NYHEDSBREV 25.11.22

Populær Anton Rosen-bog genudgivet

Rigtig mange har spurgt efter den - men bogen "Anton Rosen – Arkitekt og kunstner" har været udsolgt i årevis. Men nu er den blevet udgivet igen i en ny og revideret udgave.
Anton Rosen var manden bag en stribe kendte bygninger – i  Silkeborg bl.a. Skovvilla på Silkeborg Bad, Th. Langs Skoler, Ørne Apoteket på Vestergade og det tidligere turistbureau på Åhavevej.
Han var inspireret af ”art nouveau” eller ”jugend”-stilen - og det ses tydeligt af hans ofte smukt dekorerede bygninger. Og Rosen var i øvrigt også en glimrende formgiver. Han tegnede bl.a. møbler, sølvarbejder, køkkenudstyr, ure – og brændeovne. Hans virke var over det ganske land.
"Anton Rosen – Arkitekt og kunstner" koster 185 kr. og kan købes i butikken på KunstCentret Silkeborg Bad. Du kan også bestille den på reception@silkeborgbad.dk, så sender vi den til dig (tillæg for porto og eksp.).
Bogen er udgivet med støtte fra Jyske Banks Almene Fond.

Anmelder-begejstring for "Papir"

Der er fire fine stjerner i Jyllandsposten til udstillingen ”Papir – en tværkulturel stemme” på KunstCentret Silkeborg Bad. Her viser 13 kunstnere fra Indien og den vestlige verden, hvordan de bruger håndlavet papir i deres arbejde.
”[Det er] på udstillingen tydeligt, at papir (..) har rige potentialer som råmateriale i umiddelbar forbindelse med kunstneriske arbejder – især i den håndlavede udgave”, noterer anmelderen, der bl.a. er begejstret for Anne Vilsbølls røde jutesække, der er sprøjtet med papirmasse.
Læs mere om "Papir" her

Koncert med Stina Ekblad og Anna Kruse

Denne aften - onsdag 30. november kl. 19 - bliver noget helt særligt. Den svenske skuespiller Stina Ekblad fremfører Edith Södergrans digte som kom de ud af digterens egen mund: Hudløst og med kraft fra et menneske der står med begge ben solidt plantet i jorden. Sammen med Anna Kruses musik og sang strækker stemning og udsagn sig op mod de evige spørgsmål. Digtene har en rigdom og intensitet som har bevæget mange sjæle gennem tiderne.
Billetpris: 150 kr. Køb billetter her

Koncert med Bjarke Mogensen

Accordeon-spilleren Bjarke Mogensen har markeret sig som en af de mest efterspurgte og alsidige musikere på den klassiske musikscene i Danmark. Tirsdag 29. november kl. 19.30 giver han koncert på KunstCentret Silkeborg Bad.
Mange husker nok Bjarke Mogensen som vinder af DR’s klassiske musikkonkurrence “Spil for livet”. Hans unikke beherskelse af instrumentet har siden bragt ham rundt i hele verden, hvor han har gæstet koncerthuse som bl.a. Carnegie Hall i New York.
Arrangør: Silkeborg Classic. Køb billetter her

Papirværksted for børn og voksne i hele december

Den 1. december åbner vores ‘drop in’ papirværksted for børn og voksne på KunstCentret Silkeborg Bad.
Her kan du pynte din egen papirsdukke og lave modeller med inspiration fra den aktuelle udstilling ”Papir – en tværkulturel stemme”. En af deltagerne i udstillingen, Neeta Premchand, har leveret en stor stak håndlavet papir til værkstedet.
Værkstedet er tilgængeligt alle åbningsdage i december og er bemandet det meste af tiden.
Det er gratis for børn (under 18 år) - og for voksne, når de har betalt alm. entré.

Julegaver

Glæd en, som du holder af med et smykke, lavet af en dygtig kunsthåndværker - et originalt stykke keramik - et flot vævet tæppe - eller en børnebog, som du selv kan huske, fra da du var barn, og som vil glæde dit barn eller barnebarn. Eller giv din ven en kunstbog.
Der er rigeligt med muligheder for at finde en julegave i butikken på KunstCentret Silkeborg Bad. Se nogle af de mange gaveidéer, som vi kan byde på her. Og husk, at der er fri adgang til butikken - også uden billet.

KunstCentret Silkeborg Bad
Gjessøvej 40
8600 Silkeborg
T 86 81 63 29
E reception@silkeborgbad.dk