Copy
TOMAS FRIIS
hillerød | holbæk | valby

Hej <<Fornavn>>

Jeg skrev for knapt en uge siden - og en del har responderet, så Mandegruppen for efteråret 2018 er sådan set udsolgt; Så jeg er en glad mand.

Der er faktisk så udsolgt, at vi kun mangler 6 mænd for at lave et hold mere (det kommer i givet fald til at køre om torsdagen).

Nu skriver jeg så for bede om din hjælp til at finde de 6 mænd - du kender sandsynligvis en mand der kunne have gavn og glæde af at deltage. Og hvis du har ham helt tæt på får du selvfølgelig også selv glæde af det :-) Hvis du vil se lidt af feed-backen (også fra enkelte kvinder der har fået "en ny mand" ud af et mandegruppe-forløb), så kig på mandekursus.dk 

Der er så meget snak i medierne, herunder de sociale, om alt hvad der er i vejen med mænd og det maskuline. Meget af det er i min verden noget lodret sludder - og noget af det passer selvfølgelig. Og hvad skal vi så gøre ved det? Mit svar er at langt de fleste (som i langt over 90% af mændene) hverken er defekte, mislykkede eller fortabte. De er ikke gået i stykker udover "sædvanlige brugs-ridser og småskrammer" - de er ikke forkerte. 

Men der er en helvedes masse de ikke har lært af deres forældre - især far - og af andre mænd. Og en del af det de har lært (af mor og far og samfundet omkring dem) er lodret forkert eller out-dated. OG - selvfølgelig - er der en masse de selv har lukket øjnene for, lukket ørerne for og lukket munden omkring. Ligesom aberne - ikke se, ikke høre, ikke tale - fordi det er svært.  

Hvis man kigger omkring går der en hel del mænd - mindst en million vil jeg gætte på - med brug for en håndsrækning rundt i Danmark. Det de fleste af dem er enige om er de to mest fundamentale fejl: At de er alene om at have det som de har det. OG det er i givet fald noget de selv kan eller skal fixe. 

De færreste løfter ansvaret og tager opgaven. Det ville sådan set være fedt hvis mor eller far eller konen eller kommunen eller "nogen" lige gad at ændre på sig selv og fixe det, der ikke virker. Det kommer ikke til at ske. Uanset om man(d) kigger på "samfundet" eller lokal-området eller familien - eller på sig selv - så starter det ét sted. Og det er med ham på det billede, der hænger lige over håndvasken. Det er bare skide svært - eller nærmest umuligt - hvis man tror at "det nok bare er sådan det skal være" - eller at man(d) er defekt eller forkert eller alene om at have det sådan. Eller lider af den klassiske maskuline vildfarelse at "det fixer jeg helt selv".

Hvis du har hørt dig selv (eller en veninde / kollega/...) sige noget i stil med "hvor er alle de gode mænd", så er svaret at dem laver vi i mandegrupperne. OG vi mangler råmaterialer for at følge med efterspørgslen .

Så vi beder om din hjælp - til at finde de en af de mænd der har brug for det og hjælpe / pege ham i den rigtige retning. DU må gerne være egoistisk og gøre fordi DU gerne vil have en bedre, gladere, stærkere, og mere ærlig mand (elsker/kæreste/bror/far/kollega/....)

Du må også gerne være altruistisk og gøre det for samfundets skyld - vi har for at være ærlig brug for flere mænd der "stepper op" og tager noget mere ansvar. Først for sig selv - og dernæst for det og dem, der er omkring dem.

Den korte udgave af hvad Mandegrupper er for en størrelse er der en 2 minutters (Facebook-) video om her. Jeg vil blive rigtig glad hvis du vil se den (og måske sende den til en mand og tale om hvor i livet der kunne være brug for en håndsrækning fra en gruppe af ordentlige mænd. Mænd som ikke er ude på hverken at frelse ham eller tryne ham. Eller ude på at lave en ham om til en puddelhund der kan sidde på skødet.

Det er mænd der alle sammen gerne vil vokse og blive en bedre udgave af sig selv - OG som gerne vil se ham vokse og blive bedre til at være ham. 

Hvis du vil vide hvem de andre mænd er, så tag et kig på køen i Føtex eller Fakta. Eller rundt blandt kollegerne eller ... Det er helt almindelige mænd fra stort set alle lag; forskellige jobs, uddannelser og steder i livet. De fleste er mellem 30 og sidst i 50'erne; rekorden hidtil har været 22 år i bunden og 73 år i toppen. Nogle er i parforhold (det første, det andet eller "det seneste"). Nogle er single efter eget valg, nogle er single på hendes foranledning. Mange er fædre eller bonus-fædre, andre er det ikke endnu.

Det haster hvis han skal med - Vi starter i weekenden 8-9. september, og som altid; Man(d) skal være med fra starten - eller vente på næste hold, der først starter til februar 2019. Og så er der gået et halvt år mere i hamsterhjulet.

Min mail, sms og telefon er selvfølgelig åben, hvis du eller han har spørgsmål, praktiske udfordringer eller andet der skal afklares inden beslutningen tages. Og er økonomien slem udfordring, så ring alligevel; vi finder som regel en løsning.

Mere, mindre eller lige tilpas?

Hvis du synes ovenstående er for lidt, for meget eller bare forkert - hvis der er noget du savnede eller er utilfreds med, så giv lyd. Ring eller skriv hvis der er noget jeg kan hjælpe dig med.

Mange hilsner

Tomas
M: 4031 4014
_________________________
Tomas Friis
Coach, Mande- og Parterapeut
Kontorer:
Slotsgade 32, Baghuset, Hillerød
Balance-huset, Nygade 12A, 2 sal, 4300 Holbæk

Hvidehus - Valbygaardsvej 64A, 2500 Valby
Hvis du vil følge med i de løbende  smånyheder, så find mig på Facebook eller Twitter. Hvis du vil dele nyhedsbrevet med en anden, så klik her for at sende til en ven. Hvis du har fået nyhedsbrevet fra en ven, så tilmeld dig og få dit eget ved at klikke her: Tilmeld. Hvis du ikke vil modtage flere nyhedsbreve fra mig skal du blot klikke her: Fjern mig fra mailinglisten.
Copyright 2016 © Tomas Friis