Yoga, dans en massage van zwanger tot school | ontspan in Dreumeland

Lekker masseren!

Aanraken is echt zo belangrijk en kan zoveel goed doen voor een kind. Als je wel eens gemasseerd bent, weet je het; van een massage knap je op. Als je wordt aangeraakt maakt je lichaam het hormoon oxytocine aan; ook wel het gelukshormoon genoemd. Het maakt je rustig en geeft je een prettig gevoel, het is een natuurlijke drug. 

De favoriete massage van mijn kinderen is de pizza (dit doe je op de rug):
- Meel dwarrelt in de kom (vingers tikken), water erbij gieten (strijken), eitje tikken en roeren maar (handen cirkelen)
- Deeg maken en uitrollen (kneden en strijken) en vervolgens een rondje uit het deeg snijden (vingers tekenen).
- Dan gaan we de tomatensaus erop smeren (strijken) en de pizza beleggen (duimen cirkelen, tokkelen, duwen, etc.).
- We bakken het in de oven (3x handen warm wrijven, onderop de rug, in het midden en bovenop de rug) en aan het eind zullen we de pizza snijden en opeten (zagen en plukken)...


Masseerhartjes uit DreumelandWil je ze nog meer masseren? In Dreumeland kan je massageblokjes kopen; een blokje (ovaal of hartje) dat je over het lichaam van je kindje kan bewegen. Het werkt net als een lippenbalsem; door de lichaamswarmte smelt het blokje een beetje en kan je masseren. De blokjes zijn door ons zelf gemaakt van zuiver natuurlijke producten. Ze bevatten cacaoboter, bijenwas, amandelolie en etherische olien. Je kan kiezen uit de lavendel-mandarijn (ontspanning) of pepermunt-tijm-eucalyptus (opwekkend, bij verkoudheid).
Ze kosten €2,50 per stuk. 
EHBO bij kinderen

EHBO bij kinderen

Je kan het maar beter beheersen: In 2 cursusavonden (19:30 tot 22:30 uur) leer je de fijne kneepjes (de figuurlijke dan) van het verlenen van eerste hulp aan kinderen. Aan bod komen reanimatie, werken met een AED, stabiele zijligging, snij en schaafwonden, stikken enzovoorts. De laatste cursusdag is tevens het examen. De cursus is exclusief eigen kind. Er wordt gewerkt met poppen. Meer informatie.
data: 5 en 27 juni
kosten: €150
Prachtige handmade handtassen van Marike Monique

Handtasje.nl

Marike Monique een handtasmerk dat in óns Leidsche Rijn wordt gemaakt: Al jarenlang maakt Marike Monique mooie handtassen van degelijke kwaliteit leer. Met designersoog ontworpen speciaal voor de vrouw van nu.
opleiding docent babymassage erkend opleidingsinstituut Dreumeland Leidsche Rijn Utrecht

Opleiding docent babymassage

In het najaar start er weer een opleiding babymassage: in 4 dagen behaal je je officiële certificaat om ook moeders/vaders te leren hoe ze hun baby kunnen masseren. De opleiding bevat zowel theorie als ook praktijk. We oefenen op elkaar en poppen, maar ook geef je les in een kleine proefgroep.

Dreumeland is erkend als opleidingsinstituut voor kort beroepsonderwijs. Dus je certificaat is officieel erkend. Wellicht kan je zelfs in Dreumeland aan de slag met lesgeven.
vlindervleugels in Dreumeland alle kleuren Leidsche Rijn Utrecht

Nieuwe producten:

Er zijn weer nieuwe producten:
Vlindervleugels € 5,95 (diverse kleuren)
Hawaiirokjes €4,50 (zand en roze)
hawaiirokje Dreumeland Leidsche Rijn Utrecht
Er zijn nog enkele Spaanse jurken: €17,50!
kinderyoga app met Jip de Fouw

kinderyoga app

Spelenderwijs beoefent je kind zo yoga: Je kind luistert naar het verhaal en kan via de dierenknoppen naar het instructiefilmpje om de houding te leren. Met trots vertel ik jullie dat het mijn kleine meid is die de houdingen voordoet in het filmpje! De Engelse promo kan je hier zien. Je vind de app (NL) hier.
familieconcert Daar komt de Boegieman!

Jeroen Schipper in concert

Bekend van Slingeraapje en Drakendans: Binnenkort in t theater! Op 2 juni in Theater De Kikker en 9 Juni in Zimihc voor slechts €9 (kids €7,50). Reserveren kan via boegiemanlive@live.nl
kinderyoga dreumeland leidsche rijn utrecht jongens ontspannen

Kinderyoga, ook voor jongens!

Woensdag aanstaande starten de groepen kinderyoga weer: De 7 weken tot aan de zomervakantie is er weer iedere week een les. We doen yogahoudingen, ontspanningsoefeningen, zintuigtesten met smaak en geur en we maken vooral ook veel pret. De lessen zijn leuk voor meiden, maar zeker ook voor jongens!
ouder en kindyoga in Dreumeland Leidsche Rijn Utrecht

Ouder en kindyoga 5 en 9 juni

Ouder en kindyoga: met z'n tweetjes ontspannen, kriebelen, houdingen doen en pret maken. Het is ontspannend, verbindend en leuk! Op 5 juni geef ik een tweetal gratis workshops bij de Brede school. Op 9 juni zijn de lessen in Dreumeland (kosten €15 per ouder-kindpaar).
carryoga in Dreumeland Leidsche Rijn Utrecht

Draagdoekyoga

Vanaf september is in Dreumeland te volgen: draagdoekyoga, oftewel carryoga. Je baby draag je lekker veilig bij je in de draagzak en ondertussen doen we eenvoudige yogaoefeningen.

Ontspan in ... Dreumeland

In mijn praktijk geef ik allerlei cursussen en workshops om met je kind te ontspannen en pret te maken. Klik hier om direct naar mijn site te gaan.

Agenda

31 mei: zwangere buik in gips
5+27 juni: EHBO bij kinderen
5 juni: ouder en kindyoga bij de Brede school
6 juni: babyhuiltjes herkennen
9 juni: ouder en kindyoga in Dreumeland
22 juni: papa+babyles
22 juni: opa en omales
29 juni: feest in de Bosspeeltuin
19 juli:
vakantie in Dreumeland
Begin september zijn we er weer!

27 sept: ouder en kindyogaweekend
6 okt: opleiding docent babymassage
fish spa in ijsselstein

Fish Spa vlakbij!

Bij Body Unlimited in IJsselstein is een heuse Fish Spa: Tientallen visjes zuigen aan je voeten en scheiden daarbij enzymen af. Resultaat: streelzachte voeten en een ontspannen lichaam. In Dreumeland kan je een flyer ophalen waarbij je met 2 persoenen voor de prijs van 1 kan! Echt een aanrader. Kosten: €45 per 2 personen, klik hier voor meer informatie.
Dunstan Babytaal in Dreumeland Leidsche Rijn

Babyhuiltjes herkennen

Dunstan babytaal: hoe fijn zou het zijn als je het merendeel van de huiltjes van je baby kunt herkennen? Het is niet alleen handig voor huilbaby's; voor alle baby's is het fijn als papa of mama vrij snel snapt wat er aan de hand is! Op deze avond leer je de basisprincipes van de Dunstan Babytaal die je helpt om 5 belangrijke huiltjes te herkennen. Je leert het huiltje herkennen voor honger, die voor slaap, enzovoorts. De kosten zijn €25 per ouderpaar (alleen komen mag ook). Verdieping kan je halen uit de DVD Dunstan Babytaal, die ook te koop is in Dreumeland.
Datum: 6 juni, kosten €25.
Ook leuk voor zwangeren! 
kleuterdans kinderdans dreumeland leidsche rijn utrecht

Kleuterdans a.s. vrijdag

Op vrijdag start Sofieke een groepje kleuterdans: lekker swingen, spelen en bewegen op muziek. Deze kinderen zijn nog te klein voor ingewikkelde pasjes en te jong voor 'sexy moves'. We houden in deze les heel veel rekening met de ontwikkeling en vaardigheden van deze leeftijd. Door de kleine groep, de niet al te grote ruimte en de gezellige sfeer zullen de kinderen er veel plezier aan beleven.
fertilityyoga onvruchtbaarheidsyoga Dreumeland Leidsche Rijn

Onvruchtbaar?

Helaas zijn er ook veel inwoners van Leidsche Rijn met een onvervulde kinderwens: speciaal voor deze vrouwen is hier vanaf september ook een korte cursus voor. Fertility-yoga; in 4 avonden behandelen we een aantal series yogahoudingen en bespreken we andere onderwerpen die van belang zijn, zoals voeding, ontspanning, acceptatie, etc. 
Copyright © 2013 Dreumeland