Yoga, dans en massage van zwanger tot school | ontspan in Dreumeland

Welkom bij de nieuwsbrief van Dreumeland.
Met de laatste nieuwtjes uit Dreumeland én Leidsche Rijn.

Genietvakantie ...

Zo'n 4 jaar geleden ging ik met mijn vriendin Marcia en onze kids op familieyogavakantie in Frankrijk. We zaten op een kleine prachtige camping midden in het Franse platteland (nabij Bergerac). We sliepen in een sfeervolle safaritent, aten aan lange tafels onder de stralende zon en deden buiten aan yoga. Gewoon lekkere leuke gezellige yoga; geen poespas, geen poeha, het was heerlijk voor je lijf en zo fijn voor je band met je kind.
In de ochtend deden we yoga met onze kinderen en in de middag hadden de kinderen alleen yoga ... zodat de ouders even 'rust' hadden. Wat heb ik genoten van deze vakantie. Het jaar erop gingen we weer! Helaas stopte de organisatie met deze vakanties.
Dit jaar trek ik de stoute schoenen aan ... na mijn ervaring met de ouder en kindweekenden, ga ik deze vakantie nu zelf organiseren. Op dezelfde mooie plek! 
In de eerste week van mei (voor velen de meivakantie) vertrek ik naar Frankrijk. Jij kan ook mee met je kind! Of met meer kinderen, je partner kan ook mee. Of je gaat, net als ik destijds, met een vriendin en jullie kids.

Ballet

Iedere week zijn er balletlessen voor peuters en scholieren: op een speelse manier leert de docente kinderen de eerste balletpasjes. De groepjes hebben nooit meer dan 10 kinderen, waardoor iedereen aandacht krijgt en zich op z'n gemak voelt. 
peuterballet:
di 14:00 / do 10:45
kidsballet:
di 15:15 / do 15:15 / vrij 13:00

Babymassage met papa & mama

Zaterdag 14 maart is er babymassage voor papa & mama (uiteraard gaat je baby ook mee ;-) We masseren buik en beentjes, na afloop gaan de baby's in de tummy tub. Een leuke manier om kennis te maken met babymassage.
datum: 14 mrt 10-11:15
kosten: € 25  
Aanmelden

'Veilige' dansomgeving

Tweemaal per week is er ook KidsDance in Dreumeland: Lekker swingen en leuke pasjes leren. De groepjes zijn altijd klein en er is aandacht voor elk kind. De muziek sluit aan bij de beleving van de kinderen. In de knusse wachtkamer kan je ook nog eens meegenieten! Mail voor een proefles.
di/do: 16:15 uur

Ouderavonden

27 maart: pesten (door Happy Kids)
20 mei/3 juni:
zelfvertrouwen in de opvoeding (door Praktijk De schat)

Paspoort

Zoals het in een land hoort, krijgen ook alle bezoekers van Dreumeland een heus paspoort. Na iedere cursus krijg je een sticker, die je in je paspoort kan plakken. Een volle kaart geeft je recht op korting of een cadeautje. De recente actie staat altijd op de site

Relax, mam!

De training Mindfulness voor moeders helpt je om een ontspannen moeder te zijn. Je leert beter om te gaan met stress, genieten van het nu en je krijgt meer geduld. Daar heb niet alleen jij baat bij, maar je hele gezin! 
7 april start de training Mindfulness voor moeders, 17 maart is de proefles.
 

Tieneryoga

Wat een heerlijke meidengroep hebben we nu: iedere woensdag om 17:30 komen ze voor de tieneryoga. We praten over hun gevoelsleven, doen yogahoudingen, werken aan de lichaamshouding en doen altijd een ontspanningsoefening. De yogahoudingen proberen we zo praktisch mogelijk aan te laten sluiten bij de belevingswereld van tieners; we doen houdingen tegen buikpijn, oefeningen om te ontspannen voor een toets en maken ook veel lol.
Mail voor een proefles.
iedere woensdag 17:30

Ontspan in ... Dreumeland

In mijn praktijk geef ik allerlei cursussen en workshops om met je kind te ontspannen en pret te maken. Klik hier om direct naar mijn site te gaan.

Hakkenrace

Op zaterdag 6 juni is er weer een hakkenrace in het Máximapark: de opbrengsten gaan naar een goed doel, namelijk De Voedselbank. Heb je geen hakken? Kom dan op 8 maart naar de high tea en hakkeninzameling bij Blend-Ut in Terwijde.

Weekendje weg met je kind?

Heb jij ook zo'n behoefte om quality-time met je kind te beleven en er even lekker uit te zijn samen met je kind? Ga dan met ons mee naar de peutertweedaagse of het ouder en kind weekend (27-29 maart). Er zijn nog 1 boerderijkamer en 1 sterrenkubus vrij.
Ook is het mogelijk om in een safaritent te overnachten dat weekend, omdat er geen weergarantie is, geven we daar een leuke korting op. Mail of bel (030 - 2657575) voor informatie.

Paasbrunch Anafora

Op zondag 5 april en maandag 6 april is er een gezellige paasbrunch. Naast culinaire verassingen zijn er ook leuke  kinderactiviteiten!

Mamaverwendag

Na het succes van de vorige keer, organiseren we weer een Mamaverwendag: op 19 juni (tussen 10-13 uur) kan je je laten verwennen in de beautystraat (kapper, make up, massage, etc), lekker shoppen bij de lokale winkeltjes (shawls, sieraden, kinderspulletjes), een workshop volgen of een goed opvoedgesprek hebben aan de bar. Ook kan je weer op de foto én zorgen we voor kinderopvang ... Meer informatie volgt later!

Dansen in het weekend

Om de week is er dreumes- en peuterdans op de zaterdag! Er bleek steeds meer vraag naar een leuke les zo af en toe in het weekend. We hebben nu een serie danslessen op de zaterdag gepland, voor dreumesjes (09:30) en peuters (10:45), beiden mét ouders! Wel zo gezellig ...
Copyright © 2015 Dreumeland