Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in januari

 MUNT Winterspot: 26-31 december
ARhus wil niet alleen in het kenniscentrum, maar ook op het plein De Munt mensen met elkaar in verbinding brengen. Na het succes van MUNT Summerspot, organiseren we samen met vzw Plotsklaps, Stad Roeselare en CBS Invest MUNT Winterspot. Met concerten, streetfood, streekbieren en Flip Kowlier beleef je een heerlijke laatste week van het jaar, van 26 tot en met 31 december.
Lees meer.
 Nieuwe seizoensbrochure
Begin januari krijgen inwoners van Roeselare onze nieuwe seizoensbrochure januari-juni 2016 in de bus. Het volledige programma kan je dan ook online bekijken op www.arhus.be/kalender.
Onze programmering is een verderzetting en verder uitdiepen van wat vorig najaar aan bod kwam. ARhus zorgt voor verbindingen in een diverse en multiculturele stad. We luisteren naar het kloppend hart van onze én andere culturen en richten ons vizier op de toekomst. Dit kunnen we maar doen dankzij de samenwerking met verschillende partners én dankzij jou, die we graag bij onze werking betrekken.
 Broodje ARhus: Sebastien de Fooz over interculturele dialoog
Op 21 januari vult Sebastien de Fooz jouw middagpauze zinvol in. Terwijl je geniet van soep met een broodje vertelt hij over de interculturele dialoog in Brussel. In 2005 stapte Sebastien te voet naar Jeruzalem. Sindsdien is hij de initiatiefnemer van Jorsala, een beweging waarbij groepen mensen met diverse achtergronden te voet door verschillende landen trekken. 
Meer info en inschrijven.
 Digidokter: Facebook, een vloek of een zegen?
Eén op twee Belgen zit níet op Facebook. Bart Vandenbroucke, directeur ondersteunende diensten bij Stad Roeselare, geeft een demo en vertelt over zijn persoonlijke ervaringen met dit sociale medium. Niet om jou te overtuigen, maar om je een beter inzicht te verschaffen in de werking van Facebook. Na de lezing volgt een vragenuurtje.
Meer info en inschrijven.
 Nieuw in ons ARhus-café: DIGIE Café
Het DIGIE Café in ARhus is het moment bij uitstek om je praktische ICT-vragen te stellen. Is je laptop traag geworden? Wil je jouw e-mail lezen op je smartphone? Wil je weten hoe je een app moet installeren op je tablet? Terwijl jij geniet van een koffie of aperitiefje pakt een ervaren specialist van DIGIE Café jouw toestel aan.
De eerste sessie gaat door op 16 januari.
Bekijk hier alle data.
 Onder de loep: online kopen en verkopen
Geen tijd om op zoek te gaan naar het perfecte kerstcadeau voor je familie of vrienden? Zou je graag eerst eens prijzen vergelijken vooraleer je overgaat tot de aankoop van een duur apparaat? Dan is online kopen en verkopen wellicht iets voor jou.
In deze 'Onder de loep' geven we je enkele tips, verdiepen we ons in het grote aanbod van webshops, bekijken we het online kopen en verkopen en geven we een selectie apps om dit allemaal voor elkaar te krijgen.
Lees meer.
 Apps in de kijker: goede voornemens
Heb jij je goede voornemens al klaar voor het nieuwe jaar? Wil je meer lezen, meer sporten, beter slapen of bewuster met geld omgaan? We lijsten een aantal apps op die je kunnen helpen om deze voornemens waar te maken. Daarnaast presenteren we enkele apps die een leuke tijdsbesteding zijn voor kinderen én hun ouders in de kerstvakantie.
Lees meer.
 Wist je dat?
  • Het Mooov Filmfestival dit jaar doorgaat van 20 april tot 1 mei in ARhus en De Spil? Ontvang als eerste info via de nieuwsbrief van Mooov.
  • ARhus afdeling Gitsestraat en Beveren uitzonderlijk gesloten zijn op 2 januari? ARhus afdeling De Munt en Rumbeke zijn wel open. Sluitingsdagen.
  • Je gratis op de bus mag tijdens de eindejaarsweekends in Roeselare? Lees meer.
  • Je vanaf nu ook CITIE coins kan verzamelen in ARhus en het ARhus-café? Lees meer.
  • We ARhus-café geschenkbonnen verkopen? Cadeautip!
 Verder nog in ARhus
Volg ons   

Stuur deze nieuwsbrief door | Pas je gegevens aan | Schrijf je uit
 
© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.