. Creativiteit en passie zijn begrippen, die mij elke dag uitdagen om te creëren. Of dat nu om kleuretsen, tuinarchitectuur of sieraden ontwerpen gaat, ik schakel vrij gemakkelijk over. Daarbij ga ik altijd uit van het materiaal wat zich aandient. Ik voel, denk, kijk, wat het materiaal mij te vertellen heeft en dan ga ik aan de slag. Ik zoek het in vorm en kleur en maak graag spannende artistieke combinaties die goed draagbaar zijn. Meestal gebruik ik (half)edelstenen, parels en zilver, maar ook tentakels van zee-egels, (sea-urchins) en bronzen kralen, gemaakt volgens de cire-perdue methode in Afrika. Ik laat me inspireren door oervolkeren."

Naast de sieraden van Tjitske verkoopt Fengshui-winkel.nl ook sieraden met de Flower of Life & glas sieraden.

Veel lees plezier


Fengshui-winkel.nl

MelindaNieuwsbrief: Vijf elementen & (edel)stenen:

Elk elementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water hebben hun eigen eigenschappen en daar kun je  (edel)stenen aan verbinden.
In deze nieuwsbrief zullen we per element één (edel)steen uitlichten.  Daarnaast zullen we nog voor een extra element ook een (edel)steen uitlichten, namelijk lucht.

Waarom ontwerpt Tjitske Zijlstra graag sieraden, die gekoppeld kunnen worden aan de vijf elementen van Feng-Shui?

"Bij Feng-Shui draait alles om balans en harmonie.
Edelstenen kunnen helpen dit te stimuleren en te versterken.
Zij ontstaan in de natuur en geven ons dat, wat we nodig hebben om de balans in ons zelf en daarmee ook de omgeving te herstellen en te versterken.

WIE OF WAT JE BENT, STRAAL JE UIT.

Bij de vijf elementen van Feng-Shui: Metaal, Hout, Water, Vuur en Aarde horen specifieke edelstenen.
Ook bij onze organen en chakra's kunnen ze verlichting en versterking brengen.
Zij kunnen ons fysiek en op het helende vlak positief beïnvloeden."
Element Vuur

Steen: Jaspis
Jaspis is een ondoorzichtig soort kwarts variant en is meestal rood, geel of bruin van kleur.
Chakra: Afhankelijk van kleur werkt Jaspis in op het basis chakra, heiligbeen chakra of zonnevlecht chakra.
Sterrenbeeld: Jaspis wordt gekoppeld aan het sterrenbeeld Maagd. Rode jaspis hoort bij de sterrenbeelden Ram en Schorpioen.
Werking: In het algemeen werkt Jaspis aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen. Elke jaspis kleur heeft nog aanvullende werkingen.
Verzorging: Na elk gebruik wordt jaspis onder stromend lauw water ontladen en een nachtje tussen getrommelde hematietstenen opgeladen.Element Aarde 

Steen
: Rozenkwarts
Rozenkwarts is een edelsteen van het hart, het staat voor liefde, zachtheid en geborgenheid. 
Voor kinderen kan rozenkwarts de begeleider zijn om hun weg te vinden op aarde. Rozenkwarts versterkt vertering en vergeving én onvoorwaardelijke liefde.
Chakra: Hartchakra
Sterrenbeeld: Stier en Weegschaal
Werking: Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid.
Verzorging: Eenmaal per week moet de steen onder stromend water gereinigd worden. U kunt hem ook tussen getrommelde hematietstenen ontladen. Gedurende een nacht in een amethistgeode weer opladen.


Element Metaal

Steen: Hematiet
Meest gebruikte hematiet is een zwartgrijs, soms iriserend mineraal met een metaalglans. Hematiet is licht magnetisch.
Chakra: Basischakra
Sterrenbeeld: Ram
Werking: Hematiet werkt aardend, beschermend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen. Hematiet stimuleert de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes. Hematiet heeft een krachtige werking op het bloed en helpt bij problemen met de bloedsomloop, zoals bloedarmoede, aambeien en neusbloedingen. Het werkt eveneens bij kramp in de benen en bij slapeloosheid.
Verzorging:  Hematiet mag niet in het water! Hij wordt tussen bergkristallen ontladen en ook weer opgeladen.


Element water:

Steen: Amethist
Amethist is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans.
Chakra: Voorhoofd en Kruinchakra
Sterrenbeeld: Vissen en Waterman
Werking: Amethist werkt beschermend en zuiverend. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt. Amethist helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen en achter je laten. Fysiek heeft amethist een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen (zoals nachtmerries).
Verzorging: Eenmaal per maand moet de steen onder stromend warm water ontladen worden. Leg hem daarna tussen getrommelde hematietstenen om op te laden. De steen mag niet in de zon, dan verbleekt hij.


Element Hout:

Voor
het element hout valt versteend hout en diverse zaden
.

Versteend hout is geen edelsteen maar fosiel hout
Chakra: Basischakra
Sterrenbeeld: Waterman
Werking: Versteend hout is een aardende en kalmerende steen met een zachte werking.


Element Lucht:

Steen: Agaat 
Agaat is een variant chalcedoon en kan wit, grijzig, blauw, roodachtig en verschillende bruintinten zijn met smalle banden in verschillende kleuren. Agaat is licht doorschijnend
Chakra: Basischakra en afhankelijk van de variëteit kan het ook het hartchakra of het heiligbeenchakra zijn.
Sterrenbeeld: Tweelingen en Schorpioen
Werking: Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Agaat beschermt de aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest.  Agaat heeft een positieve invloed op maag, blaas (bij bijvoorbeeld een blaasontsteking), ogen, bloedvaten en stimuleert de stofwisseling. Elke agaat kleur heeft nog aanvullende werking.
Verzorging: Eenmaal per maand onder stromend warm water ontladen. Leg hem in de zon om op te laden. Door de zon wordt zijn energie intenser.


Verzorging van de stenen:
Het is aan te raden om de stenen regelmatig te reinigen en op te laden zodat ze optimaal kunnen blijven werken.


Als afsluiting wil ik Tjitske Zijlstra bedanken voor haar inspiratie en input voor deze nieuwsbrief.

Warme groet,Melinda

P.s. Voel u vrij om deze nieuwsbrief door te sturen naar vrienden, kennissen, familieleden en collega's. Dan kunnen ook zij profiteren van de aanbiedingen, en de kennis, van FengShui-Winkel.nl!Bronnen: diverse websites, boeken en informatie van Tjitske Zijlstra


 

 


Copyright © 2013 Fengshui-winkel, All rights reserved.