Copy
TOMAS FRIIS
hillerød | holbæk | valby

... eller er ferie i virkeligheden den "rigtige" virkelighed?

Hej <<Fornavn>>

.... hvis du bare vil se hvad der sker de næste par måneder, så scroll ned i bunden (allernederst kan du til-/afmelde/ændre nyhedsbrevet).

Jeg er vendt tilbage til det, der for mig er den mest almindelige virkelighed. Mail-boksen, to-do-listerne,  kalenderen osv. - følelsen af at gå fra 0 til 100 på et øjeblik har ikke ændret sig særligt - der ligger den sædvanlige efter-ferien-bunke og kalder på min opmærksomhed efter 3 ugers næsten komplet fravær.

Men måske er det en lidt - nogle få % - anderledes udgave af mig, der er kommet tilbage.

Jeg har brugt sommerferien i år på at lave så lidt som overhovedet muligt. Så lidt som muligt af det "seriøse", "ordentlige", "ansvarlige", "nyttige" osv - den professionelle udgave af mig har virkeligt været på pause i tre uger, stort set uafbrudt. Jeg har selvfølgelig ikke ligget i sengen eller på sofaen 24/7. Jeg har været ude og sejle med nogle gode mænd fra den allerførste mandegruppe jeg lavede, jeg har været sammen med familien og jeg har tilbragt en lille uge sammen med 70-80 af de mennesker som jeg deler udviklingsvej med; Mest afslapning, dybe samtaler, fis og ballade - og et gensyn med mennesker jeg holder af, som jeg for manges vedkommende ikke har set i et år. 

Normalt slukker jeg ikke (ret meget) for den professionelle udgave af mig, heller ikke når jeg holder ferie. Som selvstændig og "mand med en mission" kører dén del næsten altid i baggrunden selvom jeg ikke er på arbejde. Og det har jeg det godt med, jeg tror det næsten er indbygget i min DNA. Jeg ved ikke om det er det gamle lediggang er roden til alt ondt jeg har installeret - men jeg har det almindeligvis bedst med at være igang med det jeg holder af at lave - og det er ikke mindst mit arbejde.

I de tre ferieuger har jeg virkeligt øvet mig i at slukke for "pligt", "burde", "kunne" og "skulle" - det er de autopiloter jeg har lettest ved at lade mig fange af. Jeg har grundlæggende øvet mig i at gøre det modsatte - at mærke efter og lade lysten og det reelle behov råde. Sådan lidt go with the flow-agtigt. Det har gjort en forskel; jeg har ladet virkeligt meget op. - mere end jeg plejer. Og jeg har ved "et uheld" også lært noget om en af mine andre autopiloter. Det positive resultat er helt direkte, at der nu er både mere energi til og mere bevidsthed om, hvor jeg har brug for at justere på mig selv. Og det er at blive bedre til at opdage mine egne autopiloter - og AKTIVT tage stilling til om det er dét, der er brug lige i det øjeblik. 

Noget af det jeg har fået meget tydeligt øje på er, at (en af) mine autopilot handler om at være velforberedt, forudseende, have styr på det - også detaljerne - have en "Plan A" inkl. alternativer for situation A1, A2 og A3. Foruden en Plan B og en idé om, hvad Plan C måske kunne være. Det "arbejde" jeg lavede i den sidste ferieuge (udover at slappe af) var at facilitere mandecirkel et par timer hver dag - inkl. én dag hvor det var "mandecirklen for kvinderne" i stedet for mændene. Det var ikke "rigtigt arbejde" på i klassisk forstand - det var mit bidrag til det fællesskab jeg er en del af. Det var heller ikke "rigtigt arbejde" på min sædvanlige måde. Jeg havde bevidst besluttet at gøre tingene på en anden måde, som jeg ikke er vant til.

For første gang i meget lang tid var der ingen rigtig plan (hverken A, B eller C). Jeg havde selvfølgelig tænkt over det, jeg havde en overordnet intention med det vi gjorde og et ønske om at gruppen kom "fra A til B" blandt andet opdagede noget om nærvær og autopiloter. Men jeg havde ikke som jeg plejer et færdigt program, ingen række af øvelser, oplæg eller en facitliste. Bare en intention. Meget, meget anderledes end min normale måde at gå til opgaver / pligter / arbejde. Og udover en rørende positiv feed back fra deltagerne (som også kender den sædvanlige udgave af mig) fik jeg også et klart billede af, at der findes en anden vej end min sædvanlige, velforberedte autopilot. Ikke at min hidtidige måde har været forkert, dårlig eller resulteret i noget skidt. Men der er - også for mig - en anden måde at gøre tingene på. En måde som kan noget andet end det, jeg har testet, gennemprøvet, gjort 100 gange før - og som jeg ved virker. En måde, som måske endda koster mindre anstrengelse, mindre indsats, mindre "arbejde". Mere nærværende, eller måske bare mere "væren" - og lidt mindre "gøren".

Hvordan har du brugt din sommer - har hedebølgen været fantastisk eller en plage? Har du fået ladet batterierne op? Har du gjort "det du plejer" - og hvor meget af "plejer" har været et aktivt og bevidst valg og hvor meget har været autopilot?

Infoaften - Mandegrupper og mandearbejde
Det jeg arbejder med handler jo - udover traditionel terapi, parterapi og coaching - rigtigt meget om mænd, maskulinitet og manderoller - om at blive den bedste udgave, Man(d) kan være. Det har jeg ingen planer om at ændre - Mandegrupperne starter om godt 2 uger. I år bliver der med sikkerhed én i København om onsdagen  (næsten udsolgt) - og med lidt held én mere om torsdagen, også i København. Hvis du kan mærke at det er tid til at få justeret på autopiloten så duk op på den sidste infoaften på torsdag den 23/8 kl. 19 i Valby. Du er også meget velkommen hvis du "bare" er nysgerrig på mænd / maskulinitet / mandearbejde. Hvis du er forhindret på torsdag men alligevel er interesseret, så kontakt mig - og få en snak om, om mandegrupper og mandearbejde er noget for dig, om hvad det kræver og hvordan det med meget stor sikkerhed vil ændre din måde at være i verden på. Hvordan DU får mere autenticitet, mere integritet og mere ild i hjertet.

Og du er også meget velkommen på torsdag hvis du er kvinde. Tag en veninde (eller din kæreste / bror / kammerat / far / kollega med) med gratis infoaften om Mandegrupper og -workshops. Måske er der også lidt, du selv kan blive inspireret af …. til at tage mere ansvar, til at slippe nogle af din egne autopiloter, til at blive klogere på mænd og dit eget forhold til det maskuline. 

Hvis du vil høre den HELT korte udgave af hvad jeg forstår ved maskulinitet, så er der en kort video her ->

Til (nord)jyderne:
Der er også infoaften på torsdag i det nordjyske. Karl-Otto Sandvik holder infoaften om "Krigerens rejse. Karl-Otto er en af dem jeg gerne lægger hovedet på blokken for - han laver mandearbejde af meget høj kvalitet - så hvis du er Mand og Nørresundby er indenfor din geografiske rækkevidde, så deltag!!
 
Et gammelt format vender tilbage
Hvis du har snuset til / eller deltaget i mandegrupper eller andre former for mandearbejde - og "bare" trænger til at være sammen med ordentlige, nærværende mænd på en lidt mere uforpligtende måde - uden at det ender i bøvs, bajer og biler - så er der mulighed for at deltage i Re-Union+1. Det er en lørdag eftermiddag og aften (1-2. september) for mænd, der interesserer sig for det, der foregår på indersiden. Gode mænd, gode bøffer, god natur - plus gode samtaler og måske en enkelt øvelse eller to). Kom - og medbring meget gerne en anden god mand du tænker trænger til ordentligt maskulint nærvær og samvær. Det er derfor det hedder "+1".

Det helt store format
Det store spark bagi, eller det dybe dyk på indersiden om man vil, kommer igen til oktober. Det er DeepDive manderetreat på Samsø - 5 dage hvor vi for alvor skærer ind til kernen af, hvem du er. Hvis du vil i dybden med hvem du i virkeligheden er og hvordan du for alvor får øje på autopiloterne, så er DeepDive noget for dig. Det er (også) en måde at skabe forandring "hårdt og hurtigt" - koncentreret på 5 dage i stedet for - eller i kombination med - de tre måneder, et mandegruppeforløb strækker sig over.

Skal vi tale sammen?
Som nævnt, hvis du er interesseret i Mandegrupperne, DeepDive eller de andre kurser, og du er forhindret på torsdag, så kontakt mig - så vi kan tale om, om mandearbejde er noget for dig, om hvad det kræver og hvordan det med meget stor sikkerhed vil ændre din måde at være i verden på. 

Hvis du - eller du og din kæreste - har lyst til (OK måske ikke "lyst til", men kan mærke at det kunne være på tide) at få talt - helt ærligt - med en der er neutral og kan hjælpe med at få øje på autopiloterne, så er min kalender opdateret på www.tomasfriis.dk

Til allersidst: Jeg justerer pr. 1. september priserne for coaching, terapi og parterapi (Klienter i igangværende forløb fortsætter til gammel pris). 

Mere, mindre eller lige tilpas?

Hvis du synes ovenstående er for lidt, for meget eller bare forkert - hvis der er noget du savnede eller er utilfreds med, så giv lyd. Ring eller skriv hvis der er noget jeg kan hjælpe dig med.

Mange hilsner

Tomas
M: 4031 4014
_________________________
Tomas Friis
Coach, Mande- og Parterapeut
Kontorer:
Slotsgade 32, Baghuset, Hillerød
Balance-huset, Nygade 12A, 1+2 sal, 4300 Holbæk

Hvidehus - Valbygaardsvej 64A, 2500 Valby
Hvis du vil følge med i de løbende  smånyheder, så find mig på Facebook eller Twitter. Hvis du vil dele nyhedsbrevet med en anden, så klik her for at sende til en ven. Hvis du har fået nyhedsbrevet fra en ven, så tilmeld dig og få dit eget ved at klikke her: Tilmeld. Hvis du ikke vil modtage flere nyhedsbreve fra mig skal du blot klikke her: Fjern mig fra mailinglisten.
Copyright 2016 © Tomas Friis