NYHEDSBREV 04.09.20

Ny udstilling: Forest Documents

FOREST DOCUMENTS er en samling af værker, der undersøger hvad en skov er. Amazonas-skoven spejler sig i vand og inviterer os ind i et landskab, der åbner vindue til en anden måde at forstå og være i skoven. Med en kombination af videoværker, fotoinstallation, lydbilleder og social interaktiv kunst møder beskueren forskellige skove i udstillingen, der åbner 5. september. Læs mere

Ny udstilling: Rod i Norden

Ni kunstnere - fem danske og fire fra det øvrige Norden - retter blikket udad og opad mod Norden og det nordiske i denne udstilling, hvor grafik er det bærende medie. Rod i Norden åbner 12. september. De medvirkende er Vibe Bredahl, Malene Hartmann, Svend-Allan Sørensen, Gitte Bach og Knud Odde. Gæster: Elina Länsman (FI), Anker Mortensen (FO),  Kent Iwemyr (S) og Jenny Hampe (USA/N). Læs mere

Ny udstilling: Cover

Morten Juvets (N) projekt COVER, der kan ses fra 12. september, består af 45 malerier, alle i det samme kvadratiske format - som et pladecover. Alle malerier refererer til rockmusikkens tekster, hvor netop kaninen - dette sårbare, men frie, dyr - ofte går igen. Kunstneren kombinerer de oprindelige pladecovers med sit eget kanin-sprog. Læs mere

Ny café-udstilling: Jørgen Nash 100 år

I år ville digteren, billedkunstneren og provokatøren m.m. Jørgen Nash være fyldt 100 år. Det markeres med en udstilling i caféen på KunstCentret Silkeborg Bad af det store emaljeværk "Midgårdsormen i Gudenåen". Læs mere

Fond giver stor Corona-støtte

KunstCentret Silkeborg Bad har fået 430.000 kr. fra Det Obelske Familiefond som hjælp til at dække de tabte indtægter under den pålagt lukkede periode i marts-maj. Beløbet dækker omkring 2/3 af det samlede tab i perioden, hvor KunstCentret var afskåret fra at tjene penge på salg af entrébilletter, udlejning, arrangementer og cafédrift.
Ud over donationen fra Det Obelske Familiefond, har godt 50 private medlemmer af Silkeborg Bads Venner valgt at støtte KunstCentret med forskellige beløb.

Talende ræve, midtvejskriseramte mænd og magisk nordlys

”Talende ræve, midtvejskriseramte mænd og magisk nordlys. Hvad kendetegner nordisk litteratur?” er overskriften på et foredrag, som Anne Valbjørn Odgaard holder onsdag 23. september kl. 19 på KunstCentret Silkeborg Bad.  
Nordic noir, særpræget natur, skæve eksistenser, selvbiografi, magi, vinterligt mørke og lyse sommernætter. Der er mange begreber, man kunne knytte til den nordiske litteratur som særligt “nordiske” kendetegn, men hvor meget er der sandhed i? Vi prøver at nærme os et svar via forskellige litterære vinkler, krydret med et visuelt bagtæppe af nordisk billedkunst i forbindelse med udstillingen "Rod i Norden". Foredraget er gratis, når du har betalt alm. entré. (Foto: Wikimedia Commons m.fl.)

Masser af aktivitet i parken

Parken ved KunstCentret Silkeborg Bad er populær, og den bruges til mange forskellige formål.
Forleden samledes 28 lærere fra Silkeborg Kommunes skoler her til en temadag, arrangeret af DGI, for at få inspiration og konkrete tips og tricks til, hvordan de flytter den almindelige undervisning udenfor. Undervejs fik deltagerne på deres egen krop afprøvet en udendørs undervisningsdag i typisk dansk sommervejr, med våde gummisko og regnjakker.
Og de skal være velkomne en anden gang, siger KunstCentrets direktør Iben From: ”Vi er glade for, at en landsdækkende organisation som DGI ser kvaliteterne i KunstCentret og i vores omgivelser. Og vi tager med glæde fortsat imod de skoler, der vælger at omlægge dele af deres undervisning hertil – ude som inde.”

KunstCentret Silkeborg Bad
Gjessøvej 40
8600 Silkeborg
T 86 81 63 29
E reception@silkeborgbad.dk