Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in juni

 Week van het Hartritme: 30 mei - 5 juni
Tijdens de Week van het Hartritme kan je in verschillende ziekenhuizen in België gratis je hart laten testen. Maar ook in ARhus kan dat, dankzij een unieke samenwerking met AZ Delta. De screenings gebeuren via een app op doktersvoorschrift en via een erkende screeningsmethode van 30 mei t.e.m. 1 juni van 13u30 tot 19u. Meer info
Op woensdagavond 1 juni geeft cardioloog dr. Karl Dujardin een lezing over de preventie van hartziekten, het inzetten van mobile health en enkele resultaten van de screening met de app. Meer info en inschrijven.
Wie niet aanwezig kan zijn, kan de voordracht volgen via de live videobeelden op www.arhus.be/weekvanhethartritme.
 Kennismakers: Latijns-Amerika in ARhus
     Una vuelta por Latinoamérica
In deze sessie Kennismakers op 19 juni, brengt Latinacion Latijns-Amerika tot bij jou. Laat je betoveren door de Dominicaanse cultuur en het Caraïbische landschap, proef Latijns-Amerikaanse hapjes en krijg een korte dansinitiatie Bachata en Merengue.
Meer info en inschrijven.
 Kinder- en Jeugdjury
De winnende boeken van de KJV zijn gekend! Je kan ze hier bekijken. KJV, de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, is de leukste leesclub van het land. Maandelijks komen leesgroepen (3e kleuter tot en met 4e middelbaar) in ARhus samen om rond een selectie genomineerde boeken te praten. De KJV-bijeenkomsten zijn leuke, gezellige en creatieve momenten. Wanneer alle boeken gelezen zijn, mogen de kinderen een top 8 opstellen. Na het leesjaar volgt een groot slotfeest. Ook KJV-lid worden? Schrijf je nu in!

We zijn ook op zoek naar vrijwilligers die een leesgroepje willen begeleiden. Studenten lerarenopleiding kunnen hierbij interessante ervaring opdoen! Lees meer.
 In de kijker: leestips van Roeselaarse leesclubs
De zomer komt er weer aan en daarmee ook de uitgelezen tijd om stapels boeken te lezen! Ga je op reis of geniet je van een staycation in Roeselare, inspiratie voor je leesvoer komt altijd van pas. Daarom vroegen we de Roeselaarse leesclubs naar hun aanraders voor jouw leeszomer.
Lees meer.
 Apps in de kijker: lenteschoonmaak
Een huishouden dat op wieltjes loopt? Ook hierbij kunnen apps je een handje helpen. Deze apps beloven praktische schoonmaaktips, een vlekkeloze planning van alle klusjes en een duidelijke taakverdeling in huis.
PS: Op 20 juni verdienen alle poetsvrouwen en -mannen een bloemetje op de Dag van de Schoonmaak!
Bij de kinderapps presenteren we een app die kinderen aanzet tot een betere handhygiëne. Verder vind je hier ook nog interactieve voorleesapps en een leuk woordspel.
Lees meer.
 Wist je dat?
  • De vakantieuitlening van start gaat van 15 juni t.e.m. 31 augustus? De meeste materialen kan je vijf weken uitlenen i.p.v. drie. Lees meer.
  • Je prijzen kunt winnen als je op zaterdagnamiddag 28 mei met de fiets naar De Munt komt? Verder kan je gratis je fiets laten labelen of onderhouden. Lees meer.
  • Samen studeren in ARhus een succes is? Vele data zijn al volzet. Reserveer snel je studieplek.
  • Roeselare het toneel vormt voor de debuutroman van Heleen De Bruyne? De plantrekkers is een tragikomische roman, waarin verschillende mensen en nationaliteiten samenkomen in Roeselare. De schrijfster is zelf van Roeselare afkomstig. Boekhandel De Zondvloed nodigt haar uit voor een gesprek op vrijdag 27 mei. Snelle beslissers kunnen er nog bij zijn!
  • Er apps en websites zijn die leerkrachten Nederlands en godsdienst in de klas kunnen gebruiken? Lees meer.
  • De Spil voor de theatervoorstelling 'Brief aan je kind' briefschrijvers zoekt? Nog tot 1 juni. Lees meer.
  • ARhus regelmatig in de pers komt? Artikels die in kranten verschijnen of fragmenten die op televisie of radio komen, vind je hier.
  • Imker Christiaan ons wist te vertellen dat er in de bijenkast nu al 20 kg honing zit? Op woensdag 1 juni om 10u kan je hem aan het werk zien. Nieuw in onze collectie: Maandblad van de Vlaamse Imkersbond.
  • De boekenverkoop die traditioneel doorgaat tijdens de Batjes nu verplaatst wordt naar de zomer? Meer info volgt.
 Verder nog in ARhus
Volg ons   

Stuur deze nieuwsbrief door | Pas je gegevens aan | Schrijf je uit
 
© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.