NYHEDSBREV 13.01.22

Vi åbner igen tirsdag 18. januar

Tirsdag 18. januar slår KunstCentret Silkeborg Bad dørene op igen efter flere ugers ufrivillig corona-nedlukning. Efter planen skulle vi have præsenteret den nye store udstilling med ukrainsk nutidskunst ”Unfolding Landscapes”. Men corona-situationen har betydet, at transporten af kunst fra Ukraine til Silkeborg er blevet forsinket væsentligt. Vi har derfor udsat åbningen af den nye udstilling til lørdag 29. januar.
Vi åbner dog alligevel på KunstCentret 18. januar. Her vil der være mulighed for at besøge Skovvilla, der foruden den permanente historiske udstilling om Silkeborg Vandkuranstalt, også byder på et ”sideshow” med værker af den dansk-ukrainske collage-kunstner Sergei Sviatschenko.
I Kurbygningen, hvor der normalt er kunstudstillinger, er Skulptursalen åben - og det samme er caféen, der viser en ny café-udstilling med tegninger fra Færøerne af Gjern-kunstneren Preben Frederiksen.

Café-åbent i Søvilla

Selvom KunstCentret Silkeborg Bad først officielt genåbner på tirsdag 18. januar, så vil der, - som hidtil - være åbent hver dag kl. 12-16 i Søvilla, hvor Café Ørnsø midlertidigt er flytte ind.
Caféen serverer bl.a. kaffe og kage, varm kakao, suppe, hjemmebagte grovboller og øl og sodavand. Sidste åbningsdag i Søvilla er søndag 16. januar. Herefter flytter caféen tilbage til Kurbygningen og genåbner her - sammen med resten af huset - tirsdag 18. januar.

Sideshow med Sergei Sviatschenko

Collage-kunstneren Sergei Sviatchenko har haft billedmateriale fra kurtiden på Silkeborg Bad gennem  en særlig ”visuel vridemaskine”.  Vi viser resultat i et ”sideshow” (dvs. en mindre udstilling) med titlen ”EMOTIONAL RESCUE” i Skovvilla på KunstCentret Silkeborg Bad, hvor det indgår i samspil med den permanente udstilling her om Badets historie – således at publikum pludselig oplever historien på en helt anden måde.
"EMOTIONAL RESCUE” vises 18. januar - 15. maj. Læs mere her

Ny café-udstilling: Tegninger fra Færøerne

Gjern-kunstneren Preben Frederiksen var ofte på Færøerne, hvor han havde et vågent øje for detaljer i landskabet, såsom tovværk ved skibene eller en rusten lås i en dør. Og det blev udgangspunkt for tegninger eller malerier.
Blandt Preben Frederiksens mange efterladte værker har vi til en ny caféudstilling udvalgt blyantstegninger med motiver fra Færøerne i perioden 1997-2010. Udstillingen vises 18. januar - 3. april. Læs mere her

Tegnekurser i naturskønne omgivelser

Kan du godt lide at tegne – men vil gerne være bedre til det – så er der er god mulighed for det nu: KunstCentret Silkeborg Bad tilbyder tegnekurser – både med og uden ophold.
Lærer på kurserne er Inge Lis Jørgensen, der selv er kunstner og som i mange år har undervist på AOFs Billedskole i Silkeborg.
Kurserne varer i tre dage, hvor der om formiddagen er undervisning, og om eftermiddagen mulighed for at arbejde videre på egen hånd. Kurset koster 580 kr. – du kan desuden købe en materialepakke – og der er mulighed for at booke overnatning i vores værelser. Læs mere her

Akvarelkurser med og uden ophold

Mange berømte kunstnere har dyrket akvarelmaleriet og den helt specielle effekt, som farver opløst i vand giver – men vi almindeligt ”dødelige” kan også få stor glæde af at mestre teknikken. KunstCentret Silkeborg Bad tilbyder kurser i akvarel – med og uden ophold.
Ligesom tegnekurserne er det også her Inge Lis Jørgensen, der underviser. Kurserne varer tre dage. Det koster 850 kr. at være med, og der er mulighed for at tilkøbe en materialepakke og overnatning. Læs mere her

Ny aktivitetskalender

Det er ikke nemt at lave udstillinger og  arrangementer her under corona'en. Ofte må man udskyde og flytte rundt på datoer - og indrette de enkelte begivenheder efter aktuelle publikums-restriktioner. Men vi tager ufortrødent fat igen her efter årsskiftet, og er klar med en stribe nye omvisninger, koncerter, foredrag - og naturligvis spædende udstillinger. Du kan se det hele i vores aktivitetskalender her - og skulle der ske ændringer, så skal vi naturligvis nok informere om det, bl.a. her i nyhedsbrevet.

KunstCentret Silkeborg Bad
Gjessøvej 40
8600 Silkeborg
T 86 81 63 29
E reception@silkeborgbad.dk