Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in april


 Lachen is gezond

Lachebekjes, giechelkonten en lolbroeken amuseerden zich rot tijdens de talrijke hilarische activiteiten van de Jeugdboekenweek met thema humor.
Rasechte moppentappers brachten alle ARhus-bezoekers aan het lachen toen ze hun mopje voorlazen in de speaker. De missie van Kobe de aanstekelijke lachmicrobe is volbracht!
Bekijk enkele foto’s en filmpjes en … blijf lachen, want lachen is gezond.
PS Eerstdaags wordt de winnaar van de fotowedstrijd bekendgemaakt. Benieuwd of Maaike Cafmeyer naar ARhus zal komen…
 

 Buitenspeeldag: peuters en kleuters in actie

Geen excuus om binnen te blijven op woensdag 1 april, want dan is het Buitenspeeldag! ARhus organiseert in samenwerking met CM een gratis workshop voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders op het plein De Munt voor ARhus. Peuters en kleuters bewegen veel te weinig en in deze workshop willen we tonen dat bewegen heel eenvoudig en leuk kan zijn. Ook bij regenweer gaat de workshop door, maar dan binnen in ARhus.
Meer info en inschrijven.
 

 10 jaar Digitale Week

Van maandag 20 tot donderdag 30 april vindt de 10de editie van de Digitale Week plaats. Met deze campagne willen we de digitale kloof helpen verkleinen. Diverse verenigingen en organisaties organiseren in Roeselare laagdrempelige activiteiten waarbij het gebruik van computers, tablets, smartphones en andere multimedia centraal staat. ARhus bundelde alle activiteiten in een overzichtsbrochure en op www.arhus.be/digitaleweek.

Om een duidelijk beeld te geven van de activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, organiseert ARhus een heuse Digibazaar op zaterdag 11 april. In samenwerking met UGent zetten we ook een aantal uitvindingen 'van eigen bodem' in de kijker. Kom dat zien!
 

 Filmfestival: laat je beroeren

Van 23 april tot en met 3 mei brengt het Mooov filmfestival cinema uit alle uithoeken van de wereld tot bij jou. Dit jaar belooft bijzonder te worden: door de spraakmakende films én door de samenwerking tussen De Spil en ARhus.

ARhus wil een breder publiek laten kennismaken met wereldfilm en wil tegelijk ook een inkijkje geven hoe doven, blinden en mensen met een andere sociale achtergrond deze films ervaren en beleven – laat je beroeren.

Op de vooravond van het filmfestival, 23 april, organiseren wij een panelgesprek rond cultuurparticipatie en de specifieke doelgroepen waarmee we samenwerken voor het Filmfestival.

Alle info rond het Mooov filmfestival en inschrijvingen vind je hier.
 

 Ontdek de erfgoedcollecties van ARhus

ARhus beheert een aantal private collecties met een uitzonderlijke waarde voor onderzoekers en bezoekers. Wil je hier meer over weten? Maak dan op 26 april, Erfgoeddag, kennis met de diversiteit van collecties als de Westflandrica, het fonds Emiel Ramoudt, de collectie Karel Van Elslande alsook de archieven van de Adriaen Willaert Stichting en het Koninklijk Letterkundig Genootschap Vereenigde Vrienden.
Meer info en inschrijven.
 

 ARhus-café in Rodenbach Stadskroegentocht

Tien cafés in het centrum van Roeselare zijn op donderdagavond 30 april het decor voor de Rodenbach Stadskroegentocht. Niet toevallig wordt de kroegentocht gehouden op dezelfde avond als de Winkelnacht. Wie niet houdt van shoppen of nadien nog wat wil blijven plakken in het centrum kan terecht in het ARhus-café (1e verdieping). Je kan er vanaf 21u een optreden meepikken van de rock’n roll coverband Balls on Fire.
Ook op het plein De Munt valt heel wat te beleven. Hou onze website en Facebook in de gaten!
 

 Jobstudenten gezocht

Ben jij enthousiast, klantvriendelijk, correct en voldoende informatiegeletterd? Ben je een kenniscentrum ARhus-fan pur sang? En bovendien ook beschikbaar tijdens de vakantiemaanden (juli, augustus, december) én tijdens het schooljaar (weekends)? Dan ben jij misschien de jobstudent m/v die wij zoeken!

Stel jezelf kandidaat vóór 18 april 2015.
 

 Wist je dat?

  • Vrijwilligers 'van eigen streek', die een praatje willen maken met cursisten Nederlands tijdens onze maandelijkse praattafels, zich hier kunnen aanmelden?
  • Onze Facebook-pagina bijna 2000 'volgers' heeft? Vinden wij leuk!
  • ARhus De Munt gesloten is op 5 en 6 april (Pasen en Paasmaandag) en 1 mei (Dag van de Arbeid)?
  • We vanaf eind mei starten met de nieuwe reeks 'Kennismakers'? Dit is een vervolg op de Iedereen Bibliothecaris-sessies begin dit jaar.
  • Moeder- en Vaderdag ook in ARhus gevierd zal worden? Hou onze website in de gaten!
  • Je ook van thuis uit een beroep kan doen op de ARhus-medewerkers? Vul het formulier in op roeselare.bibliotheek.be/portaal/vragen. We zoeken naar nuttige websites, interessante boeken, leuke tips … over je vraag en sturen die direct naar je mailbox. Samen delen we onze kennis.

 Verder nog in ARhus


© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.