Copy
Nyhetsbrev juni 2019 - Vis denne e-posten i nettleseren din


Bjerknessenteret på Arendalsuka

I sommer seiler vi med Statsraad Lehmkuhl for å være til stede på Arendalsuka, 12.-17. august. Les mer om seilasen her.

Våre arrangement: Andre arrangementer vi deltar på: Forskere og fagpersoner hos Bjerknessenteret og våre partnerinstitusjoner er også deltagere i andre debatter og arrangementer. Søk etter "Bjerknessenteret" på Arendalsukas nettside for en full oversikt. I tillegg til dette skal blant andre klimaforskere fra Havmesteren og Værtinnen stå på standen til UiB i løpet av uken.

Passion for Ocean-festival: Bergen

I en hyllest til havet inviterer Havkollektivet til folkefest på Marineholmen den 31. august. Bryggekanten og bystranden vil fylles opp med musikalske innslag, bryggeprat og aktiviteter for folk i alle aldre! Her kan du vasse sammen med marinbiologer og andre haveksperter, og lære om hvordan vi sammen kan jobbe for å ta vare på alt det kule og flotte havet har å by på.

Bjerknessenteret deltar med forskere og eksperimenter du kan teste for å lære mer om klima og havet. Programmet blir sluppet på Facebook.

Eystein Jansen er nytt styremedlem i ERC

ERC er forskinga sitt Champions League. Det europeiske forskingsrådet rår over ein pott på kring 13 milliardar euro i perioden 2014-2020.

– Det er ei stor ære å bli med i det europeiske forskingsrådet sitt Scientific Council saman med ein rekkje av dei fremste forskarane i Europa, mellom anna folk med nobelpris, seier Eystein Jansen, professor ved Institutt for geovitskap ved UiB og Bjerknessenteret. 

1,5-gradersrapporten med Asgeir Sorteberg


Hva forteller IPCC sin halvannengradersrapport? Hva kan vi gjøre? Hvordan endrer vær og klima seg etter hvert som den globale oppvarmingen øker? Asgeir Sorteberg, forteller om følgene av FNs nyeste klimarapport, forskningen som gjøres nå, hvordan vestlandet påvirkes av klimaendringer, og hva vi må gjøre i fremtiden. 

Fått med deg disse? 
 

Farlig svette: Hetebølge gir smelterekord på Grønland

– 25 grader er ikke noe man observerer ofte på Grønland. Men nå begynner det å bli 5–6 somre på rad der det har vært temperaturer over 20 grader, sier professor Kerim Nisancioglu, ved Universitetet i Bergen og Bjerknessenteret til Verdens Gang.
 

Mer uforutsigbar nedbør gir ras på nye steder: – Å være kjentmann holder ikke lenger

– I snitt har nedbøren økt med 20 prosent på hundre år, men ekstremnedbør har økt med 30 prosent. Det regner oftere, og når det først regner, regner det mer enn før, sier professor Helge Drange, ved Universitetet i Bergen og Bjerknessenteret til Teknisk Ukeblad.
 

Modern Climate Change Is the Only Worldwide Warming Event of the Past 2,000 Years

A group of climate scientists has reached a surprising conclusion about Earth’s past eras of naturally-driven, global warming and cooling—they weren’t global after all, writes Smithsonian Magazine. With research done at the Bjerknes Centre, by Johannes Werner.
Copyright © 2019 Head of Communication, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp