Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in oktober

 Culinaire climax voor MUNT Summerspot
MUNT Summerspot sluit bijna zijn deuren, maar niet vooraleer nog een laatste keer te knallen. Na het succesvolle Foodtruckfestival verwent het pop-up plein met COOK OF MUNT voor de tweede keer de Roeselaarse smaakpapillen. 10 chefs, 10 gerechten, 2 dagen, 1 locatie. COOK OF MUNT brengt op 3 & 4 oktober de Roeselarenaars naar een culinaire climax. COOK OF MUNT is de kers op de taart van een geslaagde samenwerking tussen ARhus, vzw Plotsklaps, stad Roeselare en CBS-Invest. Het betekent eveneens het begin van enkele nieuwe projecten. Lees meer.
 Bibcampagne 'Verborgen parels'
Het thema van de Bibcampagne 2015 'Verborgen parels' doet ons kennismaken met enkele pareltjes uit de Nederlandstalige literatuur, maar ook met de verschillende culturen die Roeselare rijk is.

Stem mee voor gratis e-boeken!
Stem van 1 tot 18 oktober op jouw favoriete Verborgen parels en maak kans op een iPad. Vanaf eind oktober kan je de top 10 gratis lezen via de Verborgen parels-app.

Verborgen Parels-activiteiten
10/10: Interculturele smaakbazaAR: ontdek en proef gekende en minder gekende smaken
11/10: Kennismakers: Nico De Weghe en Dries Pattyn over hun favoriete sport
15/10: 'Mijn leven op stelten' door Krista Bracke
16/10: Concert door de Irakese Roeselarenaar Muhanad Mohsin
 ARhumenten: Geert Van Coillie over 'Kleine filosofie van de grens'
Een keer per maand serveren we als aperitief een schrijver of een filosoof in de reeks ARhumenten. Op zondag 11 oktober laten we Geert Van Coillie, leerkracht aan het Klein Seminarie, aan het woord. Hij schetst in de 'Kleine filosofie van de grens' de betekenis en het belang van 'grenzen'.
Meer info en inschrijven
 Broodje ARhus: Geerdt Magiels over 'Als afval grondstof wordt'
Bij een dampende kop soep en een broodje vertelt bioloog Geerdt Magiels over de indrukwekkende oplossingen die de wetenschap gevonden heeft om afval te recycleren. Afval is zelfs 'big business' geworden. Geerdt brengt ons op donderdag 15 oktober een verhaal van duurzaam ondernemen en duurzaam consumeren.
Meer info en inschrijven
 Onder de loep: de Libanese keuken
Hummus, falafel, freekeh en kibbeh? Eén van onze bezoekers wilde graag alles weten over de Libanese keuken. Het resultaat willen we graag met jullie delen. Vrienden en kennissen verrassen met iets nieuws is na het uitproberen van onze tips een koud kunstje. Plan 'Komen eten' bij je thuis al maar in!
Lees meer.
 Apps in de kijker: educatieve apps voor kinderen
Deze maand presenteren we enkele educatieve apps voor kinderen. Met deze games en toepassingen vergroten kinderen al spelend hun kennis over techniek, planten en dieren, de wetten van de natuur, de ruimte, het lichaam en nog veel meer. Op een leuke en ontspannende manier ontdekken ze de wereld in al haar facetten!
Lees meer.
 Wist je dat?
  • Je nog tot 30 september tijd hebt om je CV en motivatie in te dienen voor onze vacature 'zakelijk medewerker'? Meer info.
  • Je magazijnwerken via een online formulier van thuis uit kunt aanvragen?
  • Op 22 september de Citie app voorgesteld werd in ARhus? Roeselare is de eerste 'smart city' van Vlaanderen!
  • Er een grote opkomst was voor de 'Roeselare helpt' -bijeenkomst (rond de vluchtelingenproblematiek) in ARhus? We houden je op de hoogte.
  • ARhus wordt vermeld als inspirerend verhaal op de website van de Adviescommissie Vlaamse Gebarentaal?
  • Minister Gatz op het congres 'Informatie aan zee' ARhus en bibliotheek Muntpunt noemde als voorbeelden voor de sector? En of we fier zijn!
  • Het nieuwe Welzijnshuis in de Gasthuisstraat haar deuren op zondag 27 september (10u-17u) voor het grote publiek open zet?
  • Je zondag 27 september om 17u30 kan deelnemen aan de enige echte MUNTsummerquiz?
 Verder nog in ARhus
Volg ons   

Stuur deze nieuwsbrief door | Pas je gegevens aan | Schrijf je uit
 
© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.