Copy
Nieuwsbrief Aduarderkring | voorjaar 2016                                                                  View this email in your browser
Nieuwsbrief Aduarderkring | voorjaar 2016
 
Terugblik bijeenkomst ERIBA
Op 12 mei jl. vond weer een bijeenkomst plaats van de Aduarderkring. Deze keer bracht de alumnikring een bezoek aan ERIBA, hét onderzoeksinstituut van de RUG op gebied van verouderingsbiologie. In het gloednieuwe gebouw aan de Antonius Deusinglaan werden zo'n dertig oud-studenten ontvangen door co-directeur Gerald de Haan. Een echte rondleiding was niet nodig, want vanuit de ingang van het pand kijk je regelrecht de laboratoria in. Het idee is dat de transparantie van het gebouw 'kruisbestuiving' tussen de verschillende onderzoeksteams bevordert. De missie van ERIBA is healthy ageing. Dit betekent niet dat we met zijn allen ouder moeten worden, maar wel dat we gezónd oud moeten worden. Bekijk de aanwezigenlijst van deze bijeenkomst.


ERIBA, 12 mei 2016

Zoektocht Arnoud succesvol
Promovendus Arnoud Everhardt, die financieel gesteund wordt door de leden van de Aduarderkring, heeft zijn doel bereikt, en dat een paar maand voor zijn promotie (dit najaar). Hij is erin geslaagd een nieuw piëzo-elektrisch materiaal te ontwikkelen zonder lood, maar wél met de efficiëntie van de huidige loodhoudende materialen. Hij heeft o.m. bariumtitanaat gebruikt, een veilig en goedkoop materiaal dat bijv. ook in zonnebrandcrème zit. Zijn materiaal is niet giftig en kan daarom op vele manieren veilig toegepast worden. Hierover gaat Arnoud de komende tijd met zijn team brainstormen, evenals over het aanvragen van patent op deze ontdekking. We mogen spreken van een enorme prestatie. Als supporter van zijn onderzoek, deelt de Aduarderkring dit succes.
 
Ledenlijst Aduarderkring
Informatie Aduarderkring
Agenda Ubbo Emmius Fonds

1 juni 2016:
Bijeenkomst alumnikring Den Haag & Rotterdam

7 juni 2016:
Bijeenkomst alumnikring Berlijn

20 juni 2016:
Bijeenkomst alumnikring Amsterdam


14 september 2016:
Bijeenkomst themakring Dode Zeerollen


Benieuwd naar andere activiteiten of kringen? Ga dan naar www.rug.nl/uef
Contact
Josca Westerhof
050 363 7595
uef@rug.nl
Gronings alumninetwerk uitbreiden
De Aduarderkring heeft de ambitie om het alumninetwerk in de regio te verbreden én te verjongen. Om toetreding tot de alumnikring toegankelijker te maken, kan men lid worden door middel van een schenking vanaf € 250,- per jaar. Deze bijdrage gaat volledig naar het RUG-onderzoek.In de praktijk komt dit bedrag, middels een notariële akte, neer op netto € 10,- tot € 12,- per maand (afhankelijk van uw belastingschijf). Bent u geïnteresseerd in deelname of wilt u (eerst) meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.
Aduarderkring zoekt nieuw alumni bestuur
Sinds de oprichting (2011) hebben oud-studenten Hugo Brouwer, Jeroen Dietvorst, Age Offringa, Eddie Perdok en Sibrand Poppema de kar getrokken bij de Aduarderkring. Als  'inner circle-lid' hebben zij geholpen bij het opzetten en uitbreiden van de alumnikring. Besloten is dat het tijd is om het stokje over te dragen aan een nieuw clubje enthousiastelingen. Lijkt het u leuk om toe te treden tot de inner circle van de Aduarderkring? Laat het ons dan weten. 
 
Luuk van Middelaar Alumnus van het jaar 2015
Luuk van MiddelaarDe Rijksuniversiteit Groningen heeft schrijver, columnist en Europa-expert Luuk van Middelaar gekozen als Alumnus van het Jaar 2015. Elk jaar onderscheidt de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een van haar alumni met de titel Alumnus van het Jaar, een prijs bedoeld als uiting van waardering én van aanmoediging. Lees meer >>Gratis online cursussen
Massive Open Online Courses (MOOCs) zijn grootschalige, gratis, open en online cursussen. MOOCs zijn nuttig voor de RUG, omdat ze een waardevolle toevoeging vormen aan bestaande cursussen en docenten en onderzoekers in staat stellen een wereldwijd publiek te bereiken. ERIBA heeft voor de RUG een MOOC gemaakt over veroudering. Bezoek deze website voor een complete lijst van MOOCs aangeboden door de RUG. 

Ubbo Emmius Fonds RUG
Het Ubbo Emmius Fonds (UEF) faciliteert namens de RUG de alumnikringen. Dit is een fonds van de universiteit, opgericht voor alumnirelaties en fondsenwerving. Het UEF is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Donaties aan het fonds komen voor honderd procent ten goede aan de door de donateurs gekozen doelen. Kijk op www.rug.nl/uef welke activiteiten het UEF organiseert of voor welke projecten het fonds werft. De RUG heeft ook een crowdfund platform. Deze is recentelijk geheel vernieuwd. Neem een kijkje op www.rugsteunt.nl.
 
Copyright © 2016 University of Groningen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp