Copy
TOMAS FRIIS
hillerød | holbæk | valby

Hej <<Fornavn>>

Du har nok opdaget det - der er kun en uge til jul. Hvis du stadig mangler mandelgaven - eller mande-gaven, så er her et par bud på en god gave. Ikke bare sjov og sød, men også med noget mening i.

OBS: Hvis du skal med på åben Mandegruppe i aften er det om ca. 50 minutter .... se længere nede

Hvis du er mand (og det er du, hvis mit mail-system ellers har ret), så er der en vis sandsynlighed for at din kæreste (hvis du har sådan en) synes du er lidt fåmælt, måske lidt træmand, svær at få til at kommunikere osv. Har du overvejet at tage førertrøjen på den potentielle parforholds-bombe og invitere hende til nogle gode samtaler. Det kan også være at du er en af dem (mindre sandsynligt, men dog) der er i et parforhold, hvor det er HENDE, der er mere tavs end en kriminel i byretten. Det kan selvfølgelig også være du er i et forhold, der bare er ramt af for meget børn, madpakker, hverdagslogistik og alt for lidt tid og kraft til at få talt sammen. Uanset: overvej at tage teten på det før det bliver et problem, og invitér til nogle ordentlige samtaler.

Hvis du har brug for lidt hjælp til at "sætte rammen" - eller bare komme i gang lidt uforpligtende og uden "Skat, der er noget jeg gerne vil tale med dig om ....", så tag fat i Dialogspillet; det er i øvrigt en fin Mandel-gave eller bare kærestegave. Dialogspillet 

  • er gør-det-selv parterapi - eller i hvert fald god kommunikations-træning. Altså forebyggelse fremfor reparation (Der er også andre gode parforholds-øvelser med i pakken til at producere noget mere nærhed og intimitet hvis du har svært ved lige at greje "hvordan gør man det")
  • er en stribe samtaler om andet end praktik, logistik og kalender-helvede
  • er en måde at lære hinanden bedre at kende. OG skabe nogle hyggelige og sjove stunder. UDEN Skærm ("SKÆRM" er parforholdsdræber nummer 1 i det 21 århundrede!)
  • er en klassiker der har hjulpet 1000-vis af parforhold med at blive bedre til at tale sammen.
  • koster 288,- + 40,- i pakning og porto (samme porto, uanset om du bestiller en enkelt eller et helt dusin)

Hvis du mangler gaven til manden der har alt (undtagen 100% selvindsigt) ... Det kunne være din bror eller far eller søn eller ... DIG SELV ... så anbefaler jeg nedenstående mandebøger (igen: pakning og porto er 40,- uanset om du bestiller en enkelt eller et helt dusin): 

Især den sidste vil jeg anbefale til manden der har alt. Det er den bog din far burde have givet dig i 20-25 års alderen - Den er (næsten) alt det MIN far - og alle andre fædre - ikke fik fortalt deres sønner mens tid var. OG det jeg selv nok heller ikke helt har fået videregivet til mine egne. Gunnar Langemark skriver fantastisk, vedkommende og tankevækkende - og uden ret meget løftet pegefinger. Og så er det en suverænt praktisk  "lokums-bog". Det er lidt over 100 korte kapitler (breve) a 1-2-3 sider - så det er lige til at snuppe en lille portion, når døren alligevel er låst.

Hvis du vil være helt sikker på at pakken når frem inden jul er sidste bestilling i morgen tirsdag inden kl. 16.

Hvis du eller en anden mand du kender, fx. din far / søn / bror / bedste kammerat, kunne trænge til at kigge lidt indad, få noget støtte i at udvikle dig som mand, komme ind i kampen og/eller få et velplaceret los bagi som mand / kæreste / elsker / far og mennesker, så er vi ved at forberede næste sæson af mandegrupper og kurser.

Det betyder gratis infoaftener den 7/1 (i Århus) og 10/1 og 6/2 (i København) omkring mandegrupper og kurser. Du er meget velkommen - og du er meget velkommen til at tage din kvinde eller en god kammerat med. Det ER faktisk også muligt at snuse lidt til en Mandecirkel og hvad sådan en (i hvert fald on-line-udgaven) kan - Vi har åbnet foreløbigt 6 aftener hvor mænd - både erfarne "mandegruppemænd" og helt nye - kan checke ind i cirklen. Det foregår online og du kan være med fra din smartphone eller pc hjemmefra. Det eneste det kræver er et par timer uden forstyrrelser fra kæreste (det er så nok dig), børn osv. Mere info på Facebook - og ja, det er kun for mænd. Det er ikke spor farligt og det er helt gratis og uforpligtende.

Næste gang er allerede i aften den 17/12 kl. 19.30 (OK, DET var kort varsel!!!!; heldigvis gør vi det igen 30/12, 14/1, 28/1 og 11/2

Hvis der er noget du gerne vil tale om; Om mænd og manderoller generelt, om dit parforhold og specifikt din rolle i det, seksualitet, kærestesorger (eller mangel på kæreste) eller andet du går og bøvler med er du selvfølgelig også velkommen til at tage fat i mig for en individuel snak; Kalenderen er næsten udsolgt frem til jul - men lige om lidt er der et helt 2019 fuld af muligheder.

NB: Hvis du vil være sikker på at mande(l)gaverne når frem inden juleaften skal du bestille senest i morgen tirsdag inden kl. 16. Det går MÅSKE også onsdag, men så er det ikke 110% sikkert pakken når frem. og det ville være trist. 

Mere, mindre eller lige tilpas?

Hvis du synes ovenstående er for lidt, for meget eller bare forkert - hvis der er noget du savnede eller er utilfreds med, så giv lyd. Ring eller skriv hvis der er noget jeg kan hjælpe dig med.

Mange hilsner

Tomas
M: 4031 4014
_________________________
Tomas Friis
Coach, Mande- og Parterapeut

www.tomasfriis.dk - www.mandekursus.dk


Kontorer:
  • Slotsgade 32, Baghuset, Hillerød
  • Balance-huset, Nygade 12A, 2 sal, 4300 Holbæk
  • Hvidehus - Valbygaardsvej 64A, 2500 Valby
Hvis du vil følge med i de løbende  smånyheder, så find mig på Facebook eller Twitter. Hvis du vil dele nyhedsbrevet med en anden, så klik her for at sende til en ven. Hvis du har fået nyhedsbrevet fra en ven, så tilmeld dig og få dit eget ved at klikke her: Tilmeld. Hvis du ikke vil modtage flere nyhedsbreve fra mig skal du blot klikke her: Fjern mig fra mailinglisten.
Copyright 2018 © Tomas Friis