Yoga, dans en massage van zwanger tot school | ontspan in Dreumeland

Welkom bij de nieuwsbrief van Dreumeland.
Met de laatste nieuwtjes uit Dreumeland én Leidsche Rijn.

Ik heb een droom...

Ken je dat? Soms wil ik iets zo graag, dat ik wel een klein kind lijk. Ik zeur niet, tenminste niet hardop. Maar ik denk er wel steeds aan. En ... ik wil het zo ontzettend graag!. 

Regelmatig ga ik met mijn kinderen een weekendje of een nachtje weg. We zijn op hele mooie bijzondere plekjes geweest; sterrenkubussen, pipowagens, hippe caravans, retro caravans, torenhoge hotels ... noem maar op. Maar heel graag zou ik zo ons eigen bijzondere mobiele plekje willen. Zo'n supergezellig plekje. Waar je alle dingen doet qua inrichting, waar je thuis echt niet mee aan hoeft te komen. Maar die dus wel echt heel tof zijn. 

Dreumeland DroomIk begon deze tekst met een vraag: heb jij een droom? Ik dus wel. Een Dreumeland-caravan; een hippe gezellige retro caravan waar ik mee weg kan, maar mijn klanten ook! Ik zou m willen verhuren. Deze week heb ik een knoop door gehakt: ik ga op zoek! Vanmiddag ga ik er al 2 bezichtigen. Zin in! Ik hou je op de hoogte.
Feest in de Bosspeeltuin

feest!

Op 1 juni bestaat De Bosspeeltuin alweer 3 jaar. De Danself komt dan samen met de Muze naar de Bosspeeltuin voor een leuke middag.

Clowntje Betoverwonder komt spelletjes doen, er komt een heuse hoelahoepster en nog veel meer! Samen met Jeroen Schippers, de Danself en de Muze gaan we ook zelf een voorstelling maken en uitvoeren! Jeroen leert je de liedjes en de danself de pasjes! Komen jullie ook? Het feest begint om 14:00. Meer informatie? Klik hier.

Skaten

SKEETR geeft al een aantal jaar les op het Lint in skaten. Voor kinderen én volwassenen.

Ik ben een absolute fan. Mijn kinderen hebben er les gehad en zelf ga ik regelmatig mee met de skatetochten. Tom & Wilma doen dit naast hun drukke werk, maar met een aanstekelijk enthousiasme. Begin juni starten de nieuwe lessen weer en op 22 juni is er weer een skatetocht.

Ouder en kindyogaweekend

Hoera, we gaan dit jaar nog een keer op ouder- en kindyogaweekend. 

Van 21-23 november zijn we weer te gast bij Erfgoed Bossem. Er zijn nog enkele plekken vrij. Leuk detail, er gaan dit jaar ook een paar jongens mee! Wil je meer weten? Klik dan hier.

KinderyogaKunst

Samen met kunstenares Nicolette organiseert Dreumeland een bijzondere workshop voor kinderen van 6 t/m 9 jaar: kinderyogaKunst.

De kinderen volgen eerst een kinderyogales met het thema: sterk als een rots, meegaand als water. Daarna houden we een korte pauze met limbo en wat lekkers en gaan de kinderen aan de slag met kunstenares Nicolette met hetzelfde thema. 

Opa en Oma dansen!

Op 21 juni is er weer
dansen met Opa en Oma
en ook dansen met papa en mama.
 

Kosten zijn €10 per kind.
Opa en oma: 11:15 uur
Papa en mama: 10:00 uur

Kleuterballet

Iedere vrijdag om 13 uur is er kleuterballet in Dreumeland. Op 6 jun start er weer een nieuwe korte serie lessen. Om zo nog voor de vakantie kennis te maken met ballet.

Op een speelse manier krijgen de kinderen de eerste pasjes aangeleerd. De balletpasjes worden op het niveau van een kleuter aangeboden, dus met een verhaaltje of een spelletje. Naast de balletpasjes, worden de kinderen gestimuleerd om te luisteren naar de muziek en daarop te bewegen. Kleuterballet is een leuke eerste kennismaking met klassieke dans.

Babymassage op zondag!

Het is vaak gevraagd, maar eindelijk is er dan de cursus babymassage op zondag én een speciale papa's only workshop! 
Op zondag 25 mei en op 15 juni is er een babymassageles voor papa's. Misschien een leuke vaderdagtip?

Op 15 juni start er ook een serie lessen babymassage, voor mama's ... maar papa's zijn natuurlijk ook welkom.
Mail ons gerust voor meer informatie.

Mamacafe 'extra'

Op de laatste woensdagen van mei en juni is er een extra Mamacafé. Bij wijze van test, zijn we dan van 09:30-11:30 te gast bij Boulevard De Meern.  

Natuurlijk blijven we ook iedere 1e en 3e vrijdag van de maand op ons oude honk Anafora. Daar zijn we dan van 10-12.

Wist je trouwens dat er op vrijdag altijd ook opvang is en dat je gratis een korte stoelmassage kan krijgen? Gerrit van Zijn in je Lijf en Angela van KDV Partou de moerasvaren verzorgen dit. 

Peuterpret en dreumespret

Iedere vrijdag is er dreumespret en peuterpret: 
samen met papa en mama ga je spelen, zingen, knoeien, voelen, en nog veel meer. Vrijdag 30 mei starten er weer nieuwe groepjes, er is nog plek!

Ontspan in ... Dreumeland

In mijn praktijk geef ik allerlei cursussen en workshops om met je kind te ontspannen en pret te maken. Klik hier om direct naar mijn site te gaan.

Activiteiten huurders

Dreumeland verhuurt regelmatig de ruimte aan andere ondernemes voor leuke activiteiten. Hierover een overzicht van de planning:

13 mei
Baby&Borstvoeding voorlichting
14 mei
start 'Kracht en Energie'
10+17 juni
'EHBO bij kleine kinderen'

Heb je ook interesse om de ruimte een keer te huren? Kijk dan hier.

Voeding voor moeder & kind

Alles over supergezonde voeding voor moeder en kind: voor, tijdens en na de zwangerschap. Wat mag je wel en  niet eten? Hoe zit het met allergieën? En welke invloed heeft je eetpatroon op je zwangerschap?

'Voeding voor moeder & kind' is het 1e Nederlandse boek over de positieve effecten van voeding op de zwangerschap. 

Tieneryoga

Vanaf september starten er ook weer speciale lessen voor tieners.

Kinderen die in groep 8, de brugklas of de tweede klas zitten kunnen soms wel wat extra handvatten voor ontspanning of juist focus gebruiken. Ook zullen we in deze les aansprekende onderwerpen kort bespreken (sociale vaardigheden, loslaten, voeding, respect, etc.).

Leuke sites:

En het leuke is, ze zijn allemaal in Leidsche Rijn gevestigd!
Systers - o.a. sieraden

Kleine Baasjes- kinderkleding
Villa Kaatje - hebbedingen voor kids
De Tante van Bas - kindercadeautjes
Dunky Design - woon accessoires
De kleine auto - kinderkamerkunst voor jongens
Van ons voor jou - brocante snuisterijen

Voorlezen?

Dit is zo'n prachtig boek: korte voorleesverhaaltjes met een leuke moraal. Niet te zwaar, gewoon leuk!
Copyright © 2014 Dreumeland