Yoga, dans en massage van zwanger tot school | ontspan in Dreumeland

Lente in zicht ...

Met een leuke doodle liet Google ons vorige week al weten dat het lente equinox was bereikt. Dat is het moment waarop dag en nacht even lang zijn. De dagen worden vanaf nu dus weer langer ... Wat een heerlijk vooruitzicht!

De lente brengt nieuwe dingen tot bloei, zo is de familieyogavakantie in Frankrijk dit jaar nieuw en helemaal volgeboekt (blij!). Maar ook de lessen babypret op de donderdag, die Maaike geeft. Daarnaast zal Sandy regelmatig ouderpraatavonden gaan geven, naast dansdocente is zij ook orthopedagoog. 

Uiteraard blijven de oude dingen; zoals onder andere de vaste dagelijkse lessen dreumes- en peuterdans, de balletlessen voor zowel de peuters als de kleuters, kidsdance en de kinderyoga op de woensdagmiddag voor alle scholieren en tieners!

We wensen jullie alvast een fijne lente! 

Ouderpraat peuters

Onze dansdocente Sandy organiseert een aantal avonden over opvoeding. De eerstvolgende is op 10 mei om 20 uur, kosten zijn €17,50. Sandy is orthopedagoog en zal in die rol ook de avond leiden. Deze avond is speciaal voor ouders van peuters. Over een paar weken zal er een avond zijn voor ouders van scholieren. Aanmelden kan via de mail.

Prima ballerina

Een paar keer per week zijn er balletlessen voor peuters en kleuters: we doen dat op de Dreumeland-manier, dus met veel speelse elementen in een veilige omgeving.

De eerste balletpasjes worden spelenderwijs aangeleerd. Om de jonge ballerina's alert en actief te houden, gebruiken we ook andere dansmuziek om even lekker te swingen.
Uiteraard heeft deze les een rustig 'balleterig' karakter.


Er is ballet voor peuters op dinsdag (14 uur) en donderdag (10:45 uur), de kleuters kunnen op de dinsdag (15:15 uur) in Dreumeland terecht voor ballet.

Tip: high tea bij Boulevard 

Bij Boulevard De Meern kan je terecht voor een high tea. Misschien een leuk idee om een keer met je vriendinnen te doen. Je kan ook een cadeaubon voor een high tea bij Boulevard krijgen.

Babypret

Op donderdag zijn er lessen babypret in Dreumeland: Maaike zal je in 8 lessen leren om leuke oefeningen met je baby te doen, die zorgen voor ontspanning en plezier!
Om aan te melden, klik hier. Wil je eerst meer weten? Mail ons dan!

Ons team 

De komende periode zijn er wat verschuivingen in het team. Met wederzijdse teleurstelling moeten wij van Tadinda afscheid nemen; de gewijzigde wetgeving met betrekking tot de VAR-verklaring maakt het helaas onmogelijk om op dezelfde manier te blijven samenwerken. Dat vinden we uiteraard vreselijk jammer. We wensen Tadinda heel veel succes met haar nieuwe stappen! Wegens privé-omstandigheden zal Linda ook stoppen met haar werk in Dreumeland. Ook haar wensen we veel geluk en sterkte!

Gelukkig kunnen we het grotendeels opvangen met het huidige team: Maaike, Sandy, Ottelien en Lisa. We zijn nog druk bezig met sollicatiegesprekken voor de danslessen op maandag- en dinsdagochtend. Totdat we een geschikte docent hebben, zal Karin deze lessen geven. 

Feestje?

Vier je verjaardag in Dreumeland met een dansfeestje! We geven dan een uur les en dansen op de liedjes die jij wilt! We eindigen met limo en een snoepje en de jarige krijgt een cadeautje. We luisteren uiteraard naar jullie wensen ... Wil je een K3-feestje of een met het thema Frozen? Dat kan!

Kinderyoga (4-14 jaar)

Iedere woensdag is er kinderyoga in Dreumeland: In verschillende leeftijdsgroepen doen we aan kinderyoga op niveau. Bij de kleuters zijn we meer bezig met fantasie en doen we de yogahoudingen 'verpakt' in een verhaaltje over het bos, bij de elfjes of in een Sneeuwwitje-avontuur. Voor de midden- en bovenbouw zijn er aparte kinderyogagroepen, maar ook voor tieners of pubers die in groep 8 of hoger zitten.

Kinderen en rouw

Dat verwerken ze anders dan een volwassene. Rosanne (praktijk De Zwaan) helpt hen hierbij met beeldende therapie: binnen de beeldende therapie krijgen kinderen de ruimte om bij hun verlies stil te staan en werken ze aan een blijvende herinnering.
Gratis e-book

Ontspan in ... Dreumeland

In mijn praktijk geef ik samen met mijn team allerlei cursussen en workshops om met je kind te ontspannen en pret te maken. Klik hier om direct naar mijn site te gaan. Groetjes, Karin
 

KidsDance; swingen voor kleuters

Op maandag is er KidsDance. Deze lessen zijn speciaal bedoeld voor kinderen t/m groep 3. In een kleine groep leren de kinderen om te dansen op muziek. Ze leren pasjes op top40-hits, doen swingende opwarmoefeningen en leuke dansspelletjes. Dit alles natuurlijk op hun eigen niveau en op speelse wijze.

Vrije school in Leidsche Rijn? 

Al een tijdje zet een groep ouders zich in om een vrije school in Leidsche Rijn te krijgen. Een vrije school is een school is waar het hoofd, hart en de handen gelijkmatig worden aangesproken. Het onderwijs is er veelzijdig voor een brede ontwikkeling van de kinderen op cognitief, praktisch, motorisch, sociaal en expressief niveau. Er wordt verder gekeken dan de ontwikkeling in prestaties. Binnen de leeromgeving is veel ruimte voor creativiteit, in zeer uiteenlopende kunstvormen zoals muziek, toneel, handenarbeid, beweging, tekenen/schilderen en boetseren. Meer informatie? Check this.

Miskraam gehad?

Miriam van MirreMaan organiseert regelmatig avonden voor vrouwen die een miskraam hebben gehad. Miriam beloofd dat ze op op deze avond het geheim ontdekken dat ervoor zorgt dat het hele gezin beter gaat.
Meld je hier aan. Op haar site kan je ook haar gratis e-book over dit onderwerp downloaden.

Yoga & thee

Iedere woensdagavond is er yoga voor volwassenen in Dreumeland, dit wordt georganiseerd door Lilian van Yoga & Thee, met een kopje thee toe. De lessen zijn wekelijk om 19:00 en om 20:30. Meer informatie: www.yogaenthee.nl 

Sing-a-long

Lekker zingen met Audrey op vrijdagmiddag: want dan huurt ze de ruimte van Dreumeland voor zangles. Neem contact met haar op voor meer informatie.
Copyright © 2016 Dreumeland