Yoga, dans en massage van zwanger tot school | ontspan in Dreumeland

Maaike en Sofieke

Dit is fijn: loslaten en dan vertrouwen ervaren! Sinds vorig jaar oktober werkt Maaike als dansdocent in Dreumeland en sinds heel recent ook Sofieke. Twee jonge enthousiaste meiden, waar ik heel blij mee ben. Ze geven ieder op hun eigen manier les, terwijl ze toch de visie en wensen van Dreumeland handhaven. De begin- en eindliedjes zijn altijd hetzelfde en met z'n drieën delen we muziek en ideeën om de lessen nog leuker te maken. 
                     
Door de inzet van deze meiden, is er voor mij meer ruimte om andere projecten op te pakken. Binnenkort is er het gezellige ouder en kindweekend (5, 6, 7 april). En ik kan zo een extra zwangerschapsyogales geven (verkorte cursus op de donderdagavond vanaf 28 feb) en me richten op wat andere nieuwe cursussen, zoals tieneryoga, Carryoga (yoga met je baby in een draagdoek), fertility-yoga (yoga ter stimulering van de vruchtbaarheid) en babyhuiltjes herkennen (Dunstan Babytaal). Hierover in een volgende nieuwsbrief meer!
EHBO bij kleine kinderen in Dreumeland

EHBO bij kinderen

In 2 woensdag-avonden leer je alles wat je moet weten bij kleine ongelukken met kleine mensen: EHBO bij kinderen (27 feb & 13 mrt). Je moet er niet aan denken, maar wat is het fijn als je weet wat je moet doen bij een ongeluk. Als je dus daadwerkelijk de juiste eerste hulp bij kinderen kunt verlenen. Leer in 2 avonden EHBO bij (kleine) kinderen toe te passen.

Andere activiteiten in Dreumeland

Regelmatig is de ruimte van Dreumeland verhuurd: Vaak ook voor cursussen of activiteiten die leuk zijn voor jullie. Een overzicht:
Zing, speel, gebaar - Nadine Meijer (workshop 2 maart)
Zelfvertrouwen van je kind - Pascale Postma (25/4 + 23/5)
Rust aan tafel - Mirre Maan 
(ouderavond)
Mindfullnes voor mama's - Renske Tjoelker
(regelmatig 8-weekse cursus)
Fotografie Klikklak.nu - Pauline Seij
Muziek en beleving voor baby's en zwangeren - Heleen Angenent
(vanaf 2 mrt)
Core stability - Sione Jongstra (vrijdagavond)

Heb je interesse om de ruimte ook op regelmatige basis te huren? Neem dan even contact op: karin@dreumeland.nl

Spaanse jurk nu €17,50

De Spaanse jurk, een droom voor ieder meisje: Omdat we weer plek willen hebben voor andere leuke spullen, zijn ze in prijs verlaagt. Van €22,50, nu voor €17,50!

Wist je dat je nog meer leuke dingen in Dreumeland kan kopen?
Danslint €5
- Opblaasbare gitaar €5
- Babyroller €8
Danssloffen €15-€19
- DVD Dunstan babytaal €22
- Leuke CD's €10-€15
Pascale postma De Schat integratieve kindertherapie

Help 't zelf-vertrouwen van je kind (workshop)

met de belevings-avonden van Pascalle Rijnten-Postma en Margot Bluemink (integratieve kinder-therapeuten) leer je op een interactieve manier te kijken naar je kind, jezelf en je manier van opvoeden. Je ontvangt een ‘schat’ aan nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden en vergroot zo het zelfvertrouwen van je kind en dat van jezelf!
 
Wanneer? 25 april / 23 mei 19.30 - 21.30
Waar? in Dreumeland
Kosten: €10 p.p.
Info/aanmelden: info@de-schat.nl of 06-48523951

Rust aan tafel (workshop)

Wanneer? Vrij 12 april (19.30-21.00)
Waar? In Dreumeland
Kosten? €10

Als ouders of kinderen niet op hun eigen plek zitten, ontstaat er onrust. Maar, als iedereen wel op de juiste plek zit, kun je gezellig eten. Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Nee hoor! In deze workshop leer je hoe je die rust en ruimte gemakkelijk kunt regelen. 
Miriam van Kreij (Mirre Maan) geeft deze workshop. Je kan je bij haar aanmelden: info@mirremaan.nl.
Denk in beeld fotografie

Fotoshoot

Op zaterdagmiddag 23 februari kan je bij Dreumeland terecht voor een complete fotoshoot: Annemarie van Denk in Beeld is dan aanwezig en heeft nog plek voor enkele klanten. Heb je interesse? Mail haar dan even: anne-marie@denkinbeeld.nl!

Boek Mamas-coach

Mamas-coach Renske Tjoelker heeft een boek geschreven! Op 11 maart presenteert ze haar boek 'Hoezo grijze wolk' bij restaurant Zuiver.
Ze vertelt over de grijze wolk van jonge moeders en wat je eraan kan doen. Wil je erheen? Meer info.

Ontspan in ... Dreumeland

In mijn praktijk geef ik allerlei cursussen en workshops om met je kind te ontspannen en pret te maken. Klik hier om direct naar mijn site te gaan.

kinderyoga in Dreumeland

Tieneryoga en kinderdans

Na de krokusvakantie kunnen tieners nu ook in Dreumeland terecht: iedere woensdag om 17:30 is er een uurtje yoga voor hen. We doen yoga-oefeningen, gaan ontspannen en bespreken altijd kort 1 praktisch onderwerp dat in het leven van tieners speelt (onzekerheid, schoonheid, vriendschap, concentratie, lichaamsverzorging etc.).

Op vrijdag gaat Sofieke kinderdans geven aan kleuters en kinderen vanaf 7 jaar; zij heeft zelf altijd gedanst op hoog niveau en wilt dat graag combineren met haar werk hier in Dreumeland. We hebben een paar leuke lessen gemaakt voor kleuters (bewegen op muziek, gecombineerd met eenvoudige danspasjes) en voor kinderen uit groep 3-6 (wat moeilijkere dansjes op hedendaagse muziek).
peutervoetbal

Peutervoetbal

Wil jouw peuter ook voetballen? Geef m dan snel op via www.peutervoetbal.nl. Er staat al een clubje peutertjes te trappelen van ongeduld om te beginnen, maar het groepje is nog te klein!
beveiligingssystemen Fewesecurityshop Awe-tech

Beveiliging

Handig! Op de Fewesecurityshop kan je een beveiligingssysteem bestellen dat vooraf op maat wordt geprogrammeerd. Je kan daarna het systeem zelf installeren. 
Uit ervaring weet ik dat dit bedrijf kwaliteit levert met een goede service. De camera in de wachtkamer in Dreumeland, waarop ouders hun peuters zien dansen, komt bij dit bedrijf vandaan.

Bij FEWESECURITYSHOP.nl kan je terecht voor:
inbraakbeveiliging - toegangscontrole systemen - camerabeveiliging - service en onderhoud
ouder en kindweekend Dreumeland sterrenkubus

Ga je mee met je kind (4+)?
Neem een vriendin met kind mee en krijg €80 korting!

In het weekend van 5-7 april is het zover: het ouder en kindweekend! We gaan leuke dingen doen: sterren kijken, spelen, voorlezen, workshops ouder en kindyoga, eetbare bloemen zoeken, workshop aromatherapie (parfum of spray maken). Kosten voor dit nagnoeg geheel verzorgde weekend voor 2 personen (ouder en kind) €475.

Als je een vriend(in) en kind meeneemt krijg je maar liefst €80 korting!

Copyright © 2013 Dreumeland