Yoga, dans en massage van zwanger tot school | ontspan in Dreumeland

Welkom bij de nieuwsbrief van Dreumeland.
Met de laatste nieuwtjes uit Dreumeland én Leidsche Rijn.

We gaan weer een leuk jaar tegemoet ...

Als het aan de Chinezen tenminste ligt wel. Volgens hun horoscoop begint 19 februari het jaar van de Geit. De geit is van nature een verdraagzaam dier, wat zich meestal wel op z'n gemak voelt. De geit is niet snel bang om te kort te komen en weet van veel dingen het beste te maken. Dat klinkt mij mooi in de oren en past wel bij de plannen die ik heb voor komend jaar! 
Zo ga ik in maart weer met mijn collega Marieke een leuk weekend voor ouder en kind organiseren. Wij zullen dan zorgen dat iedereen zich, net als de geit, op zijn gemak voelt. We doen spelletjes en leuke yoga workshops voor ouder en kind en je kan zelfs een korte coachingssessie volgen. Als dat allemaal ook niet bijdraagt aan verdraagzaamheid, weet ik het ook niet meer! 
Nieuw dit jaar is dat we ook een nachtje voor ouders met hun peuter organiseren; een tweedaagse vol gezelligheid, workshops en koeien, want we logeren op een boerderij! Hier zijn geen geiten helaas ... ;-)

Weekend weg met je 
kind of peuter?

... ga dan mee met een van mijn ouder en kindyogaweekenden. We logeren op een werkende boerderij en doen daar yoga, spelletjes, en nog veel meer. 
Er is ook een nachtje voor ouder en peuter ... aankomen op donderdag en vrijdag alweer weg, maar een leuke ontspannende ervaring rijker! 
Kijk op mijn site voor meer info.

Baby-yoga

De lessen baby-yoga zijn weer gestart op woensdag (12:30); een interactieve les waarbij je met je kindje speelt en ontspant. We proberen op de ontwikkelingsfase in te spelen en je zo handvaten te reiken om   thuis hier ook mee verder te gaan. We doen spelletjes, kriebelversjes en leuke (yoga) oefeningen.

Tieneryoga
(11-14 jaar)

Iedere woensdag om 17:30 is er een yogales speciaal voor tieners; we doen yoga, leren ontspannen en focussen én er is aandacht voor thema's die deze tieners aanspreken (lichaam, onzekerheid, vrienden, pesten, etc.). Op 21 januari start er weer een serie van 10 lessen ...

En, al zeg ik het zelf, het is zo leuk! De meiden die nu meedoen zijn verlegen, maar toch zelfbewust. Ze zijn kritisch naar zichzelf, maar staan open voor anderen. Het zijn keer op keer weer bijzondere lessen, waar ik zelf gewoon ook erg van geniet.

Dansles voor scholieren
Er is nu ook dansles voor schoolgaande kinderen (4-9 jaar); KidsDance en KidsBallet

In een ongedwongen, lekker swingende en gemoedelijke sfeer leren de kids de eerste echte balletpassen of swingende leuke dansjes.
De groep is max. 10 kinderen groot, zodat we een goede sfeer en aandacht voor alle kinderen kunnen garanderen!

di: KidsBallet & KidsDance

do: KidsBallet en KidsDance

vrij: KidsBallet

Zaterdagles!

Vanaf 24-01 zijn er ook vaste lessen op zaterdag: 
09:30-10:30 
een vrolijke les vol spel, muziek en ritme ... de les is op schoot!
(van baby tot dreumes/
10-24 mnd)
 
10:30-11:30 
peuterdans
de favoriet voor peuters in Leidsche Rijn, lekker een uurtje zwieren en zwaaien, huppen en springen

kosten: €50 (5 keer)

 

De komende weken ben ik wekelijks te gast bij dit kleinschalig kinderdagverblijf. Ik geef daar peuteryoga en -danslessen. En wat ben ik gecharmeerd van het mooie kindvriendelijke én professionele plekje dat Froukje aan huis heeft gecreëerd! Ik begreep dat er binnenkort plekjes vrijkomen omdat een paar kinderen bijna 4 jaar zijn. Dus mocht je nog een plekje zoeken ...

Ontspan in ... Dreumeland

In mijn praktijk geef ik allerlei cursussen en workshops om met je kind te ontspannen en pret te maken. Klik hier om direct naar mijn site te gaan.

Seksualiteit bij kinderen

Dat is het thema van de ouderavond die Istra Woud (Happy Kids) op 29 januari in Dreumeland houd. Ze bespreekt de seksuele ontwikkeling bij kinderen van 0-12 jaar en de rol die je daarbij als ouder of leerkracht inneemt. De avond is informatief en interactief en geeft je handvatten voor de onverwachtse (!) momenten dat een kind vragen stelt of zijn/haar seksualiteit laat zien.
Aanmelden: HappyKids.
Kosten: €10
Tijdstip: 20:00-21:30
 

Bij Buurvrouw Jansen

iedere vrijdag geeft Buurvrouw Jansen zangles in Dreumeland. Zelf heb ik ook al jaren les bij Audrey en daar geniet ik daar met hele volle teugen van! Op het podium zal je mij nooit zien; maar door haar begeleiding, duikt mijn man niet meer onder als ik mijn favoriete liedjes zing en heb ik daar ook weer plezier in. Ook de pret, de kennis en de manier van lesgeven van Audrey spreekt mij erg aan. Ze geeft les aan iedereen, van jong tot oud, van professioneel tot hobbyist.
Mail haar anders eens voor een gratis proefles.
 

Ik ben zo moe

Tijdelijk afgeprijsd van €10,95 naar €8,95!
Een smakelijke elixer die je voorziet van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium; zodat je minder moe bent, een sterker gestel krijgt en minder nachtelijke krampen (bij zwangerschap).

Body Stress Release

Dat klinkt goed ;-) Marielle Lievense helpt je van je zwangerschapsklachten of klachten agv je bevalling af. Haar methode is ook effectief bij onrustige kinderen, bedplassen of huilbaby's. Meer informatie 
Copyright © 2015 Dreumeland