Copy
Nieuws van Juttersgeluk - September 2016
Bekijk deze e-mail in je browser
Beste <<First Name>>, 

De vakantie is al lang voorbij, toch voelt het nog erg zomers in Nederland. Een 'indian summer' komt hier steeds vaker voor. Wij houden ervan, zo lang mogelijk met de blote voeten over het strand voordat de herfst begint. Het atelier stroomt over van de activiteiten,  wij borrelen van de nieuwe ideeën, contacten en frisse zin!


 

Aanstaande vrijdag: Keep it clean day

Op vrijdag 16 september a.s. is het weer Keep it clean day in Nederland. Vijf jaar geleden bracht Annette Dölle deze zelf-regulerende opruimdag naar Nederland. 'Je hoeft je niet te registreren, het is van iedereen. Net als Koningsdag'. Traditiegetrouw vieren we dit opruimfeestje ook bij Juttersgeluk. Kom aanstaande vrijdag gezellig naar ons atelier en neem een introducee mee. We verzamelen om 9.00 bij Atelier Juttersgeluk. We drinken eerst koffie, daarna gaan we om 9.30 naar het strand. Rond 11.00 uur zijn we terug bij het atelier. Als je wilt kun je blijven om het gevonden materiaal te sorteren, schoon te maken en voor verdere productie op te bergen. Laat zien dat je met ons meeloopt door op ons facebook event te reageren met 'ik ga' , en nodig vooral ook anderen uit! 

Wat aandacht krijgt, groeit

Precies een jaar na de opening van ons atelier in augustus, realiseerden we ons opeens hoe hard we zijn gegroeid. Soms vergeten we het bijna in de drukte van alledag, maar het is goed hier af en toe eens bij stil te staan.
Vier dagen in de week hebben we steeds meer deelnemers en vrijwilligers in ons atelier rondlopen, de jaarlijkse Expeditie wordt snel groter met steeds meer deelnemende gemeentes, de eerste Juttersgeluk-producten liggen al bij drie verkooppunten, we hebben best wat media-aandacht. Bovenal zien en horen we zoveel mensen bij ons lachen en genieten. Wat begon als een idee, is al ruimschoots werkelijkheid geworden. Bekijk dit filmpje van Nederland Schoon maar eens.

Onze organisatie groeit ook. Zo kunnen we onze ambities waarmaken. Verschillende (vrijwillige) professionals hebben zich verbonden aan Juttersgeluk. Jantine van Vliet is onze nieuwe vrijwilligerscoördinator, Gitta Bartling is net als in 2016 projectcoördinator van Expeditie Juttersgeluk, we hebben een vaste vrijwilliger die het reilen en zeilen in het atelier in goede banen leidt  en een zorg professional die onze deelnemers twee dagen per week bijstaat in het atelier.
Deze structurele aanvulling op onze organisatie maakt dat Juttersgeluk kan blijven groeien met de juiste focus en voldoende tijd en energie voor alle doelen die wij zo belangrijk vinden: participatie, schone zeeën en stranden, hergebruik van bestaande materialen.

Geraapt en gemaakt door Juttersgeluk


De verkoop gaat goed! Niet alleen bij de winkel van Zeehondencrêche Pieterburen, die al de tweede bestelling heeft geplaatst, en het Bezoekerscentrum Kennemerduinen (bij ons aan de overkant van de weg), maar ook Studio Zuidwest 9 in Hellevoetsluis. Ook op verschillende jaarmarkten en festivals verkochten we onze producten en konden daarmee tegelijkertijd het gedachtegoed van Juttersgeluk promoten. Het assortiment bestaat uit Juttersgeluk-springtouwen, -sleutelhangers, -juts en -armbanden. Unieke producten, zoals lampenkapjes, bieden we in het najaar aan tijdens een open atelier-dag. De reacties waren hartverwarmend. Het geeft ons nog meer vertrouwen in wat we doen en maken. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte.
 

Schoonste stranden verkiezing

Bloemendaal is in de ranglijst van schoonste stranden weer iets gestegen, maar heeft de Schoonste-Stranden-Verkiezing niet gewonnen. Oost Kapelle mag het hele jaar vertellen dat zij het schoonste strand hebben. Juttersgeluk mocht zich tijdens de bekendmaking presenteren tussen alle andere strandinitiatieven. Zo konden we alvast goede contacten leggen met de wethouders van de nieuwe gemeenten die in april 2017 kunnen meedoen met Expeditie Juttersgeluk. Het was een mooie, zonnige en gezellige middag.
Meer info over de Expeditie kun je aanvragen via expeditie@juttersgeluk.nl.
 

Participeren

Gisteren lazen we in het nieuws: vanaf 1 januari 2017 moet elke gemeente ook voor de mensen die op een reguliere werkplek niet tot hun recht komen, een geschikte werkplek aanbieden. De gemeente Bloemendaal kiest voor diversiteit, ook Juttersgeluk biedt plek voor mensen die niet in een gewone werkomgeving kunnen werken. Dit najaar organiseren we weer een open dag voor zorgorganisaties, ambulant begeleiders en andere belangstellenden. Op de dinsdag en donderdag hebben we nog een paar plekken beschikbaar.
Neem voor meer informatie contact met ons op via info@juttersgeluk.nl

Geluk delen is geluk vermenigvuldigen
Denk je dat deze nieuwsbrief interessant is voor iemand anders? Stuur hem gerust door. Of deel het nieuws via social media. Daar worden wij gelukkig van!
 
Met juttersgroet!
ook namens de jutters van Juttersgeluk,
Suzanne Klaassen

Share
Tweet
Forward
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2016 Stichting Juttersgeluk, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp