Copy
TOMAS FRIIS
hillerød | holbæk | valby

Hej <<Fornavn>>

Idag er det er den 19 november. Mændenes internationale kampdag - ligesom kvindernes 8. marts. 

Der er en helt indlysende forskel på de to fænomener; Du har sandsynligvis slet ikke hørt om mændenes kampdag - mens det er svært at undgå at lægge mærke til kvindernes kampdag i medier og på gader og stræder. Hvordan kan det være - og hvad (om noget overhovedet) skal du gøre ved det?

Den offentlige debat om køn, mænd og kvinder og ligestillingen mellem dem er rådden. Den handler mest om, at mænd er nogle idioter, at kvinder bliver undertrykt, forbigået, behandlet dårligt og gramset på. Af mænd, forstås. Om bestyrelseskvoter og glaslofter, om at man(d) skal sidde med samlede ben i bussen. Det seneste jeg læste var at ALLE mænd hader kvinder, også selvom de ikke selv synes det. Alt imens Kvinfo harcellerer over at skiltene i DSB-togene fremstiller kvinder på en stereotyp og nedværdigende møde.... (!)

Det er den gode gamle drama-trekant med Martyren og Bødlen. Og det er dig, der er Bødlen, Mand … med mindre du altså vil være sød og være Frelseren på den hvide hest.

Så hvad skal du gøre ved det, Mand?

Mit bud er godt og gammel-testamenteligt. Du skal simpelthen tage dig sammen. Mande dig op. Komme ind i kampen. Ofre det, der skal ofres, fixe lortet - og du skal starte med dig selv. Eller som min store inspirationskilde Jordan Peterson siger det: Ryd lige op på dit eget værelse inden du forsøger at frelse verden.

Du skal IKKE gøre det som ensom cowboy eller den usårlige helt. Du skal begynde at tale med andre mænd om, hvad der er i vejen, og om hvordan du kan forbedre det og dig selv.

Du skal gøre det sammen med andre mænd - ikke med kvinder. De har alligevel ikke forstand på at være mand. Eller som det gamle ord siger "Kvinder føder drenge, det kræver mænd at føde mænd." Så gå i skuret, garagen, på havnen eller i omklædningsrummet. 

Og begynd at rette op på de ting ved dig selv, du godt ved ikke virker. Ikke det hun siger ikke virker - det du selv ved ikke virker. Og du skal bruge andre mænd til at spejle dig i, støtte dig opad, lære af. Du skal bruge andre mænd til at udfordre dig og hjælpe dig, ligesom det vil være rigtigt fint hvis du begynder at lytte lidt mere på andre mænd og deres bøvl, i stedet for bare at sige “det går nok skipper, skåååååål!”

Du skal ikke spørge om lov - du skal bare gøre det! Fordi du kan og fordi du ved at det er det rigtige. Fordi du bliver stolt af dig selv over at gøre det. Og fordi du hverken hader kvinder eller undertrykker nogen eller har “hvide mænds CIS heteronormative privilegier” eller går op i om DSBs familie-kupeer har de politisk korrekte PIKtogrammer. Lad Kvinfo og de hellige om at snakke og diskutere og debattere - og gå ud i verden og fix de virkelige problemer. 

Frels verden - én mand ad gangen - og start med dig selv. Det er det mændenes internationale kampdag handler om for mig. Ligesom de 364  andre dage i året.

Det er noget af det vi snakker om i aften kl. 19 i Valby, København. Sammen med blandt andet Gunnar Langemark, der lige har skrevet "Skvatmand - breve til mit yngre jeg". Det er en af de bedste Mandebøger på dansk i mange, mange år. Kom og hør Gunnar, tal med andre mænd - og lad dig inspirere til at se på mænd og maskulinitet på en anden måde end det giftige lort, der fylder medierne. Vi taler også om mandearbejde - og hvorfor og hvordan det gør en forskel. Du tilmelder dig på mandekursus.dk, det er gratis og måske giver jeg en øl ...

Mere, mindre eller lige tilpas?

Hvis du synes ovenstående er for lidt, for meget eller bare forkert - hvis der er noget du savnede eller er utilfreds med, så giv lyd. Ring eller skriv hvis der er noget jeg kan hjælpe dig med.

Mange hilsner

Tomas
M: 4031 4014
_________________________
Tomas Friis
Coach, Mande- og Parterapeut

www.tomasfriis.dk - www.mandekursus.dk


Kontorer:
  • Slotsgade 32, Baghuset, Hillerød
  • Balance-huset, Nygade 12A, 2 sal, 4300 Holbæk
  • Hvidehus - Valbygaardsvej 64A, 2500 Valby
Hvis du vil følge med i de løbende  smånyheder, så find mig på Facebook eller Twitter. Hvis du vil dele nyhedsbrevet med en anden, så klik her for at sende til en ven. Hvis du har fået nyhedsbrevet fra en ven, så tilmeld dig og få dit eget ved at klikke her: Tilmeld. Hvis du ikke vil modtage flere nyhedsbreve fra mig skal du blot klikke her: Fjern mig fra mailinglisten.
Copyright 2018 © Tomas Friis