Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in maart

 Jeugdboekenmaand M/V/X
De hele maand maart is Jeugdboekenmaand, met thema M/V/X. Kunnen meisjes beter dansen dan jongens? Houden mama’s meer van dansen dan papa’s? Ontdek het in een fantastisch dansavontuur op zondag 26 maart: Nelsons dansboek - duo workshop, voor kinderen van 4-8 met mama of papa.
Wie het graag wat rustiger aan doet, kan in maart leuke opdrachtjes oplossen in een doeboekje op de 2de verdieping van ARhus De Munt, en gaat naar huis met een hippe Kennie tattoo.
Geen Jeugdboekenmaand zonder boeken! Op www.arhus.be/jeugdboekenmaand vind je boekentips rond het thema M/V/X voor verschillende leeftijden. Je kan ook deelnemen aan een online opdrachtenspel.
 Kennismakers Jr.: Beroep ontmijner
Wat heeft het blauwe speelstuk van het spel Stratego te maken met Francis Decoutere? Ze zijn beiden profs in het opsporen van mijnen en oorlogsmunitie! Francis vertelt op zondag 26 maart over speciale robots zoals tEODor en wat hij heeft meegemaakt tijdens zijn job als ontmijner in binnen- en buitenland. Voor kinderen van 9 tot 12 jaar, ouders ook welkom!
Meer info en inschrijven.
 Kennismakers: Jimmy Hostens en Rino Feys over 'Altijd ergens oorlog'
Jimmy Hostens en Rino Feys brengen op zondag 19 maart een voorstelling van hun nieuwe strip 'Altijd ergens oorlog'. Het is het universele relaas van het bezette Roeselare tijdens de Groote Oorlog door de ogen van een kind. Een lovende bespreking lees je hier. Achteraf volgt een signeersessie. Bekijk ook de mooie expo met schetsen van het tot stand komen van de strip (van 19/03 t.e.m. 23/04).
Meer info en inschrijven.
 Fietsen en bewegen / Week van de Beweging
Fietsen en bewegen staan in maart centraal! Op woensdag 22 maart verwelkomt Roeselare de koers 'Dwars door Vlaanderen'. We zetten deze maand onze koersboeken in de kijker in ARhus De Munt (verdieping +1). Mag het voor jou wat actiever?
  • Liever zelf gaan fietsen en wandelen? Laat je inspireren tot nieuwe routes in onze Digidokter-sessie Online Fiets- en wandelroutes uitstippelen. Of leen een routekaart op de themastand Fietsen en bewegen in ARhus De Munt (verdieping +1).
  • Wil je nog extra gemotiveerd zijn om te gaan stappen of fietsen? Kom dan luisteren naar de voordracht ‘Time to move?!’ over beweging en het belang ervan voor je gezondheid. Ook live te volgen op onze website. Op 22 maart, i.s.m. AZ Delta.
  • Kom op 20, 21 of 22 maart naar ARhus en laat er een 3D voetscan uitvoeren. Een orthopedisch technieker bespreekt de resultaten met jou. Wat is de invloed op je gangpatroon en beweging? Meer info
 ARhumenten: Saskia De Coster over ‘Wat alleen wij horen’
Op zondag 12 maart komt schrijfster en De Morgen-columniste Saskia De Coster in ARhus vertellen over haar boek ‘Wat alleen wij horen’. Het is een unieke roman vol kleurrijke personages en scherpzinnige observaties, waarin ze treffend beschrijft hoe mensen omgaan met veranderingen buiten hun wil om. De verrassende aanpak, gecombineerd met de meest originele beeldspraak, maken ‘Wat alleen wij horen’ tot een onvergetelijke leeservaring. De roman werd bekroond met de Cutting Edge Award.
Meer info en inschrijven.
 Verdieping +0 wordt conferentieruimte
In februari startten de werken aan de nu nog lege verdieping +0, die wordt omgebouwd tot een conferentieruimte voor 180 personen. Bij ingebruikname van de nieuwe hoogbouw op De Munt in 2014 werd - bewust - nog niet alle inrichting gefinaliseerd. Nu, drie jaar later, kon het gebruik van ARhus geëvalueerd worden. Het inrichten van een bijkomende congresfaciliteit komt tegemoet aan een vraag van onze bezoekers en verenigingen, organisaties, ... De eventuele hinder tijdens de werken trachten we tot een minimum te beperken.
Ontdek de mogelijkheden van deze nieuwe zaal in het hus van de stad tijdens de ARhus opendeurdag: 20 april (voor professionals, op uitnodiging) en op 22 april (voor iedereen).
 Apps in de kijker: Zorgondersteunende apps
Op zondag 19 maart vindt de Dag van de Zorg plaats. De hele sector in al zijn diversiteit staat dan in de kijker. Deze maand hebben we daarom een selectie apps samengesteld die ouders, mantelzorgers en hulpbehoevenden ondersteunen. Ook bij de apps voor kinderen zitten twee toepassingen die hen op een speelse manier laten kennismaken met het thema.
Lees meer.  
 Wist je dat?
  • Je het Roeselaars Filmjournaal 2015-2016 ook online kunt bekijken?
  • De maaltijdbezorgers van Zorgbedrijf Roeselare niet enkel maaltijden aan huis leveren, maar ook meeschuiven aan tafel van hun klanten om eenzaamheid te doorbreken? Stem dit verhaal tot Zorgverhaal van het Jaar via deze link.
  • Je bovenaan deze nieuwsbrief een sfeerbeeld ziet van de Lettergreep-expo?
  • Er geen sluitingsdagen zijn in maart? ARhus De Munt is 7 dagen op 7 open! De openingsuren van onze afdelingen in Beveren, Gitsestraat en Rumbeke vind je hier.
 Verder nog in ARhus
28/02 Café Soirée: foute informatie schaadt de gezondheid
02/03 Film in de krokusvakantie: Minuscule + workshop (jammer, volzet)
02/03 Zapper: Helpen in ARhus (jammer, volzet)
04/03 DIGIE Café
05/03 Kennismakers : Bart Heirweg over ‘De heuvels van de Ronde’
07/03 ARhus klap! voor cursisten NL van CVO Roeselare en vrijwilligers
10/03 Stadsmatinees sessie 8: Stadsontwikkeling als gedeeld proces
11/03 Digidokter: Bestanden opslaan in de cloud
16/03 Cursus reanimatietechnieken (CPR)
16/03 Broodje ARhus: Mathieu Vanhaelewyn over ‘De laatste salvo’s’
21/03 ‘Ik ben zóóó boos!’ Omgaan met boosheid en agressief gedrag van kinderen
23/03 ARhus klap! voor anderstaligen die NL leren en vrijwilligers
25/03 Gratis rondleiding voor en achter de schermen met exclusieve toegang tot het dakterras
28/03 Dikke darmkanker. Hoe voorkomen?
Volg ons   

Stuur deze nieuwsbrief door | Pas je gegevens aan | Schrijf je uit
 
© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.