Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in juli

 MUNT Summerspot 2016
Goed nieuws voor wie een ‘staycation’ plant! Na het succes van MUNT Summerspot 2015 wordt het plein De Munt opnieuw dé plek bij uitstek in eigen stad. Het urban beach van vorig jaar maakt plaats voor urban green, inclusief food, drinks en animatie voor jong en oud, en dat van 7 juli tot 15 augustus. Het volledige programma wordt volgende week voorgesteld aan de pers. Voor wie niet tot dan kan wachten, lichten we een tipje van de sluier op Facebook.
 Schattenjacht van Vlieg
Jonge speurneuzen van 5 tot 12 jaar kunnen tijdens de zomervakantie in ARhus op zoek naar de schat van Vlieg. Het wordt een heus kijkavontuur met opdrachtjes. Wie deelneemt krijgt een leuk kijkboekje boordevol spelletjes ontworpen door AppelSIEN en ANNAnas, en voor de snelle schattenjagers is er ook een extra verrassing waarmee je de wereld op een heel bijzondere manier kan bekijken. Op=op!
Meer info.
 Zomerzapper
Ben je nog op zoek naar leuke vrijetijdsbesteding voor je kinderen tijdens de zomervakantie, dan vind je zeker wel iets in ARhus. Naast de Schattenjacht van Vlieg hebben we een aantal Zapperactiviteiten in de aanbieding: Schrijf je kinderen snel in, de plaatsen zijn beperkt!
 Apps in de kijker: apps voor de sportzomer
De komende maanden valt er voor sportliefhebbers heel wat te beleven. Momenteel zitten we nog middenin het EK Voetbal. Daarna komt Wimbledon en dan mogen we niet vergeten te kijken naar de grote wielerklassiekers en de Olympische Zomerspelen die in augustus in Rio van start gaan. Met de volgende apps hoef je geen enkel hoogtepunt te missen! Wie waagt een pronostiekje?
Ontdek ook onze maandelijkse selectie kinderapps!
Lees meer.
 Onder de loep: Windows 10
Deze maand nemen we een vraag over Windows 10 onder de loep. Zeer relevant om dieper op in te gaan want: wie nog een oudere Windowsversie heeft (Windows 7, Windows 8.x), kan nog tot 29 juli 2016 een gratis overstap maken naar Windows 10. Is dit wenselijk? Hoe doe je dit? Zijn er alternatieven? Je leest er alles over in deze 'Onder de loep'.
Lees meer.
 Nieuwe indeling kleuterboeken afdeling Rumbeke
Deze zomer krijgen de kleuterboeken in ARhus afdeling Rumbeke een nieuwe thematische indeling. Handiger om te zoeken én te vinden! Ouders en leerkrachten kunnen makkelijker boeken vinden rond een bepaald thema (bv. vakantie, seizoenen, zindelijk zijn). Kinderen hoeven het alfabet niet te kennen, maar kunnen via pictogrammen zélf op ontdekking gaan.
Kleuter ZIZO is een nieuwe indeling voor alle Vlaamse bibliotheken. Je vindt ze ook al in ARhus De Munt en Gitsestraat.
We doen ons best om het ongemak tijdens de omzetting te beperken! Dankjewel voor het begrip.
 Wist je dat?
  • ARhus De Munt de hele zomer open is? Enkel op 11&21 juli en 15 augustus zijn we gesloten. Klik hier voor de sluitingsdagen van de andere afdelingen.
  • Je tot 31 augustus de meeste materialen 5 weken kan ontlenen i.p.v. 3? Lees meer.
  • Je op www.zomer-van-roeselare.be tips vindt voor thuisblijvers?
  • 817 mensen hun hart lieten screenen in ARhus tijdens de Week van het Hartritme? Een inspirerende voordracht door schepen Nathalie Muylle en dr. K. Dujardin werden door 813 mensen via live webcast gevolgd.
  • De rijrichting in de H.Horriestraat en J.Mahieustraat zeker nog de gehele zomer gewijzigd is? Lees meer.
  • Je tussen 1 juni en 31 augustus een aantal populaire e-boeken gratis kan downloaden op je tablet of smartphone via de Vakantiebieb app?
  • De boekenverkoop een nieuw concept krijgt en niet doorgaat tijdens de Batjes, maar wel in het najaar? Wordt vervolgd!
 Verder nog in ARhus
Volg ons   

Stuur deze nieuwsbrief door | Pas je gegevens aan | Schrijf je uit
 
© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.