Yoga, dans en massage van zwanger tot school | ontspan in Dreumeland

Hmm, de periode van lekker eten is weer aangebroken! 

De gezellige dagen komen er weer aan, heerlijk!!  
Met mijn familie heb ik dit jaar gekozen voor het KerstThuisMenu van De Brouwerij; een beetje van jezelf, maar voorbedacht en klaargemaakt door een ander. Hoe fijn is dat!
Maar deze periode betekent voor ons ook altijd gezellige eetafspraken met vrienden. Dus ben ik heel blij met mijn nieuwe slowcooker! 's Ochtends alles snijden en in de pan en 's avonds lekker eten ... en het schijnt nog gezond te zijn ook! Ik heb me aangemeld bij Culislow, een leuk initiatief om gezond te eten. Dan zit ik gelijk goed met mijn goede voornemens ;-) Lijkt je dat ook wat? Klik dan hier voor meer informatie en hier gelijk voor een lekker recept uit de slowcooker.

    
We wensen jullie hele fijne feestdagen!

Zwanger?

Iedere maandag is er een leuke praktische zwangerschapscursus. De basis is yoga, we doen ontspannende oefeningen. Je leert de ademhalingstechnieken vanuit de yoga, die je goed kunnen helpen tijdens je bevalling. Maar ook worden er praktische tips besproken en krijg je informatie over de bevalling. Ben je 22 weken zwanger of verder? Op 9 januari start er weer een serie lessen.

Opgroeien naast een bijzondere broer/zus

Op 16 februari organiseren Estelle en Femke (kindercoach) een workshop voor ouders van een gezin waar veel zorg uitgaat naar één kind.
Het thema is "hoe groei je op naast een bijzondere broer/zus?"

De avond is van 19:30-22:30 en kost €45.
locatie: Dreumeland

Verwerken via de MatriXmethode

Misschien heb je een zware bevalling gehad of een andere traumatische gebeurtenis meegemaakt of misschien ervaar je stress of bepaalde blokkades: neem dan eens contact op met Manon van Helder Hart Coaching. Zij heeft een mooie methode die je daarmee kan helpen.

Duik in het Zand

Op 15 januari is weer het jaarlijkse evenement in de Brede School Het Zand: Ook Dreumeland is weer present met gratis workshops. We geven die dag kinderyoga en peuterdans. 
Cultuur19 maakt er altijd weer een leuke dag van met leuke gratis workshops van andere aanbieders uit de wijk.

Kinderyoga
groep 6-8

Iedere woensdag is er kinderyoga voor diverse leeftijden: Vanaf januari start er weer een groep voor de scholieren uit groep 6 t/m 8. Naast yoga is er ook altijd aandacht voor sociaal emotionele ontwikkeling. Zo hebben we het over emoties, gedrag, verwachting van anderen, etc. 

start: 11 januari  / 16:15
kosten: €95 (10 lessen)

Er is ook nog plek bij de tieneryoga (ma 16:45)!

haarstyling in het Mamacafé

Sinds Dreumeland in Leidsche rijn neerstreek, is ook het initiatief Mamacafé een feit. We merkten dat de mama's hier graag andere mama's ontmoeten, omdat het wonen in de Vinex toch anders is dan in een dorp of stad. We zijn blij dat dit initiatief al bijna 10 jaar hier bestaat.
In 2017 gaan we weer leuke dingen doen. Zo zijn bijvoorbeeld op 20 januari alle gastvrouwen en vrijwilligers aanwezig om je een fijn 2017 te wensen. Maar ook is er een kapster van Kapster.nl aanwezig, voor gelukkig nieuw haar! Ze knipt die ochtend niet, maar styled wel ;-) 
waar: Anafora 10-12 
kosten: je eigen consumpties

Winnen: kinderyoga DVD

Al een aantal jaar geef ik trainingen aan kinderyogadocenten in Almere bij Jip&Jan. Van hen mocht ik 2 DVD's meenemen en verloten onder mijn klanten. Heb je interesse? Laat dan je leukste kinderyogafoto achter op onze facebookpagina!

Ontspan in ... Dreumeland

In mijn praktijk geef ik samen met mijn team allerlei cursussen en workshops om met je kind te ontspannen en pret te maken. Klik hier om direct naar mijn site te gaan. Groetjes, Karin
 

Kerstattentie van Systers!

De systers Heleen en Krista (schoonzussen in het Zweeds) hebben sinds september 2016 een winkel op winkelcentrum Terwijde.
Ze verkopen 'fashion & more'. Ben je er al geweest? Speciaal voor de lezers van de Dreumeland nieuwsbrief hebben ze een actie; bij besteding van minimaal €50, krijg je een leuke attentie (zolang de voorraad strekt). Wil je weten wat het is? Neem dan gauw een kijkje in hun winkel en vertel hen dat je deze nieuwsbrief leest ;-) 

UVV voetbalschool

Hoe cool is dat? Bij sportvereniging UVV hebben ze een echte voetbalschool! Voor alle voetballers en keepers is er plek. Start is op zondag 5 februari, de cursus duurt 10 zondagen. Voor meer informatie kijk hier. Of mail met UVV.

Mama bootcamp

Er is nu ook bootcamp voor na de bevalling; actief bewegen onder toezicht van een expert. Wekelijks lekker buiten in het Máximapark. Alleen bij onweer gaat het niet door.

EHBO bij kinderen

Je hoopt het niet te hoeven gebruiken, maar wel fijn als je weet hoe je EHBO bij kleine kinderen moet toepassen: Frank van Elitas heeft weer een aantal dagcursussen gepland in Dreumeland:

29 januari / 2 april / 21 mei 
van 9-17


In 1 dag leer jij dan de fijne kneepjes, de figuurlijke dan, van eerste hulp bij kinderen.
Kosten: €125
Veel verzekeraars vergoeden dit, omdat Elitas is aangesloten bij het Rode Kruis! 
Aanmelden kan hier.
Copyright © 2016 Dreumeland