Yoga, dans en massage van zwanger tot school | ontspan in Dreumeland

Feestdagen

Wat een drukke feestperiode is het toch. De pepernoten zijn nog niet verteerd of we moeten al in de Kerstmodus.
Gelukkig hou ik daar heel erg van. Van feestjes.
Zo heb ik jarenlang mijn 'halfste' verjaardag gevierd en vierde ik onlangs mijn 44,4e verjaardag, gewoon omdat het leuk is om wat te vieren! Daarom heb ik er ook dit hele seizoen (2013/2014) voor uitgetrokken om te vieren dat Dreumeland 5 jaar bestaat. Alle kindjes, die zijn komen dansen deze periode, heb ik getrakteerd op een danslint en er zijn hier en daar kortingen voor cursussen uitgedeeld. In 2014 volgen meer acties, die lees je in de nieuwsbrief of op de Facebookpagina van Dreumeland.

Omdat dit ook gelijk de laatste nieuwsbrief van 2013 is, wil ik jullie een ontzettend fijne feestperiode wensen. Met veel vrolijkheid en geluk voor jullie gezinnen. Ik wens jullie ook een waanzinnig mooi 2014 toe! Tot volgend jaar in Dreumeland of elders in Leidsche Rijn ...

feestelijke groet,
Karin Beumer

Ouder en kind yoga weekend

In april is het weer zover; het ouder en kindyogaweekend. We vertrekken op 11 april weer richting het oosten, naar het erfgoed Bossem. Samen met je kind ga je ontspannen, lachen en vooral genieten. We doen yoga, massageworkshops en meer. Je slaapt in een boerderijkamer of een sterrenkubus.
Kosten: €350 per ouder-kindpaar (logies, ontbijt, welkomsdiner en alle workshops/activiteiten!)
EARLY BIRD-korting bij boeken en betalen voor 31/12: €335
Vol=vol, de helft van de accomodaties is reeds geboekt! Aanmelden.

Kinderpret

Voor baby, peuter en dreumes zijn er nieuwe lessen! Deze cursus is een mix van yoga, massage, spelletjes, liedjes, bewegen en ontspannen. Ook zal er aandacht zijn voor de sensomotoriek. Ons doel is om je houvast en spelideeën mee te geven voor thuis.

De lessen zijn op vrijdag en worden gegeven bij kinderdagverblijf Villa Pastelia door Corinne Sitters. Docent primair onderwijs en (ervaringen)deskundige op het gebied van sensomotoriek. Voor meer informatie, mail ons. Aanmelden kan via deze link.
Opvang bij Mamacafé

Opvang tijdens Mamacafé

In jan-mrt zal er tijdens het Mamacafé altijd opvang door kinderdagverblijf De Blauwe Takin worden overzorgd: Er zullen altijd 2 leidsters aanwezig zijn. Ze zitten op een plekje vlakbij de moeders. Uit het zicht, maar wel hoorbaar. Er is speelgoed aanwezig en voor de peuters ook eventueel wat knutselmateriaal. Bij goed weer kunnen de kindjes, mits je toestemming geeft, even naar de speeltuin. Ze doen natuurlijk allemaal een herkenbaar hesje aan.

Een maand gratis luiers ...

... voor klanten van Dreumeland die hun kind aanmelden ... bij KinderGarden De Meern. Dit kinderdagverblijf heeft een huiselijk en gezellig interieur. De kinderen zitten met leeftijdsgenootjes en hebben minimaal 2 vaste leidsters. Er is een tuin waar de kinderen zich kunnen uitleven. Wil je een keer langs? Neem dan contact op.

Vertel eens... 

Verzin je eigen verhaal met deze dobbelstenen! In de basisset vind je 9 dobbelstenen met afbeeldingen (schaap, vraagteken, smiley, spreekwolkje, kasteel, wigwam, schildpad, oog etc.). Begin met de zin 'Er was eens ...' en ga de dobbelstenen willekeurig af terwijl je je verhaal verzint. Leuk voor de grote kinderen om zelf te doen, leuk voor ouders om zo een origineel eigen verhaal aan je kind te vertellen! Naast de basisset zijn er ook 3 uitbreidingssetjes: betoverend, prehistorisch en misdaad/mysterie.

De basisset kost €10 en de uitbreidingssetjes elk €3,95, verkrijgbaar in Dreumeland.

Cursus borstvoeding

Ben je zwanger? Deze borstvoedingscursus van Baby&Borstvoeding geeft je inzicht in het geven van borstvoeding aan je pas geboren kindje. Je krijgt eerlijke en praktische informatie! Je Partner is ook van harte welkom. Je leert van alles over het waarom, het hoe en wat je bij problemen kan doen. Met de opgedane kennis is de kans dat de borstvoeding slaagt groter. De eerstvolgende cursus is op 14 januari. Mail voor meer informatie.

Dreumeland werkt al jaren samen met 
Baby & Borstvoeding; lactatiekundigen die eerlijk, duidelijk en vooral heel erg behulpzaam zijn. Ze dringen je niets op, ze zijn vooral een kei in informeren en gerust stellen!

High Tipi

High Tipi is exclusief eten in een échte tipi! Gedurende de wintermaanden staat de tipitent in Haarzuilens en kun je met je eigen gezelschap genieten van een heerlijke lunch of diner. Er wordt in het midden van de tent een groot vuur gestookt, hierdoor is het lekker warm, maar er wordt ook zo veel mogelijk op gekookt. We koken water in de grote theeketel, roosteren groentes, roken vis en braden vlees boven het vuur. In de tipi is plaats voor groepen van 15 tot 35 personen. Op www.hightipi.nl staat meer informatie.

Op 7 febr zal er een Vinescape-diner (€52,50 all-in) zijn mmv Dreumeland! Mail voor meer informatie.

Kerst in de Bosspeeltuin

Op 23 december is er een kerstpad vol met leuke activiteiten van het begin van het park naar de Bosspeeltuin. Tussen 17-19 uur zijn alle kinderen welkom met hun lantaarntje! Ik heb gehoord dat Dreumeland een speciale kerstdanself stuurt! Meer informatie.

Ontspan in ... Dreumeland

In mijn praktijk geef ik allerlei cursussen en workshops om met je kind te ontspannen en pret te maken. Klik hier om direct naar mijn site te gaan.

Kerstcadeautjes

Wist je dat je in Dreumeland ook een aantal leuke cadeautjes kan kopen?
Zo hebben we: 
Spaanse jurken    (nu €17,50)
vleugels               (nu €4,95)
bellenbandjes      (€4)
danslinten           (€5)
Mamaketting       (nu €17,50)
massageblokjes    (€2)
tongbrekers         €10)
praatkaartjes      (vanaf €9,95)
En nog veeeel meer!

Nieuwe cd's

Er zijn 3 nieuwe CD's te koop in Dreumeland: 'Mama zingt', 'Hè hallo' en 'Op de grote zee'. De eerste is een CD voor de hele kleintjes. 'Mama zingt' is een hartverwarmende cd die klinkt alsof je zelf voor je kindje zingt. 'Hè Hallo' en 'Op de grote zee' zijn cd's waar we veel liedjes van gebruiken bij de dreumes- en peuterdanslessen. Hier staan o.a. 'voetje, voetje' op en 'de kikkertjes' ...
'Mama zingt' kost €15
'Hè hallo' en 'Op de grote zee' kosten kost €12 verkrijgbaar in Dreumeland

Mamas-coach proefles

Stress en tegenslag in je leven kan je niet beïnvloeden, maar wel jouw reactie hierop!
Door de training 'Mindfulness voor moeders' van Mamas-coach heb je minder last van stress, krijg je meer geduld en geniet je meer van het 'nu' en je gezin. Op 17 december is er een proefles, klik hier voor meer info of mail de Mamas-coach..
Een aanrader!

Dunstan Babytaal

Op 21 januari is er weer een workshop over Dunstan Babytaal bij KinderGarden Leidsche Rijn: op deze avond leer je alles over de 5 verschillende huiltjes uit de Dunstan Babytaal. Leer zo je kind beter begrijpen. Aanmelden.
De avond is van 20-22 uur en kost €25 per ouder (of ouderpaar). De DVD is dan met korting verkrijgbaar.
Momenteel is de DVD ook los verkrijgbaar in Dreumeland voor €19,95.

Citoyoga en Dudeyoga

Zondag 18 januari zijn er 2 speciale eenmalige workshops: de een is voor groep 8 ter voorbereiding op de Citotoets en de ander is voor stoere jongens, die ook willen leren ontspannen en een oppepper voor hun zelfvertrouwen en weerbaarheid kunnen gebruiken. Om 10:00 is de workshop voor de dudes. En om 13:00 de workshop voor 8e groepers. Wat gaan ze leren? De citoyoga is vooral gericht op het leren ontspannen vooraf en tijdens de toetsen en om je beter te kunnen concentreren. Deze workshop heeft een rustig karakter. De Dudeyoga zal wat drukker zijn, we gaan ook energie kwijtraken ;-), en naast ontspanningsoefeningen, ook yogahoudingen en visualisatie-oefeningen bevatten. Aanmelden kan via de mail.
Kosten zijn €17,50 per kind.

EHBO bij (kleine) kinderen

Op zaterdag 25 januari zal er van 09:30-17:30 weer een cursus EHBO bij (kleine) kinderen zijn: op deze dag leer je de fijne kneepjes van het toepassen van EHBO bij kinderen. De cursus wordt gegeven in Dreumeland. Kosten zijn €150.
Aanmelden.
Copyright © 2013 Dreumeland