Yoga, dans en massage van zwanger tot school | ontspan in Dreumeland

Leuke zomer gehad? 

En, hebben jullie een fijne vakantie gehad? Wij zijn lekker in Nederland weggeweest met onze gepimpte caravan, precies in de weken dat het weer goed was. Wat een geluk! Want daarna was het huilen met de pet op en dweilen met de kraan open natuurlijk. Dan zijn die zonnige dagen van gister en vandaag natuurlijk een cadeautje! 
In Dreumeland zijn we al druk in de weer met het nieuwe seizoen dat volgende week start. Naast de dagelijkse 'porties' dreumes- en peuterdans, zijn er ook een nieuwe lessen. We hebben lessen voor iedereen van buik tot school, dus van baby tot tiener! Kijk in onderstaande berichtjes voor nieuws over de lessen voor de leeftijds- of lesgroep groep van je keuze!

Onderaan de nieuwsbrief ook nog even apart aandacht voor ons ouder en kindweekend en de peutertweedaagse in november. We hebben namelijk een nieuwe prachtige locatie. Zijn we enorm blij mee!

Je kan je uiteraard al aanmelden voor alle lessen!

We wensen jullie alvast een fijne (na)zomer! 

Ballet (3-8 jaar)

Er is op diverse dagen ballet voor peuters en kleuters. Deze worden gegeven op dinsdag, donderdag en om de week zaterdag. Onze balletlessen zijn speels en geven een toegankelijke overgang van peuterdans naar peuterballet of van kidsballet naar ballet op een balletschool. Naast speelse elementen uit 'bewegen op muziek' leren de kinderen ook om bijvoorbeeld lichaamsdelen geïsoleerd te gebruiken, dit is ook goed voor de ontwikkeling van de motoriek. Uiteraard leren ze ook de beginselen van de balletpasjes aan.
peuterballet
di 14:15/ do 10:45 / za 09:30
kidsballet    
di 15:30/ do 15:30 / za 10:45

Voetballen bij UVV 

Naast dansen, is ook voetballen erg leuk om te doen! Toen wij overleg hadden voor ons sponsorbord bij UVV, hoorden wij dat er een nog plek is voor jeugdspelers tussen de 5-8 jaar!
Aanmelden kan via jeugdvoetbal@asvuvv.nl
 
Klik hier voor meer info.
 

Babypret

Op donderdag zijn er lessen babypret in Dreumeland: Maaike zal je in 8 lessen leren om leuke oefeningen met je baby te doen, die zorgen voor ontspanning en plezier!
Om aan te melden, klik hier. Wil je eerst meer weten? Mail ons dan!

DansFit

Een lekkere swingende les voor (jong)-volwassenen: Vanaf begin september zal Laura donderdag (einde middag) lekkere swingende les DansFit in Dreumeland verzorgen. 
donderdag 17:30

Ons team 

Inmiddels zijn we met z'n 8-en in het team van Dreumeland. De foto is gemaakt tijdens onze jaarlijkse bbq in de voortuin. 
Iedereen heeft z'n eigen specialiteit en lesstijl. Natuurlijk houden we ons allemaal aan de bekende Dreumeland-gewoontes als de vaste begin- en eindliedjes, etc. Maar graag blijft iedereen zichzelf. Uiteraard zijn 'verzoeknummers' welkom! 

Kinderyoga (van peuter tot tiener)

Iedere woensdag is er kinderyoga in Dreumeland: In verschillende leeftijdsgroepen doen we aan kinderyoga op eigen niveau. Bij de kleuters zijn we meer bezig met fantasie en doen we de yogahoudingen 'verpakt' in een verhaaltje over het bos, bij de elfjes of in een Sneeuwwitje-avontuur. Voor de midden- en bovenbouw zijn er aparte kinderyogagroepen, maar ook voor tieners of pubers die in groep 8 of hoger zitten. Regelmatig is er een serie peuterpretlessen voor ouder en kind, dit is een mix van yoga, dans en spel.

Pretlessen voor dreumes en peuter

Naast de baby-pretlessen is er nu ook dreumespret en peuterpret. Deze worden op de woensdag afwisselend gegeven. Een pretles is een les waarbij je een mix van yoga, dans en spel ervaart. Het zijn echt ouder en kindlessen waarbij je samen met je kind pret kan maken, je kan ontspannen en verbinden.

Nieuwe mooie locatie voor ons weekend!

Wat zijn we blij; we hebben een prachtige locatie gevonden voor ons ouder en kindweekend en voor de peutertweedaagse! Deze locatie hebben wij exclusief gehuurd. Dus er zullen geen anderen zijn en het is zó leuk ingericht! We gaan in november weer weg. Gaan jullie mee?
ouder met scholier: 18-21 nove
ouders met peuter: 17-18 nov

Ontspan in ... Dreumeland

In mijn praktijk geef ik samen met mijn team allerlei cursussen en workshops om met je kind te ontspannen en pret te maken. Klik hier om direct naar mijn site te gaan. Groetjes, Karin
 

KidsDance; swingen voor de jongste scholieren

Op maandag en donderdag is er KidsDance. Deze lessen zijn speciaal bedoeld voor kinderen t/m groep 3. In een kleine groep leren de kinderen om te dansen op muziek. Ze leren pasjes op top40-hits, doen swingende opwarmoefeningen en leuke dansspelletjes. Dit alles natuurlijk op hun eigen niveau en op speelse wijze. Dit is een fijne overgang voor kinderen van peuterdans naar een 'grote' danszaal waar dansscholen lesgeven. Het is nog even veilig te bekijken via de camera, de groepen zijn klein en de aandacht is volledig. 

Beloningskaartjes 

Deze beloningskaartjes helpen om gerichte complimenten te geven. Op de voorkant van de kaart staat een bijzondere spreuk met afbeelding. Op de achterkant is ruimte voor een persoonlijke boodschap.

Deze kaartjes worden gemaakt door een lokale onderwijsondernemer, Leonie uit Vleuten. Ze heeft trouwens ook een mooie docentenagenda in haar 'collectie:

Kind te huur?

Voor een nieuw seizoen van 'Baby te huur' is BNN-VARA op zoek naar kinderen te huur! In dit programma volgen we vier jonge koppels die in een sneltreinvaart het ‘volwassen leven’ gaan ervaren.. Samenwonen, zwanger raken, een kind opvoeden, het huishouden doen en werken…  Leuk hoor, volwassen zijn. Maar hoe is het echt? De jonge koppels krijgen, onder professionele begeleiding, gedurende enkele dagen een kind te logeren en nemen de zorg voor de kleine op zich. 

Het zijn 3-4 draaidagen, de ouders zijn dichtbij de opnames. Er is professionele begeleiding aanwezig. Ze zoeken nog in de leeftijdscategorie 0-12 maanden, 6-11 jaar en 13-16 jaar oud.

Heb je interesse? Zoek dan contact met Femke: femke.christis@bnnvara.nl of 06-12978235. 
Copyright © 2016 Dreumeland