NYHEDSBREV 15.12.20

Henrik Saxgren-udstilling udskudt

Torsdag 17. december skulle der have været åbning af den nye udstilling, "Henrik Saxgren - Fra Tønder til Thule" på KunstCentret Silkeborg Bad. Det bliver, i første omgang, ikke til noget pga. Corona-nedlukningen. Men hvis vi - som vi håber - får lov at lukke op igen i begyndelsen af januar, så er det planen, at Saxgren-udstillingen åbner 7. januar og så kører frem til 31. januar. Læs mere om "Fra Tønder til Thule" her

Nye udstillinger forberedes

På trods af de lidt svære vilkår under den tvungne nedlukning, så fortsætter arbejdet med at forberede nye udstillinger på KunstCentret Silkeborg Bad – og tage de gamle ned.
De afsluttede udstillinger ”Forest Documents” og ”Rod i Norden” pakkes ned. Samtidig gøres der klar til at sætte Henrik Saxgren-udstillingen op. Og så strømmer det ind med kasser og ruller med billedtæpper til ”Artapestry6” og ”Atelje 61”, der forhåbentlig bliver vinterens og forårets store oplevelser på KunstCentret.

Ny skulptur

Endnu en flot skulptur på vej til KunstCentret Silkeborg Bad:
Umiddelbart før jul bliver Mælkebøtten og Kamilleblomsten, der står ved vejen foran KunstCentret, suppleret med en Hybenrose – der ligesom de to andre er lavet af billedkunstneren Trine Brix.
Skulpturen er netop nu ved at blive færdiggjort på et værksted, hvor den også skal males.
Det er planen, at blomsterne skal indgå i en hel stribe af planter langs vejen, til en samlet udsmykning kaldet ”Mangfoldigheden”. Projektet er støttet af Skovhus-Rådgivning/Bestyrelse og Mads Clausens Fond.

Fornemt møblement vender hjem til Badet

Man fornemmer lidt af den eksklusive stemning, der prægede Silkeborg Bad, dengang kurgæster fra hele landet kom her, når man ser det fornemme møblement, der nu har fået plads i den historiske udstilling i Skovvilla på KunstCentret Silkeborg Bad.
Møblerne, der oprindelig har stået i gæsternes opholdsrum på Badet, er udført hos snedkermester Sofus Jørgensen fra Silkeborg. Han havde et tæt samarbejde med arkitekten Anton Rosen, der ud over at tegne bygninger – bl.a. Skovvilla - også designede møbler og andet kunsthåndværk.
Møblementet består af en spisestue, en divan og et skakbord. Det er en gave til KunstCentret Silkeborg Bad fra Kirsten og Vagn Iversen.

Giv et årskort til Badet i julegave

Glæd en, du holder af, med et årskort til KunstCentret Silkeborg Bad i julegave.
Som medlem af Silkeborg Bads Venner får man gratis adgang til alle udstillinger i et helt år – og man må tage en gæst gratis med. Man får 10% rabat i vores café, 25% rabat på vores egne bogudgivelser og rabat ved en stribe koncerter og foredrag.
Vi kan sende et gavekort på et medlemskab til dig pr. mail. Du printer det så bare selv ud og lægger det under juletræet d. 24. Skriv til reception@silkeborgbad.dk

KunstCentret Silkeborg Bad
Gjessøvej 40
8600 Silkeborg
T 86 81 63 29
E reception@silkeborgbad.dk