Nieuwsbrief van ARhus
Lees online

ARhus in juni

 Blij je terug te zien!
►  in het ARhus Café
Heerlijk nieuws: vanaf woensdag 9 juni ontvangen we je met open armen in het ARhus Café. Reserveer je tafeltje en geniet opnieuw van onze lekkere gerechten, dranken en taartjes!

►  in ARhus De Munt
De bibliotheek op De Munt is vanaf 9 juni open volgens de normale openingsuren. Dat betekent dus 7 dagen op 7, ook in de voormiddag én op zondag!
 
 Waterarm recept: Portobello met lentestoemp
Chef Hans dook de keuken in voor de Waterchallenge. Opdracht: maak een heerlijk gerecht met ingrediënten die geproduceerd zijn met een lage watervoetafdruk, vegan én lactosevrij. En of zijn opdracht geslaagd is! 
 
 Mijn Leestipper: leestips op maat
Op zoek naar nieuw leesvoer, maar geen inspiratie? Mijn Leestipper helpt je kiezen! De boekentips komen recht uit onze fictiecollectie voor volwassenen en zijn gebaseerd op jouw leesvoorkeuren en leenhistoriek.
 
 Herbekijk onze online activiteiten
We kijken ernaar uit om jou tijdens onze activiteiten opnieuw in levende lijve te mogen verwelkomen. In afwachting van ons najaarsprogramma kan je een aantal van onze online sessies herbekijken via YouTube.
 
 Apps in de kijker
Ontdek je tijdens een wandeling wilde planten of dieren, maar weet je niet om welke soort het gaat? Neem er een foto van, en de app 'ObsIdentify' van Natuurpunt zegt wat het is.

We kozen ook 5 leuke apps voor kinderen uit.

TIP: Doe in het weekend van 12-13 juni mee aan de Stoepkrijtactie van RSL! Zoek plantjes tussen de stoepstenen, omcirkel ze met krijt en schrijf er de plantnaam naast. Haal je gratis pakketje met krijt en een zoekkaart vanaf 7 juni af in ARhus De Munt (zolang de voorraad strekt).
 
  Wist je dat?
 • we het einde van het KJV-leesjaar digitaal vierden en dat de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen voortaan de Leesjury heet? Dubbel feest!
   
 • onze bibliotheekcatalogus een update kreeg? Nu zie je sneller of een boek, dvd, cd, ... aanwezig is en in welke locatie (ARhus De Munt, ARhus Rumbeke, ARhus Beveren, ARhus Gitsestraat, Wereldhuis, KOERS, SASK, STAP, enz.).
   
 • 2 rasechte Roeselarenaars over de eeuwen heen verbonden worden in het Willaert-project? Professioneel tenor Tore Denys brengt binnenkort een nieuw album uit met werk van Adriaan Willaert uit de 16de eeuw.
   
 • er geen uitzonderlijke sluitingsdagen zijn in juni? ARhus De Munt en het ARhus Café zijn bovendien vanaf woensdag 9 juni alle dagen open! Klik hier voor de openingsuren van al onze afdelingen.
   
 • je net zoals ARhus deel kunt uitmaken van het regenboognetwerk in Stad Roeselare? Onze collega's op de foto bovenaan staken de LGBTQIA+ gemeenschap een hart onder de riem op IDAHOT.
  Verder nog in ARhus

  Wat vind je van deze nieuwsbrief?

    
Goed 👍        Kan beter 👎
Handige links:     Kalender    Catalogus     Verlengen     Openingsuren

Volg ons       

Stuur deze nieuwsbrief door | Pas je gegevens aan | Uitschrijven
 
© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.