Yoga, dans en massage van zwanger tot school | ontspan in Dreumeland

Een weekend weg met je kind

Ga eens per jaar alleen met je kind erop uit; Deze tip kregen wij ooit van onze oude buren. Zo is het jaarlijkse meiden- en jongensweekend ingeburgerd in ons gezin. Om ook quality-time met mijn zoon te hebben, hebben we ook jaarlijks het oudste-jongsteweekend ;-). Afgelopen december mochten dochter Jip en ik weer op meidenweekend. We hebben zo gelachen en genoten. Het is zo lekker om echt even aandacht voor 1 kind te hebben; je maakt weer even heel intens contact met elkaar. Geen partner, geen andere kids. Heerlijk.  
Met deze ervaring op zak heb ik ook het jaarlijkse ouder en kindweekend ontwikkeld. Dit jaar is dat weekend van 11-13 april. We gaan naar het erfgoed Bossem, waar je samen met je kind op een boerderijkamer of in een sterrenkubus slaapt en iedere dag 2 workshops mag volgen. Wil je meer weten? Klik dan hier. Er zijn nog slechts 2 plekjes beschikbaar!

Dreumespret en Peuterpret

Nieuwe cursussen van Dreumeland: De naam zegt het al: pret hebben met je kindje! Je gaat samen spelen, dansen, zingen, voelen en veel meer. Er is leuke muziek, matarialen (groot speelmateriaal, instrumentjes, etc.). De lessen zijn iedere vrijdag bij Kinderdagverblijf Villa Pastellia, alwaar we een fijne grote ruimte huren. Op vrijdag 14 februari starten er weer lessen!

Denk in Beeld

Anne-Marie van denk in Beeld maakt prachtige foto's; van je zwangere buik, je pasgeboren baby, je gezin of van jou alleen; ze fotografeert bij jou thuis, zodat iedereen zich prettig voelt en ontspannen op de foto staat. Neem eens een kijkje op haar website.

Peuterdans met ouders

De afgelopen maanden hebben we een proef gedraaid met peuterlessen met ouders: Dat is goed bevallen! Sommige peuters moet je lekker alleen laten dansen, maar sommige peuters moet je lekker met hun papa of mama laten dansen. Of is het andersom? Want iedere vrijdag komen de ouders met een grote glimlach de les uit. 

Valentijnsdiner Anafora

Vuurkorven, kaarslicht, open haard, goede wijn, culinair genieten en jazzy songs: Verras je Valentijn met een romantisch 3-gangen diner in Anafora, tussen de gangen door kan je genieten van een prachtig repertoire aan live love songs. Overdag is er ook voor de kinderen een leuk programma.

Kleuterballet

Vanaf eind februari 2014 is er donderdag- en vrijdag-middag kleuterballet: 
een ongedwongen les waarin de kinderen op een speelse manier de eerste balletpasjes aanleren. Deze worden op hun eigen niveau aangeleerd op een verhalende manier. Aanmelden kan hier.

Verjaardags-feestje in Dreumeland

Wil je jouw dreumes of peuter een swingend feestje geven? 
Vier dan zijn of haar verjaardag in Dreumeland! De ervaren docentes zorgen voor een uurtje lekker zwieren en zwaaien. Kosten zijn €95.


DSC_1771

Babymassage aan huis

Wil je graag baby-massage doen, maar je baby liever niet uit de vertrouwde omgeving halen? Dan komen wij toch bij jou langs? Voor 1 les (1,5 uur) betaal je nu tijdelijk €95. Je leert dan alle basistechnieken en oefent de massage van buik en beentjes. Heb je liever dat de docente 2 keer langs komt? Dan zijn de kosten €150. Mail ons gerust voor meer informatie.

Mamacafé: leuk voor mama én kind

Iedere 1e en 3e vrijdag van de maand is er Mamacafé in Parkrestaurant Anafora in het Máximapark: Alleen op de reguliere schoolvakantiedagen is er geen Mamacafé. Check de site voor het actuele rooster. Iedere week is er opvang door SKON-De Blauwe Takin. De kinderen kunnen temidden van de groep mama's lekker spelen onder begeleiding van de leidsters van de Blauwe Takin. Op vrijdag 7 maart komen ze zelfs een speciaal leuke activiteit voor baby's en dreumesjes laten zien: Basic Spelen. Alle leidsters zijn getraind om kindjes vanaf 3 maanden op een leuke spelenderwijze manier uit te dagen en te vermaken. Een voorproefje krijg je dus in het Mamacafé op 7 maart.

Liefst Leidsche Rijn

Een paar jaar terug kreeg ik deze kaart: bleek dat er een hele lieve betrokken bewoner graag de mensen in Leidsche Rijn blij wilt maken. Op haar site staan alle leuke dingen, die je in Leidsche Rijn kan doen, vermeld!

Ontspan in ... Dreumeland

In mijn praktijk geef ik allerlei cursussen en workshops om met je kind te ontspannen en pret te maken. Klik hier om direct naar mijn site te gaan.

Agenda

29 feb
EHBO bij kleine kinderen
2 mrt
training docent babymassage
11 apr 
ouder en kindweekend

Activiteiten huurders

Dreumeland verhuurt regelmatig de ruimte aan andere ondernemes voor leuke activiteiten. Hierover een overzicht van de planning:

8 mrt

Klikklak fotoshoot
11 mrt
Baby&Borstvoeding voorlichting
26 feb+5 mrt
Zelfvertrouwen bij je kind
4 mrt+8 apr
proefles 'Kracht en Energie'
12 mrt
start 'Kracht en Energie'
13 mei 
Baby&Borstvoeding voorlichtingsavond

Moe?

Met Floradix Magnesiumelixer vul je je mogelijke magnesiumtekort aan; het is een aangenaam smakend drankje, dat ook zwangeren nachtelijke kuitkrampen helpt voorkomen. Verkrijgbaar in Dreumeland. Nu €9,95

Dobbelsetje cadeau bij dreumes- en peuterdans!

Omdat Dreumeland nog steeds viert dat het alweer ruim 5 jaar bestaat in Leidsche Rijn, mogen we trakteren: alle aanmeldingen voor een dreumes- of peuterdans-les startend in februari krijgen een setje verhaaldobbelstenen. Met deze dobbelstenen in je tas heb je altijd een zelfverzonnen verhaal bij je! Zolang de voorraad strekt. De dobbelstenen zijn ook verkrijgbaar in Dreumland voor €3,95.

10% korting op babymassageles

Ook weer omdat we dit jaar wat te vieren hebben (5-jarig bestaan) trakteren we bij de babymassage: je krijgt maar liefst 10% korting op alle lessen babymassage in februari en maart. Je leert in 4 groepslessen om je kindje lekker te masseren volgens de Shantala-methode. Het heeft zoveel voordelen voor je kindje, maar bovenal sterkt het jullie band en is het gewoon heerlijk rustgevend voor moeder en kind om te geven...


Steeds meer horeca in Leidsche Rijn

joepie! tegenwoordig kan je bij iedere gemoedstoestand kiezen waar je uit eten gaat of een kop koffie gaat drinken: we hadden Anafora en Maximus al, daarnaast nog BalijePark en Zuiver. Meneer Wong is ook leuk en natuurlijk kan je altijd terecht in de FoodSpot. Maar er komt steeds meer; onlangs opende Boulevard haar deuren in De Meern en binnenkort kunnen we bij Rare jongens in Castellum ook taartjes eten en borrelen.
Copyright © 2014 Dreumeland