Yoga, dans en massage van zwanger tot school | ontspan in Dreumeland

Nieuw: dansles op dinsdag (dreumes/peuter) en vrijdag (kleuter / 6+) 

Nieuwe dansdocente en nieuwe cursussen: In maart start docente Yolanda Potman in Dreumeland met danslessen. Ze stelt zich even aan jullie voor:
"Ik ben Yolanda en voor mij is dansen met kinderen 'giving them roots and wings at the same time' en zij doen hetzelfde voor mij! Voordat ik met dansen begon, ben ik BSO-leidster geweest en daarna manager van deze BSO. Na een opleiding kinderdans, ben ik vertrokken naar Spanje. Daar heb ik 3 jaar lang als zelfstandige dansles gegeven aan kinderen.
Wat geef ik voor lessen in Dreumeland:
Dreumes- en peuterdans: lekker vrij bewegen op muziek met eenvoudige bewegingsopdrachten en spelletjes en vooral heel veel plezier.
Kleuterdans: op een speelse wijze kennis maken met muziek en dans. Lekker wiegen met je heupen, draaien met je schouders, wiebelen en spingen. Lekker spelenderwijs pasjes leren van K3 tot Mozart. Je maakt plezier terwijl je danst.
Dansexpressie (vanaf 6 jaar): bewegen en beleven. Bij dansexpressie wordt het kind uitgedaagd tot dans dmv een opdracht of verhaal (van vlindertuin tot het Wilde Westen en van heksenkring tot jungle). Laatje fantasie lekker dansen ..."

Kijk in het rooster wanneer Yoland les geeft. Je kan je ook via de site opgeven.

Nog 1 caravan vrij voor ouder en kind yogaweekend!

De knusse groene caravan met picknicktafel aan de waterkant is nog vrij: in juni organiseert Dreumeland een gezellig ouder-kind yogaweekend op camping 3 Akers in Noord-Holland. Jullie kunnen meedoen met de workshops ouder-kind yoga, kinderyoga en praktische aromatherapie. Daarnaast is er genoeg vrije tijd om samen met je kind iets leuks te doen.
Kosten: €495 per ouder-kindpaar, dat is incl. alle workshops en activiteiten, welkomstdiner, ontbijt en lunch. Mail voor meer info!

Fotoshoot voor de site

Anne-marie Kok van Denk in Beeld komt weer langs voor een fotoshoot: Ze heeft al veel foto's voor Dreumeland gemaakt (site, raamposter). Deze week gaan we een lieve buurbaby masseren en fotograferen en zullen we foto's voor de nieuwe lessen ouder en kindyoga maken. Anne-marie komt altijd graag bij de mensen thuis om te fotograferen; iedereen is op zijn gemak en komt het best tot zijn recht op de foto. Haar foto's zijn spontaan, professioneel en daar waar nodig met een vleugje humor. Vanaf €35 komt ze bij je thuis. Meer informatie? Mail met Anne-Marie Kok
EHBO bij kinderen in Dreumeland Leidsche Rijn

cursus EHBO bij kinderen op 17 en 24 maart

In 2 zaterdagen leer je EHBO toe te passen bij kinderen: docente Thea leert je de fijne kneepjes (de figuurlijke dan) van het verlenen van eerste hulp aan kinderen. aan bod komen snij- en schaafwonden, brandwonden, bewusteloosheid, stikken, enzovoorts. Je hoopt het nooit te hoeven toepassen, maar het is wel fijn als je weet hoe het moet!
Op de laatste dag is tevens het examen. Veel verzekeraars vergoeden deze cursus! 
opleiding docent babymassage in dreumeland Leidsche Rijn

Docent babymassage worden?

Volg dan de korte opleiding in Dreumeland: In 5 zondagen word je opgeleid om babymassage aan (een groepje) ouders te leren. Naast de massagetechnieken is er veel aandacht voor de theorie van de babymassage, de ontwikkeling van een baby en ook staan we stil bij bijzondere gevallen, zoals kindjes met heupdysplasie of een huilbaby. Omdat de opleiding er van uit gaat dat je daarna zelfstandig aan de slag gaat met het geleerde, zullen ook de facetten van het opzetten van een praktijk en de marketing daarvan uitgebreid aan bod komen. Lees hier meer of mail voor meer informatie.
Karin Beumer, eigenaresse en docente in dreumeland Leidsche Rijn

Ontspan in ... Dreumeland

In mijn praktijk geef ik allerlei cursussen en workshops om met je kind te ontspannen en pret te maken. Klik hier om direct naar mijn site te gaan.
Kom op de foto met je favoriete knuffel in Dreumeland - Leidsche Rijn

Winnende foto knuffeldag

Zoe en Beer, het winnende koppel: Op 20 januari was er een fotodag voor kinderen en hun knuffel ism Klikklak.nu. Beer mag nu een midweek naar het altijd leuke Knuffelhotel. Op 12 mei is er weer een knuffeldag!
Utrechtse kids, de site met leuke tips voor kinderen in Utrecht.

leuke tips

- Utrechtse Kids voor de leukste kinderactiviteiten in Utrecht!
- 'Zorgen moet je doen, niet maken!' workshop van Linda Brand op 13/27 maart.
- Mama workshop aromatherapie op 10 maart.
yoga op de vrijdagochtend voor 'grote mensen'

Yoga voor 'grote mensen'

Iedere vrijdagochtend van 9-10 in Dreumeland: Docente Harmke geeft dan een goede yogales; de les is rustig, maar zeker ook pittig. Je voelt de volgende dag wel dat yoga absoluut ook goed voor je lichaam is. Nog een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Mamaketting India

Hij is eindelijk binnen, de nieuwe mamaketting: een handige, maar vooral ontzettend leuke ketting; sierraad voor jou en speeltje voor je kindje. Een vrolijke ketting met zachte en knisperende knuffels, het olifantje maakt geluid. Leuk als kraamcadeau of voor aanstaande moeder. Ook als je 'al lang' mama bent is hij leuk, ik draag 'm ook! €19,95 (afhalen in Dreumeland, pinnen mag!)
Boek Wereldeters het leukeste kijk kook en doeboek over eten

Boek Wereldeters is succes!

Althans, bij mij thuis: Sinds het binnen is, eten we er iedere week een gerecht uit. We koken en lezen samen uit het boek en zijn zo al langs heel wat landen geweest. De kinderen vinden het geweldig en zoonlief eet nu zelfs 'gemengd eten', want hij heeft het zelf klaar gemaakt en weet nu wat het is. Natuurlijk doen het eigen paspoortje en de landenstickers ook een heleboel
;-) Voor €19,95 af te halen in Dreumeland.
Copyright © 2012 Dreumeland