NYHEDSBREV 27.01.20

"Unge stemmer i Silkeborg" får Iværksætterpris

6 unge piger fra Lupinvej/Resedavej-kvarteret i Silkeborg, der lige nu deltager i en udstilling på KunstCentret Silkeborg Bad, har fået Silkeborg Kommunes Kulturelle Iværksætterpris 2019.
De får prisen for kunstprojektet ”Unge stemmer i Silkeborg”, hvor de gennem fotos og lydoptagelser skildrer deres oplevelse af at være ung i Silkeborg.
I udstillingen i caféen på KunstCentret Silkeborg Bad kan du både se portrætter af de unge og - med udgangspunkt i deres fortolkning af seks kendte malerier - høre dem fortælle om deres drømme og håb og sorger og glæder.
Kunstprojektet er en del af Den Boligsociale Helhedsplan i Silkeborg. Du kan se udstillingen indtil 29. marts.

Fine anmeldelser af nye udstillinger

”Den aktuelle udstilling er efter min mening så afgjort den bedste [Silkaden-]udstilling nogensinde.”
Sådan skriver Midtjyllands Avis’ anmelder i en omtale af ”Silkaden”s 30-års jubilæums-udstilling på KunstCentret Silkeborg Bad, ”SPROG-LANGUAGE” – og giver den 5 stjerner.
Det samme får foto-udstillingen ”Human Art Cultural Dialogue” med portrætbilleder af ældre kunstnere, taget af den armenske fotograf Tatev Mnatsakanyan. ”Det er portrætkunst af høj klasse”, skriver avisen.
En anden aktuel udstilling, "ØJEBLIK. Kontrapunktiske beretninger" karakteriseres af samme anmelder som "En smuk og livsbekræftende grafikudstilling" og får fire stjerner.

Koncert: Johannes Smed

Klang, detaljer og rum åbner sig på en ny måde, når komponisten, musikeren og sangskriveren Johannes Smed torsdag 30. januar kl. 19 giver koncert på KunstCentret Silkeborg Bad. Sammen med flere musikerkolleger fra jazzens og det klassiske felt udnytter han rummene i Kurbygningen på overraskende vis. Billetpris: 130 kr. / Silkeborg Bads Venner: 100 kr. Læs mere om Johannes Smed her

Koncert: Hverdagsturistens rejse

Utraditionel fortællekoncert, om hverdagens møde mellem mennesker.
Bolette Elvstrøm er hverdagsturist. Hun trives i mødet med mennesker, og rigtig gerne med dem, der ikke ligner hende selv, men hvis livssyn og oplevelser undrer og forstyrrer. Hun er professionel fortæller og formidler.
Jakob Elvstrøm er professionel saxofonist og lever af at spille og komponere musik. Jakob har udgivet 5 cd’er i eget navn og spillet med bl.a. Hugo Rasmussen og Jesper Thilo.
Oplev dem på KunstCentret Silkeborg Bad søndag 2. februar kl. 19. Billetpris: 130 kr. / Silkeborg Bads Venner: 100 kr. 

Mød kunstnerne

Mød et par af de deltagende kunstnere i to aktuelle udstillinger på Kunstcentret Silkeborg Bad:
Lørdag 8. februar kl. 13 fortæller Steen Rasmussen om "ØJEBLIK. Kontrapunktiske beretninger". Ved samme lejlighed præsenteres udstillingens katalog.
Lørdag 15. februar kl. 13 vil Peter Birk fortælle om sine bidrag til Silkadens 30-års jubilæumsudstilling "SPROG-LANGUAGE".
Begge arrangementer er gratis, når du har betalt alm. entré.

KunstCentret Silkeborg Bad
Gjessøvej 40
8600 Silkeborg
T 86 81 63 29
E reception@silkeborgbad.dk