Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in mei


 Week van de Opvoeding: 16-23 mei

In de Week van de Opvoeding worden er overal in Vlaanderen activiteiten georganiseerd voor ouders, grootouders, opvoeders,... en hun kind(eren). Op zaterdag 23 mei staat in Roeselare een gratis gezinswandeling gepland met leuke opdrachten en spelletjes voor kinderen van 2 tot 5 jaar en +6 jaar. Starten kan tussen 14 en 17u in het Geitepark, voor een uurtje wandelplezier. Er is een terrasje met randanimatie voor kinderen, en ook ARhus tekent present met een gezellige kennis(sen)hoek.
Lees meer.

Tijdens de Week van de Opvoeding zetten we aanraders van het Infopunt Opvoeding in de kijker.
 

 KJV-slotfeest

Op 10 mei sluiten de juryleden van Kinder- en Jeugdjury (KJV) het leesjaar af in stijl. 
Dat gebeurt met een groot slotevenement op enkele tot de verbeelding sprekende locaties in de historische binnenstad van Gent. De kinderen ontmoeten hun favoriete auteurs en illustratoren op de meest bijzondere plekken, zoals het Gravensteen en het Stadhuis.
Daarnaast staan ook kleine verrassingen en enkele leuke podiumactiviteiten op het programma. Op het afsluitende bekroningsmoment wordt bekend gemaakt welke boeken en auteurs in de prijzen vallen.
Lees meer over KJV in ARhus.
 

 Kennismakers: Weet Wie Je Eet

In onze eerste Kennismakerssessie 'Weet Wie Je Eet' op 31 mei (10u30-12u) kom je te weten welke personen zich schuilhouden achter bekende gerechten zoals Carpaccio, Waldorfsalade, Boeuf Stroganov en Tompoes. Leerkrachten voeding van het CVO Roeselare bereiden de gerechten ter plaatse en laten je proeven.
Meer info en inschrijven.

De nieuwe reeks Kennismakers is een forum waarin kenniscentrum ARhus-bezoekers hun kennis met andere bezoekers delen.
 

 Nieuw: Collectie Adriaen Willaert

De Adriaen Willaert Stichting bewaart haar collectie over de 16de-eeuwse componist vanaf nu in ARhus De Munt. Je kan de collectie raadplegen via een magazijnaanvraag. Ze bestaat uit partituren, cd’s, boeken, artikels en archiefmateriaal. Het volledige overzicht vind je terug in de catalogus onder Collectie Adriaen Willaert.

Meer info over de componist met Rumbeekse roots vind je op de website van de Stichting: www.adriaenwillaert.be.
 

 Verwen je moeder en steun De Lochting!

Binnenkort Moederdag... Heb je nog geen idee hoe jij jouw mama zal verwennen? Bestel dan een moederdagpakket in ARhus: een pakket vers bio-fruit en -groenten van het seizoen, geleverd door De Lochting, waarmee jij lekkers kan maken voor jouw mama. In het pakket zitten ook nog tal van extra's om mama te verwennen.
Een origineel cadeau voor slechts 10 euro, reserveren voor 5 mei, betalen en afhalen op 8 of 9 mei in ARhus De Munt. 
 

 Wist je dat?

  • Je gratis een tablet kan gebruiken in het ARhus-café?
  • Je als lid van ARhus ook thuis het krantenarchief van alle grote Vlaamse kranten kan doorzoeken? Log hiervoor in op Mijn Bibliotheek. Een medewerker helpt je graag verder.
  • Je gratis boeken kan uitkiezen in ARhus De Munt?
  • Het e-boeken pilootproject afloopt? Lees hier meer.
  • Je bij ARhus stickers kan verzamelen voor de actie Met Belgerinkel Naar De Winkel?
  • ARhus gesloten is op 1 mei (Dag van de Arbeid), 14 mei (O.L.H. Hemelvaart) en 24-25 mei (Pinksteren)?

 Verder nog in ARhus


© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.