Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in december

 Blokken in ARhus
Dagelijks verwelkomen we in ARhus honderden studenten, voor wie we rustige werkplekken voorzien. We danken al onze bezoekers om hiervoor begrip op te brengen.
Naast studeren kunnen de studenten ook in ARhus terecht voor een portie ontspanning: Meer info.
 Broodje ARhus: Steven Decuypere over T'Hope
Kenniscentrum ARhus wil zorgen voor verbindingen in een diverse en multiculturele stad. Dit kunnen we maar doen dankzij de samenwerking met verschillende partners. In Broodje ARhus van 17/12 laten we Steven Decuypere aan het woord die je meer zal vertellen rond de werking van T'Hope, een vereniging die zich inzet tegen armoede.
Meer info en inschrijven.
 Praattafels
Door de recente terreurdreiging leeft er veel angst onder de bevolking, iets waar vluchtelingen dagdagelijks mee te maken krijgen. Toch is er heel wat interesse van vrijwilligers om een praatje te komen slaan met cursisten Nederlands, waaronder enkele vluchtelingen. De praattafels zijn een succes, boeiend én inspirerend voor beide partijen. Wie zich graag eens een uurtje vrij maakt voor een babbel met één van hen, kan zich inschrijven via deze link. Dankjewel vrijwilligers!
 MUNT Winterspot
ARhus wil niet alleen in het kenniscentrum, maar ook op het plein De Munt mensen met elkaar in verbinding brengen. Na het succes van MUNT Summerspot, organiseren we samen met vzw Plotsklaps een MUNT Winterspot. Op het plein en in een winterse pop-up bar zal er tussen Kerst en Nieuw vanalles te beleven zijn voor jong en oud. Het startschot wordt gegeven op 26 december met een openingsevent, een bijzonder Kerstconcert... Noteer deze datum alvast met stip in je agenda! Binnenkort meer info op www.arhus.be.
 Onder de loep: voorlezen voor jong en oud
In de voorbije maand november vond de Voorleesweek plaats. Omdat we iedereen, jong en oud, de kans willen geven om te genieten van een wereld vol fantasie, hebben we tips en tricks rond voorlezen verzameld en brengen we ze Onder de loep: voorlezen voor kinderen, voorlezen voor senioren, luisterboeken voor mensen met een leesbeperking, ...
Lees meer.
 Apps in de kijker: apps voor een lekker feestmenu
Deze maand presenteren we enkele apps waarmee je heel wat ideeën kan opdoen voor een perfect feestmenu, bijpassende wijnen, cocktails of eens iets anders: streekbieren.
Nog meer inspiratie vind je op de themastanden op verdieping +2 van ARhus De Munt en in ARhus afdeling Rumbeke.
 Wist je dat?
  • ARhus De Munt de hele kerstvakantie open is, uitgezonderd op 25-26 december en 1 januari? Op 24 en 31 december sluiten we om 17u. Meer info.
  • We in het weekend van 20-21 februari 2016 '2 jaar ARhus' vieren? Je bent van harte welkom!
  • We vanaf 1 maart 2016 een nieuwe overbuur hebben op De Munt? Je bezoek aan ARhus kan je vanaf dan combineren met je inkopen in een gloednieuwe Proxi Delhaize.
  • Je deze winter heel wat sfeer in Roeselare kan opsnuiven? Raadpleeg De winter van Roeselare.
  • Er vanaf nu gezelschapsspelletjes kunnen gespeeld worden in het ARhus-café?
  • De Techniekacademie doorgaat in ARhus? Kinderen uit het 5de of 6de leerjaar met 'goesting voor techniek' kunnen zich vanaf 5 december inschrijven.
 Verder nog in ARhus
Volg ons   

Stuur deze nieuwsbrief door | Pas je gegevens aan | Schrijf je uit
 
© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.